Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sardynka__*

BÓŁ koło spojenia po ciąży

Polecane posty

Gość sardynka__*

Dziewczyny miałyście może ból koło spojenia po ciąży?Ja w ciąży informowałam lekarza, że boli mnie,delikatnie mówiąć,koło(nie obraźcie się) pipki.Był to taki ostry ból np. przy gwałtownym ruchu. Czy tak boli spojenie łonowe? Po ciąży ból nie minął i np, gdy zrobię gwałtowny krok to czuję jakby mi tam kości rozrywało,czasem promieniuje do pachwiny. Czy to rozejście?Jeśli tak jak to się diagnozuje?U ortopedy,prześwietlenie?

Gość ale co z tego że chcesz?
"Jeżeli ból występujący w okolicy spojenia łonowego nasila się podczas chodzenia lub leżenia na boku a do tego dołączy się gorączka należy niezwłocznie skontaktować się z lekarzem. Rozejściu spojenia może również towarzyszyć występowanie krwiaka pozałonowego, który może być rozpoznany w trakcie badania ginekologicznego. Zaniedbanie tego stanu może wiązać się z poważnymi konsekwencjami w przyszłości. Natomiast w przypadku kobiet po porodzie należy wykonać Rtg, na podstawie którego będzie można określić stopień rozejścia, obecność stanów zapalnych czy też uszkodzeń. W cięższych przypadkach konieczne może okazać się unieruchomienie lub zabieg operacyjny."

Gość lkjhgfdsxfcgvbhnjm,.
o kurcze nie wiedziałam, ze to takie powazne schorzenie :(to mam do gina sie udac?