Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzę tego człowieka

mój ex mąż ma w dupie że dziecko jest głodne

Polecane posty

nie płaci alimentów ,buja się po świecie ,teraz jest w pl ,ja straciłam prace bo córka była 2 mc w szpitalu , wynajmuje mieszkanie ,grozi mi wywalenie a ten przychodzi ,zajara fajke ukocha małą ta mu mówi że jest głodna i że mama nie ma kasy a ten "zaraz" i wychodzi na x godzin ,dni ,pozniej znów ja odwiedza i tak w kółko,a ona go tak kocha .

ja stanę na nogi bo mam dobry zawód ,teraz mam kryzys przez ten szpital ,przecież on widzi że lodówka pusta ,że mycha chodzi w rozwalonych adidasach , alimenty płaci po 20 zł /mc żeby nie było uchylania i komornik się nie czepiał . Czy ten człowiek jest normalny ? on wie że ja nie mam co jeść i pal licho to ,ja wytrzymam ,ale dziecko ?? jego własne ??? które świata poza nim nie widzi ?? dziewczyny ja go chyba zabiję :(:(

Gość ja jako kobietaaa
czemu nie dostajesz z funduszu alimentacyjnego jakie 20zł? idz gdize trzeba i załątw a ne zal sie na kafe jelsi on nie płącisz to ebdize ci płącil fundusz a jemu potem to beda sicagali

sąd mi kochana nic nie pomoże ,płaci no nie ? byłam u prawnika ,nie uchyla się ,jest "biedny" więc płaci ile może -dobry tatuś , ma skode octavie taką w wersji wypas , tv na pół ściany , sobie kupił płaszcz u pierr cardena ,kochanke ma i wszystko na nią ,a ja mu nic nie zrobiłam , rozwiodlam się bo nie toleruje zdrady !!

Gość nikt mnie nie zniecheci...
Enfant Terrible -> weź spadaj 🖐️ autorko nie wpuszczaj go do domu i tyle.

nie bedzie funduszu bo on PŁACI , takie prawo chore

Gość ja jako kobietaaa
a on ni ema pracy? nie jest zatrudniony nigdie? bo ejlsi jest to komornik mu poweinien wejsc na wypłate

niestety "nie ma" pracy , czyli czarno -dogadał się z szefem ,swoim znajomym i ten go zwolnił ,ale robi na czarno , nie scierpiałam i napisałam pismo do US ,nawet nie anonim ,podpisałam się i podałam swój nr tel gdyby chcieli więcej info.

Gość ja jako kobietaaa
ale ja tego nie kumam znam faceta ktory nie pracuje a jego corka w funduszu dostaje 200zł i teraz pisala pozew o podwyzke -

mama mi wpłaciła ostatnio 150 zł bo sama ma mało ,tatra odszedł dawno ,tzn zmarł . Może znajoma z tamtej pracy mi pożyczy 800 zł żeby dopłacić do wynajmu ,inaczej w poniedziałek WON z mieszkania . AA i on nie wezmie małej jak nas wypierdzielą bo NIE MA GDZIE ,czyt: kochanka sobie nie życzy. Pyta się tylko " to gdzie wy pójdziecie ?"

Na co jeszcze czekasz? Nie widzisz, że on gra na czas? A także na twoich emocjach i dziecka. I jak widać skutecznie bo ci głupio założyć sprawę o alimenty. A to takie proste... zakładasz i dostajesz z urzędu jeśli dwukrotnie nie zapłaci, a on ma w tym momencie problem - komornik, wpis do rejestru dłużników, a nawet odsiadka.

Gość ja jako kobietaaa
idz do mopsu tam ci wysztko powiedza co i jak

ja jako kobietaaa mam prośbę dowiesz się jak to załatwiła ?? bo wiesz musi być niesciagalnośc żeby fundusz dał ,a komornik nic nie zrobi póki ten płaci ,nawet 1 zł ,ale płaci i ciul !! zapytaj jej proszę ,ja zapisze sobie mój temat do ulubionych i będe zaglądała

Był tu niedawno facet który oferował pomoc kobiecie z niskim dochodem - pisał o niekrępującym kącie w domku i załatwieniu pracy, jak sobie przypomnę który to był temat to ci podam jeśli jesteś zainteresowana.

mondry przeciez sprawa o alimenty juz była ,doczytaj ,on płaci !! tyle że grosiki ,a póki płaci komornik umywa ręce

mondry czyś ty zgłupiał ? do obcego z 3 letnim dzieckiem ?

