Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca...

Rak jajnika.

Polecane posty

Gość Pytająca...

Witam! czy są tu osoby które przeszły , leczyły lub są w trakcie leczenia raka jajnika??? od kilku tygodni mam problem.... brak miesiączki myślałam że to ciąza ale testy są negatywne... doszły do tego nudności , zaparcia, i bóle w jajnikach. w następną sobotę mam dopiero wizytę u ginekologa. szukajac informacji w internecie natknełam sie na objawy raka jajnika... wszytsko jest podobne... do obawów jakie ja posiadam. Najbardziej mnie martwi objaw o powiększającym się brzuchu... miałam 2 razy sytuację gdzie mój brzuch poprostu zaczął puchnąć jak przy wzdęciu tylko był większy niż zazwyczaj mam przy wzdeciach mój obwód brzucha był większy o 20cm za 2 razem a o 16 za pierwszym... oczywiście natychmiast udałam sie do lekarza internisty ale on powiedział że to przez źle dobraną dietę ze mam jesć więcej ważyw mniej smażonego i wzdęcia ustaną... oczywiście nie ustały.. nie są aż takie wielkie jak te 2... ale jednak są.... dodam że przy takiem poważnym wzdęciu miałam silne bóle jajników. Czy jest to możliwe aby były to objawy raka jajnika... wiem ze jest rudny do zdjagnozowania we wczesnym stadium... wolę jak najwięcej wiedzieć przed wizytą u lekarza aby móc zadać jak najwięcej pytań. Mam 25 lat. I proszę aby osoby które nie są doświadczone w temacie aby się nie wypowiadały... bo to nie żart a mi nie jest do śmiechu. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę i podpowiedź. Dodam że u nas w rodzinie... babcia miała raka piersi.. a siostra niedawno pokonała chłonniaka...

Gość Pytająca...
nikt nie pomoże??

Gość lep na pszczoły
diagnozuj, ale nie wkręcaj sobie już raka... to może byc zwykła torbiel :) trzymam kciuki żeby było dobrzxe 🌻

Gość Pytająca...
absolutnie nie wkręcam sobie raka. i wierz mi to ostatnie czego bym chciała... po prostu buszując w internecie -szukając czegokolwiek na temat moich dolegliwości wszytko kierowało sie w tą stronę... dlatego chciałam zapytać osób które to przechodziły , bądź są w trakcie leczenia a moze też ktoś ze znajomych i rodziny miał raka jajnika i coś o tym wie.. kiedy będę u ginekologa chće być jak najlepiej być przygotowana na wsyztkie pytania jakie mi bedzie zadawać... bardzo często mam tak ze ze stresu zapominam połowy pytań...

Gość week of view
Witam cie. ja mialam dokladnie rok temu problem z torbiela ktora okazala soe nowotworem, cale szczescie lagodnym. mysle ze nie powinnas za wczasu panikowac, zeby stwierdzic czy masz nowotwor potrzebne sa odpowiedznie badania np CA124. A objawy ktore masz pasuja do wielu innych przypadlosci.

Gość week of view
CA125*