Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama nieswojego dziecka

7lat staralismy sie o dziecko,w swieta zawita do nas malenstwo z domu dziecka...

Polecane posty

Moj maz ma nieaktywne plemniki,pogodzilismy sie z tym juz dawno,metoda inwitro i inseminacji odpadały ze wzglegu na nasze przekonania...Czesto uprawiamy seks i z wiadomych przyczyn nie zabezpioeczalismy sie...ja jestem zdrowa i mam bardzo regularne cykle,ostatnio kochalismy sie w moja owulacje i 2dni po barodzo bolaly mnie jajniki,teraz mam taki bialy sluz,nigdy nie mialam takich dolegliwosci,wczoraj bolal mnie brzuch jak na oktes jednak dzis go nie dostalam... zastanawia mnie czy to ciaza,bo nigdy nie mialam takich dolegliwosci a z drugiej strony-przez 7lat in a tu nagle.A moze to jakas choroba o ktorej moge nie wiedziec,zapalenie lub cos takiego? Testu nie chce robic bo zrobilam ich juz tyle w zyciu..ehhhh

Moze byc ciaza ;] zniam pare ktora po latach odpuscila,ale sie nie zabezpieczali,bo uznali ze i tak naturlanie nie zajda..A tu bach i maja zdrowa core ;] Moze na Swieta zawita kolejna dobra wiadomosc ;] Powodzenia!

mam znajomych dokładnie z tym samym problemem - też mało ruchliwe i żywotne pleminiki po 4 latach starań postarali się o adopcję i synek ma juz 5 lat :) a po 9 latach gdy się już pogodzili że własnych nie będą mieli i zaczęli myśleć o drugiej adopcji okazało się że będą jednak rodzicami :) po 9 latach starań wkońcu im się udało tak więc wszystko możliwe :) życzę ci aby to było właśnie to :) no i jednak zrób test może nie dziś czy jutro ale za tydzień czy dwa jeśli okresu nadal nie będzie

Gość asergfrg
Spoko, ja masz narządy płciowe, a tym bardziej, jak masz wszystko ok, to jasne że masz szanse na ciąże, w tej materii lekarze często się mylą ;). Tak jak kobietom hormony mogą szaleć, tak samo facetom zmienia się z plemnikami :)

być może to ciąża czego ci serdecznie życzę, zrób test nie stresuj się,bo tylko sobie szkodzić , też znam takie małżeństo co nie mogli mieć dzieci bardzo bardzo długo byli rodziną zastępczą dla dwójki dzieciaków i rok potem urodziła syna,

Wiesz nsa wiesc o tym ze bedzie adopcyjny maluszek,mogliscie sie wyluzowac i organizm mogl tez odpowiednio zareagowac-czego ci zycze !

Gość asergfrg
Kochana czasem to parom się i po ponad 10 latach udaje, mam taki przypadek w rodzinie i kilka innych po ponad 5 latach :)

Gość jestem z podlasia
po 10? moja ciotka zaszła po 25 latach, w sierpniu urodziła swoje pierwsze dziecko w wieku 45 lat... to jest dopiero historia. a juz 3 adoptowanych mają od ponad 15 lat

Gość asergfrg
oj po 25 latach, to już mega hard core, no ale są i takie historie :)

Gość asergfrg
Nie zgadzam się z takim ogólnym stwierdzeniem, że kiedyś to kobiety przeważnie zachodziły bez problemu, a teraz to wiele ma problem...oj nie ma zasady, jakoś i kiedyś były np. 5, 7 letnie odstępy między dziećmi w rodzinie i ludzie jakoś specjalnie się nie zabezpieczali, bo i to było trudne ;), po prostu nie zawsze to jest tak hop i siup, czasem to się przedłuża nawet bardzo...

gdyby to była prawda to byłby dla mnie cud;) nigdy nie mialam bolu jajnikow po stosunku a jak to bylo u was?

Gość 5454
moi znajomi tez zaszli po adopcji! mimo ze odpuscili po 9 latach!