Tak, faktycznie. I niestety - jeżeli płaci grosze na zasadzie "daję ile mogę" to nie można mu nic zrobić... takie jest polskie prawo. Poza napluciem mu w twarz i założeniem sprawy o pozbawienie praw do dziecka nic nie zdziałasz i szczerze ci to mówię. Musisz o nim zapomnieć i ułożyć życie od nowa z kimś póki dziecko jeszcze małe.

Gość ja jako kobietaaa
aha czyli musi nic nie płacic z tego co wiem to ten facet nic nie płacil myslalalm ze wystarczy nie płącic tyle ile sie nalezy zeby sie tym komornik zajoł i fundusz płacił cholera bez sensu wystarczy ze zalaci grosze i juz komornik nic nie pomoze jakies to dziwne ale ja na twoim miejscu bym poszła do MOPSU tam maja prawnikow kotry ci doradzi jakos

i tak zrobiłam i taką odp usłyszałam ,płaci ? no przykro mi ,ale mamy zwiazane ręce, poradził napisać donos do us i to zrobiłam

Gość okinjhionj
dziwie sie ze wpuszczasz go do domu:o jesli on nie placi wystarczajacych alimentow apeluj do jego rodziny moze bedzie mu wstyd ze dziecko glodne

Przecież ja nie namawiam, piszę tylko że ktoś oferował kawałek domku kobiecie w ciężkiej sytuacji i uważam, że nic w tym złego nie ma skoro to normalny najem. Tamta baba mówiła, że płaci 1200zł za mieszkanie a on napisał że daje za połowę tego i załatwi pracę niedaleko w markecie. Tyle pamiętam. Skoro wg. ciebie taki człowiek jest gorszy od tatusia który pozwala, żeby rodzone dziecko było głodne to nawet szukać tego topicu nie będę bo tu widzę idiotki siedzą🖐️

Gość ja jako kobietaaa
to wie szco zrob tak zeby ci nie nie dawał wtedy pwoeisz ze nie płąci i dosatneisz z funduszu ma udokumentowane te wpłąty? podpisujesz cos? przelewa ci na konto? jesli nie to gowno ci udowodni poweidz ze nie płąci ci od 3 miesiecy ani grosza

wszystko fajnie tylko mała tak strasznie za nim jest , nie chce jej pozbawiac taty ,płacze jak on wychodzi ,a mnie3 sie serce kraje że taki z niego skurwiel a ona malewńka tego nie widzi. Pozbawić mog ale czy nie skrzywdze córki ??

Gość ja jako kobietaaa
pozbawienie praw i tak ci w niczym nie pomoze tylko on sie ucieszy skoro i tak ma teraz wsyzstko w dupie ty na tym nic nie zyskasz

Gość okinjhionj
acha tak mysle ze sa jeszcze takie wyjscia jak dodatki z mopsu, gopsu dla matki samotnie wychowucej, rodzinne mozna starac sie o alimenty od jego rodzicow(dziadkow)skoro on jest nie do konca wyplacalny gdzie mieszkasz?? w niektorych miastach sa darmowe porady prawne -mozesz wpisac w google

na konto kochana i jeszcze mi wysyła na mejla potwierdzenie , ma wszystkie porwierdzenia ,ma dwa konta w dwóch bankach ,na jednym ma kase a z drugiego którte wiecznie puste płaci 20 zł . Właśnie coś mi się sprzedało na allegro :) może będzie wpłata PZA to dziś będe miała na jedzonko uff

Gość okinjhionj
jesli wplaca jej na konto to ma dowody wplaty nie wierze ze daje kase w reke;(

Pozbaw bo inaczej masz obowiązek otwierać mu drzwi, a nawet dać dziecko na weekend jak mu się zachce. Chcesz żeby szła do takiego skurwiela i jakiegoś jego lachociąga? A jak pozbawisz praw to może ci skoczyć, a ty jeszcze zdążysz znaleźć innego faceta który przysposobi dziecko i wszystko się ułoży. Głowa do góry.