Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tooojaaa

Czy wypadły wam włosy po porodzie?

Polecane posty

Gość tooojaaa

jak wyżej. Bardzo sie tego boje, od czego zalezy ze moga wypasc?i jak temu zapobiec?

Gość no ro to
to co ma wypaść to wypadnie bo wynika to z faktu iż wypadanie włosów w ciązy jest zahamowane przez zmiany hormonalne. Więc po porodzie organizm wyrównuje to czego miał się pozbyć wcześniej.

Gość mamamam27
wypadają - ok pół roku po porodzie zaczynają - niczym nie zapobiegniesz - co ma wypaść to wypadnie

No więc jak urodziłam to zauwazyłam nóstwo włosów na szczotce po jednym pociagnięciu i mnóstwo włosów we wannie po umyciu. Kontaktowałam sie z fryzjerami i wszyscy mówia to samo: włosy wypdają, ale tylko włosy a nie cebulki!!!! Cebulki sa i włosy urosna. Teraz juz smiesznie wygladam bo te co wypadły sa krótkie a reszta długie :) Nawet ich jeszcze związac nie moge. Córka ma półtora roku i nadal widze ze gubie włosy ale nie w takich wielkich ilosciach jak wczesniej.

Wypadną na pewno Ale są to włosy które nie wypadły (a powinny) podczas ciąży - róznicy za duzej nie bedzie - łysa nie zostaniesz:P

Gość mamili
tak - wszystkie ;)

mi po 3 miesiącach zaczeły wypadac 1,5 miesiaca po porodzieposzłam do fryzjerki, żeby mi wloasy z takich do pasa sciela na takie do ramion, poszłam za 4 miesiące na podciecie, a ona do mnie "gdzie Ty masz włosy?" Tyle mi wyleciało że z moich bardzo grubych zrobiły się liche włoski, ale na szczeście teraz juz 14 miesięcy po porodzie włosy zaczynaja byc takie jak przed ciązą.

Nie tylko mi wypadały, ale się przestały kręcić i przez ciążę i okres karmienia rosły jedynie lekko falowane. Odrastały już kręcone, więc przez długi okres wyglądałam fatalne z takim loczkiem na czubku. Na szczęście teraz wyglądam już normalnie a znajoma fryzjerka nie może wyjść z podziwu w jakiej są teraz świetnej kondycji po tym jak widziała mnie kilka miesięcy po drugim porodzie z sianem na głowie.