Hej, ja jestem w 10tyg, powiem ci że u mnie od jakich 2 tyg pojawia się biały śluz ale taki dziwny, nigdy wczesniej takiego nie miałam. Ból brzucha był i to nawet wydaje mi się większy niż przed okresem, jajniki zaczeły mnie boleć po terminie spodziewanej miesiączki no i ból piersi taki fest... Życzę ci maluszka :)

Gość No moja babcia tez sie starala
o mame ponad 20 lat. A pozniej urodzila mame w wieku lat 45 i wujka jak miala 47 , hehe

Gość gdybym miała miec własne
to odpuściałabym sobie tą adopcję bo wasze dziecko przesłoni wam cały świat a tamto zawsze będzie czuło się gorsze ...

Gość cholewka1
ja bym sobie nie "odpuszczala" , ale kazdy wedle woli i mozliwosci. jasne, ze zrobicie to na co sie czujecie na silach. Ale znam 2 pary z jednym dzieckiem swoim i jednym adoptowanym, nie ma roznicy w traktowaniu. Przy czym dzieci wiedza o swoim pochodzeniu, i jakos sie inaczej nie czuja. W jednym przypadku wrecz to adoptowane sie czuje troszke pewniejsze siebie, bow ie, ze zostalo " wybrane" .

Gość cholewka1
A w ogole to moze daj znac jak zrobisz test? wiem, moze wscibska jestem, ale sie zainteresowalam. Bardzo zycze ci ciazy!

Gość MelisQa
Zrób test, zrób test! I nie słuchaj gadania, że masz czekać tydzień czy dwa, bo nie prześpisz ani jednej nocy spokojnie :) Ja zrobiłam test w 32 dniu cyklu i już był pozytywny, dla pewności wykonałam też bHCG z krwi. Ja też byłam pewna miesiączki, bo brzuch bolał mnie jak na okres, nawet sobie tabletkę przeciwbólową zostawiłam na stole przy łóżku, żeby w nocy nie szukać.. a tu nic się nie zaczęło :) Macica się rozciągała już dla mojej Córci :) Jedyne co było inaczej to bardzo bolały mnie piersi, ból nie do zniesienia... jak nigdy przedtem, masakra!

dam znać jak zrobie test..pozdrawiam i dzieki za cieple slowa,a nawet jesli nam sie udalo to nie rezygnujemy z adopcji

Gość adopcja synusia naszego
Witam:) Ja z mężem adoptowaliśmy skarbusia przez Awz.Jesteśmy bardzo szczęśliwi,nie da się opisać tego szczęścia i radości którą darzy nas malutki skarbuś a my jego,tak bardzo go kochamy,świata poza nim nie widzimy,jest oczkiem naszym,szczęście mieć dziecko,bez dziecka świat jest pusty i smutny.Jego uśmiech,radość odsłoni szare dni.Nigdy bym go nie zamieniła na inne dziecko,niuniuś daje nam tyle radości i miłości.Nie wiem co bym bez niego zrobiła,tak bardzo go kochamy jak nikogo innego na świecie.Dziecko to jest cud,tym bardziej ze tak długo na synka czekaliśmy.Ale jednak cuda się zdarzają i warto na nie czekać:)

jestem z podlasia po 10? moja ciotka zaszła po 25 latach, w sierpniu urodziła swoje pierwsze dziecko w wieku 45 lat... to jest dopiero historia. a juz 3 adoptowanych mają od ponad 15 lat To wspaniale ze zdarzaja sie takie cuda. Po 10? Wiesz jak to jest starac sie o dziecko 10 lat?

właśnie zrobiłam test,jestem w ciąży. Jeszcze nie wierzę,mój mąż jest w szoku,myślę,że do lekarza za wcześnie,pójdę przed samymi śiętami,żeby się upewnić;)dziękuję za wsparcie,specjlnie włączyłam laptopa,żeby sie pochwalić.;)Test pokazał 2gą kreskę w 10sekund;)

jej jakie wielkie szcęscie!!! bóg wam wynagrodził to czekanie;)gratuluję:)

Gość anooo
Wspaniale, wielkie gratulacje!!! Aż sama się cieszę :)

Gość dziewczynanglika
wspaniale! gratulacje :)