Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BIOCURA

Mąż chce drugie dziecko-R A T U N K U !!!!

Polecane posty

Gość BIOCURA

Postaram się pokrótce przedstawić swoje stanowisko choć i tak dostanę tu po garbie!Już raz napisałam ale mi sie skasowalo wiec pisze od nowa. Mamy 2.5 letnią córeczkę,ja po macierzyńskim wróciłam do pracy oraz na studia wpadłam w wir pracy nie zaniedbując przy tym swoich rodzinnych obowiązków!Odkąd zostałam mamą stałam się wiadomą siebie kobietą, wiedzącą czego chce i czego oczekuję od swojego męża.Mój mąz jest osobą dla której dobro materialne rodziny jest najważniejsze i na tym się kończy dla wielu jest to wszystko nawet jest to najważniejsze ale ja potrzebuję czegoś więcej bo nie o to w życiu chodzi to jest na zasadzie KIEDY RODZICE KUPUJĄ DZIECIOM MNÓSTWO ZABAWEK NIE OKAZUJĄC IM UCZUĆ MYŚLĄ ŻE DZIECKO MAJĄC WSZYSTKIE TE RZECZY JEST SZCZĘŚLIWE!Poza tym jest miedzy nami NIBY wszystko ok tak twierdzi mój mąż nie patrząc na moje potrzeby!nie mam ochoty iść z nim do łóżka bo sex wygląda bardzo egoistycznie z jego strony zraża mnie to i mam dreszcze kiedy wiem że muszę spełnić małżeński obowiązek przy tym nie całujemy się o grze wstępnej mogę zapomnieć jak ma się czuć kobieta uprawiając sex z własnym mężem kiedy on ją traktuje jak OBIEKT DO BZYKANIA! Nie mamy wspolnych tematów ja chcę się rozwijać do czegoś dążyć a on stoi w miejscu ba chce i mnie ograniczyc dal mi do zrozumienia zebym nie wracala na studia bo wlaściwie to po co mi one!Wszyscy koledzy mu powtarzają zeby szedł za ciosem i robil mi dziecko zeby była mała różnica wieku ale przepraszam gdzie ja jestem w tym wszystki,czy ja jestem maszynka do rodzenia dzieci na zawolanie do cholery!przerażają mnie myśli o przyszłości z takim traktowaniem mnie chcę być kimś wartościowym nie tylko żoną do garów i matką polką czy to zbrodnia czy ja juz jestem egoistka, poprostu chce tez sie spelniak a dziecko ...............na drugie dziecko jeszcze mam troszke czasu zostalo mi 3 lata studiow mam 30 lat maz 34 dlatego ma takie parcie!Boże ja w ogole nie wiem czy chcę z nim być!!!Masakra jakaś!PROBOWALAM Z NIM ROZMAWIAC O MOICH POTRZEBACH ALE ON NIE CHCE ROZMAWIAC TWIERDZI ZE JAK ZWYKLE WYMYSLAM!

Gość Zinnka
Wspolczuje ci, to potworny egoista. Ale skoro ty wiesz czego chcesz, a czego nie, to nie ustepuj. On nie ma prawa cie zmuszac ani do zajscia w ciaze, ani do uprawiania seksu. Musisz glosno i do znudzenia mowic, czego oczekujesz. Bo on sam na pewno sie nie domysli. I nie ustepuj!!! Bo nie jestes przedmiotem. Powodzenia.

Gość tak zastanawiam sie
Dlaczego jestes z nim?

Gość Eleeena
on sobie moze chciec.Ty jestes kobieta i przede wszystkim Ty zdecydowac powinnas o drugim dziecku. Zreszta, jesli nawet nie wiesz , czy chcesz byc z mezem , to kwestia drugiego dziecka , nie powinna raczej istniec. