Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwonekorale392

Trudno jest być matką. Jeszcze trudniej NIE BYĆ.

Polecane posty

Gość czerwonekorale392

Późno wzięlimy ślub, bo tak nam się życie ułożyło, że nie trafiliśmy na siebie wcześniej. Ślub był w tym roku. Nie jesteśmy młodzi. Ja mam 32 lata, a mąż 43. Chciałabym mieć dziecko. On niby też, ale zawsze odkłada to w czasie. Zawsze są jakieś przeciwnosci. On zawsze na wszystko ma czas :( Oboje pracujemy. Ja mam pracę na czas nieokrelony, nikt nie robi u mnie problemów z urlopami macierzyńskimi itp. Boję się, że za jakiś czas będzie już za późno na dziecko. A z Domu Dziecka w naszym wieku też nie dadzą nam dziecka poniżej 12 roku życia.... Marzę o ciąży i dziecku, a jemu się wydaje, że czas nas nie goni... Najpierw miało być w tym roku, teraz "w ciągu roku". Nie wiem co robić.....

Gość boskie
dla niego już jest za późno, bo to stary grzyb już jest, a ty spokojnie masz jeszcze czas. Wymienień pana na młodszy model, tym bardziej, że ewidentnie macie różne potrzeby życiowe. Jeszcze możesz poczekać parę lat ale jest szansa, że on w ogóle nie planuje mieć dzieci i potem faktycznie możesz zostać z ręką w nocniku. To zbyt ważana sprawa, żeby ją odkładać, porozmawiaj z nim szczerze o swoich potrzebach, a jak będzie trzeba, to postaw ultimatum, że odejdziesz jak on się na dziecko nie zdecyduje. I radzę dotrzymać słowa.

Gość boskie
i nie dramatyzuj, nie jesteś jakąś starą babą, klimakterium cię nie goni. To jego powinno już pilić z racji wieku, a nie ciebie, młoda kobieta jeszcze jesteś. A dzieciaka poniżej 12 roku życia wam nie dadzą z racji wieku twojego faceta, a nie twojego.

Gość bzdury bzdury
Czemu faceta ma pilić z racji wieku? Akurat faceci i w wieku 80 lat moga zostać ojcami to kobiety musza sie spreżać. Autorko może twoj mąż sie zwyczajnie boi, 43 lata sam sobie żył a tu nagle dziecko-nowe obowiązki, cale życie wywrócone zostanie do gory nogami. Musicie powaznie porozmawiać.

A z Domu Dziecka w naszym wieku też nie dadzą nam dziecka poniżej 12 roku życia.... Bzdura ! Nie jesteśmy młodzi. Ja mam 32 lata, a mąż 43. Jeszcze większa bzdura niż ta wyżej Boję się, że za jakiś czas będzie już za późno na dziecko. W twoim przypadku tak, w jego nie I PRZESTAN ZAKŁADAC PODWOJNE TEMATY!!

Gość boskie
musi pilić, bo się też starzeje, tak jak kobiety. Bzdurne to jest przekonanie, że facet może płodzić do śmierci. Po pierwsze z wiekiem spada jakość spermy, wzrasta ryzyko poronienia nawet u znacznie młodszej partnerki, organizm się starzeje, zaczynają się choroby związane z wiekiem - wieńcówka, cukrzyca a to też negatywnie odbija się na płodności. Poza wszystkim, faceci żyją krócej od kobiet statystycznie, to im powinno właśnie zależeć na czasie, bo co z tego jak spłodzi dzieciaka po 50tce, jak już będzie starym dziadkiem, a nie ojcem ? U kobiet natura to wymyśliła mądrzej, bo w okolicach 50tki po prostu płodność definitywnie ustaje i koniec. Głownie dlatego, że donoszenie ciąży, jest znacznie bardziej obciążające dla organizmu niż zapłodnienie i wyprodukowanie plemników. Ale to tylko i wyłącznie dlatego. Generalnie obie płcie starzeją się tak samo i obie powinny zostać rodzicami tylko do pewnego wieku kiedy są młodzi. Koleś w wieku 43 lat ma już z górki pod każdym względem. Mówię - weź sobie młodszego, a nie takiego starego grzyba.