Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiem i ja.......

Porządki przed świąteczne

Polecane posty

Gość powiem i ja.......

cześć dziewczyny tak się zastanawiam czy któraś z Was wzięła się już za porządki na święta....nie mówię tutaj o wywracaniu chałupy do góry nogami bo przecież sprząta się przez cały rok ale o odświeżeniu tego i owego....ja po niedzieli mam mieć parę dni urlopu i zaplanowałam umyć już okna ale tak sobie myślę czy to nie będzie za szybko ?...zamierzam też pomyć szkło w witrynach mebli, lampy itd ....raczej już do świąt wolnego mieć nie będę a jak to wygląda u Was ?

Gość Kochanka Policjanta
ja na razie jeszcze nie sprzątam na święta, bo trochę jeszcze za wcześnie... Okna myję dopiero trzy cztery dni przed świętami i porządki generalne też tak.

Gość nie sprzątam specjalnie
Tak jak napisałaś - sprzątam na bieżąco :) Okna umyłam na jesieni i nie zamierzam teraz myć przy niskich temperaturach, nie mam zamiaru dorobić się zapalenia płuc. Tydzień przed świętami upiorę firanki i umyję okna od wewnątrz :p W szafach i szafkach też porządkuję na bieżąco, nie zagracam domu. Więc porządki przed świętami są u mnie takie jak co tydzień - odkurzyć, umyć podłogi, powyrzucać bieżące śmieci typu gazety czy znoszone do domu ulotki, rachunki, przejrzenie korespondencji. Bardziej się skupiam na porządkach niematerialnych - pozamykać wszystkie sprawy, pospłacać długi różnego rodzaju itp., żeby w nowy rok wejść z czystym kontem.

Gość powiem i ja.......
no tak ale ja żeby pomyć wszystkie okna muszę mieć wolny dzień albo zostaje sobota którą mam wolną ale w sobotę nie lubię robić takich rzeczy ... zakupy sprzątanie bieżące a dzień krótki ...a wiadomo że dwa trzy dni przed samymi świętami na świeżo się jeszcze dom oblatuje

Gość powiem i ja.......
no ja też staram się na bieżąco utrzymywać porządek wiec nie muszę specjalnie na święta wywalać z szaf rzeczy czy garnków w kuchni i wymywać ale okna czy czyszczenia szkła w witrynach to są rzeczy które robię jak mam na prawdę czas

Gość Kromka chleba ze smalcem......
U mnie nie ma czegos takiego jak porzadki na swieta, sprzatam na biezaca a jak mam czas to robie cos ekstra, (raz okna, ale nie wszystkie naraz raz pokorowce z kanap itp), wlasnie po to zeby nie musiec potem wywalac wszystkiego i rypac caly dzien.

Gość Donicestalowe.pl
Jeżeli chodzi o porządki przed świętami Wielkanocy,to oczywiście jest to bardzo ważna sprawa. Jednak nie zapominajmy,że wraz z nadejściem wiosny warto pomyśleć o odświeżeniu mieszkania i zainwestować w kilka dodatków jak chociażby takie donice http://www.donicestalowe.pl/160.81/seria_silver.html