Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calineczkacelina

do mam dzieci z atopowym zapaleniem skóry

Polecane posty

Gość calineczkacelina
A POWIEDZCIE MI JAKIE SA objawy azs? bo córka ma szortskie nózki, raczki i ma zaczerwienione (ale nie lsniace) policzki. raz dziennie robi wodnista kupke. i na tej podstawie mam diete eliminacyjna bo karmie ja piersią. i zakaz drobiu. nawet rosolu zjesc nie moge.czy napewno nie wolno???

Gość calineczkacelina
aga201@o2.pl bede czekac

do mamy corki z azs: wysyłka za pobraniem albo przedplata na konto. ok 10-15 zl zalezy za ile zamawiasz. Ja zamawiam zawsze za pobraniem ok 13 zł płace. Jak zamowisz caly zestaw krem, emulsja i balsam i szampon to itak jak za wysylke 15 zl to oszczedzasz nawet 30-40 zl jeszcze

do autorki: Ja karmie pepti, wiec niech inne mamy sie wypowiedzą... Moj synek miał wysypke na buzi, potem rozowe poliki, szorstkie zgięcia kolan, no i bardzo bardzo drapał się i tarł buzią. stosowaliśmy oilatum, emolium dopiero pomogło i wszystko zniknęło jak ręką odjął Musisz pamiętać żeby nie przegrzewać- dzieci z azs nie lubią ciepła, wolą chłód. azs moze nasilac sie przy stresie, po szczepieniach przy wprowadzaniu nowych pokarmów- tak jest u nas. Droga długa, ja byłam przerażona, płakałam po nocach a teraz sprawa opanowana, mały wcina już wszystko co moze w tym wieku a leci mu 7 miesiąc nic nie sypie go narazie......

Gość moja corka ma atopowe stwierdz
ja bym wziela odrazu kilka plynow do kompania i ew. balsam (balsamu jeszcze nie uzywalam) wizelabym kilka i bylby swiety spokoj na kilka miesiecy ;)

Gość calineczkacelina
bede czekac majowa mamo. kurcze jak czytam ta liste co moge jesc aco nie tojestem zalamana., w sumie to tylko suchy chleb. z owoców tylko jablka. pisze ze nawet glupie bananny moga uczulac

ojej nie odejde od kompa........ Nie słuchaj tak do konca tych wytycznych Musisz zaufać insynktowi i wyczuciu Ja mam wielką lisrte na lodowce co nie wolno do 1 roku dać- a ja podałam banana małemu bo nie chcial jablek ani moreli i nie wysypało go. nie wolno pomidorów a dalam mu danie z szynkąi pomidorem- mała ilość procentowa, ale jednak..

Gość calineczkacelina
a moglabym sie dowieziec co masz na liscie?

Ja z synkiem byłam na testach biorezonansem. Tam stwierdzono że ma uczulenie na białko mleka krowiego i pszenicę. Odstawiłam wszystkie produkty zawierające mleko i mąkę pszenną (karmiłam piersią) i zaczęła znikać wysypka i zaczerwienienia. Było o niebo lepiej. Uczulać może dosłownie wszystko i dieta eliminacyjna tak w ciemno jest trochę bez sensu. Bardzo polecam wszystkim biorezonans. Chodziłam z małym później na odczulanie do tej samej Pani która robila testy. Teraz synek powoli zaczyna jeść coraz więcej. No i ustały zaparcia z którymi był ogrooomny problem. Teraz jest na bebilonie pepti.

Moja alergolog powiedziała mi , że do 1 roku nie wolno podawać: Seler- śladowa ilośc jest w większości zupek gotowych Cebula Pomidory Cytrusy Banany- ja podałam i nic nie jest małemu Winogrona Soja Słonecznik Wołowina Cielęcina Fasola Groszek Jaja No i jeżeli alergia pokarmowa: mleko i jego przetwory mamy zrobic próbę z jogurtem naturalnym jak mały będzie miał ok. 10 miesięcy gluten po 7 miesiącu spróbować

Gość Polecam =- może pomoże!
Cześć. Polecam Ci przeczytać historie dwóch matek które walczyły właśnie z atopowym zapaleniem skóry. Str 14 i 19 wiele Ci wyjaśni i może da Ci kilka dobrych rad jak walczyc własnie z ta chorobą. Nie chodzi mi o zywienie, tylko o to co podały swoim dzieciom za środki zeby im ulżyc. Niestety nie idzie skopiowac tekstu wiec przesyłam link. Pozdrawiam http://www.ebookinfo.pl/books/kuchnia-pieciu-dzieci.pdf

Gość lady bronka
ja stosuję u córki oilan, jest chyba najtańszy, u nas sie sprawdza. poza tym podawałam córce probiotyki, m. in. latopic, tutaj jest artykuł z Medycyny Praktycznej na ten temat, może komgos zainteresuje: http://www.mp.pl/artykuly/?aid=11160 . sporo o azs i alergiach pokarmowych jest też na www.atopowe-zapalenie.pl i www.latopic.pl

Gość POMOŻE!!!!
Krem aloesowy firmy FOREVER!!!!!

