Gość hiliada Napisano Grudzień 1, 2011 Chcę zrobic sobie tomografię zatok czołowych,gdyz mam od wielu lat codzienne bóle w okolicy czołowej tuz nad oczami.Miałam 2 razy robioną tomografie głowy.Z a 1-szym razem w wynikach były zaniki kory mózgowej w częsci czołowej ,co niby mogło być wynikiem urazu głowy w dzieciństwie.Pogodziłam się z tym bólem,bo cóz można zrobic ,jezeli chodzi o takie urazy.Po 10 latach zrobiłam sobie jeszcze raz tomografię głowy i w wynikach lekarz nie zauważył tym razem żadnych zmian w mózgu. A ból w częsci czołowej nie ustępuje.Na zdjęciach z tomografii zauwazyłam,ze mam jedną dużą zatokę czołową bez przegrody -może to jakaś wrodzona wada?Czy możliwa jest taka sytuacja ,ze zatoka czołowa w wyniku wady wrodzonej może nie mieć ujścia czyli tworzyć tak jakby zamkniętą przestrzeń -bo na zdjęciu tomograficznym głowy zatoka czołowa jest nie zacieniona.I mam pytanie ,czy na zdjęciach tomograficznych zatok uwidocznione są ujścia z zatok? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach