Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łosica777

2,5 latek a sikanie nocne

Polecane posty

Gość łosica777

Mój syn od maja nie korzysta z pieluszek w ciągu dnia. Niestety w nocy nadal regularnie sika. Próbowaliśmy go kłaść spać bez pieluchy i 3 noce nie posika, a czwartą posika w ogóle się nie budząc. Czekać nadal i kłaść go w pieluszkach, czy może jest jakiś sposób, żeby go nauczyć?

spokojnie...nawet 4-5 latki potrafią sikać w majtki. Mój ma 2 lata i 2 m i już od 3 miesięcy śpi bez...przez te 3 miesiące zsikał się ze 4-5 razy.o m Moja zasada 1,5-2 godz przed snem nie daję pić. Jak wysępi albo tatuś mu da to się zsika. Oni są jeszcze mali. Niektóre 2-2.5 latki nie czają co to jest sikanie na nocnik i chodzą w pieluchach. Pozdrawiamy:)Ksawery 22 września

Wlasnie mialąm zalozyc temat czy jest tu jakaś mama któa ma dziecko z problemem nocnego moczenia. Mój synek tez spi w pieluszkach. Na nic się wszystko zdaje. On nie panuje nad tym sikaniem. Moge wstac i go wysikać w srodku nocy a on i tak się posika (popuści tylko troszkę, ale trzeba przebrac i jego i posciel) Zdarzają się noce gdzie mimo ze nie budze go na sikanie pielucha jest sucha, a zdarzalys ie takie ze 3 razy musialąm wszystko zmieniać. Więc kupilam pielucho- majtki i zakładam. Nie przeskocze tego. Rozmawialam z pediatrą mówi zeby mu dac czas bo tak na prawde wiele się nie zdziała. Prawdopodobnie z tego wyrośnie, ale czy to bedzie za 2 meisiace, czy za 3 lata to tego nie wiem. Na razie daje mu czas, a potem bede pytala co z tym dalej robić, ale z tego co wiem to nic. Czekać.