Gość animmkaa
http://www.decubal.pl/produkty,clinic_cream.html polecam tu dział dla atopowców, cenowo wypada chyba lepiej niż emolium czy tego typu dermokosmetyki, z tego co się orientowałam, a pomaga równie dobrze

Odnawiam temat, bo może komuś przyda się preparat, który chcę polecić. Wypróbujcie sobie preparaty http://cutishelpmimi.pl Sama stosuję i wiem, że działa. Z AZS walczy cała rodzina. Skóra skóra i świąd to codzienność, więc trochę już preparatów poznaliśmy w życiu. Kosmetyki cutishelp działają regenerująco i dobrze nawilżają. Cenowo też korzystnie. Sprawdźcie, czy i Wam się przypasuje.

Gość gość
Nam kazali myć w szarym mydle z dodatkiem mielonego lnu a smarowac olejem kokosowym..

Gość mama_laury
u nas sprawdza się atoperal baby. dziecko tak się nie drapie i nie płacze. na buzi nie ma nowych, większych ognisk zapalnych. ze swojej strony mogę polecić, z czystym sumieniem

Proszę zapytać w aptece o serię kosmetyków atoperal baby, są nie drogie i u mnie w rodzinie sprawdziły się jeśli chodzi o AZS.

Gość gość
najlepszy jest MEDIDERM. Niedrogi, poczytaj o tym kremie w necie. mi on zycie ratuje:)

Gość jaska_mama
Też polecam atoperal, po pierwsze za skład, po drugie zapach, a po trzecie - last but not least - działanie! Jestem szczęśliwa bo moje dziecko przestało się drapać. Nie ma AZS, ale jest alergikiem i bardzo ciężko znaleźć dla niego produkt, po którym nie doświadczałby skutków ubocznych. Atoperal, jako jeden z niewielu, zdecydowanie dał radę :)

Gość irenka_kwiatuszek
A jak to jest cenowo z tym Atoperalem? Tani????

Gość gość
dlaczego chcesz oszczędzać na chorobie dziecka? Zamiast szukać najlepszych produktów żeby ukoić cierpienie to szukasz czegoś taniego co nie będzie działać nawet ze zbliżonym efekcie. Kupuj dużą butelkę, znajdź może w jakiejś hurtowni kup więcej bo w małych się nie opłaca. Ja też przez to przechodziłam i też z kasa było krucho ale niestety, wolałam sobie odmówić niepotrzebnych fanaberii niż oszczedzać na czymś co pomaga mojemu dziecku.

Gość gość
dieta dieta i jeszcze raz dieta skoro wysypuje to znaczy że coś jest nie tak z dietą, albo ty albo dziecko coś je że się donawia jak zadbasz o dietę to nie będziesz musiała używac żadnych specyfików. Ja krmiłam córkę piersią i obie byłyśmy na ostrej diecie łatwiej mi wymienić rzeczy które mogłam jeśc niż te których nie mogłąm. Cała lista wszystko praktycznie, to nie takie straszne, ale jak sie będziecie trzymać diety to będzie święty spokój. Po jakimś czasie wprowadzaj pokolei produkty i obserwuj co się dzieje, dzieci z tego wyrastają, moja córka dzisiaj już normalnie wszystko je ma 10 lat, czasami ma tylko przesuszoną skórę zimą, gdy powietrze jest suche od kaloryfwerów :)

Gość malami10000
jeszcze dermaveel nie uczula, moja coreczka ma bardzo wrażliwą skórę. Przetetstowałyśmy wiele maści, kremów… w końcu kolejnym z nich była dermaveel i zaczęło być lepiej. Skałd bardzo łagodny - brak konserwantów, parabenów. Skóra zaczęła w końcu normalnie wyglądać, już nie była czerwona i co najważniesze dla mojej córki, przestała swędzieć.

Gość Patrycja

Tak, tez m9oge potwierdzić atoperal, jest bardzo dobry, ma dobry skład i pozytywnie działa na skórę.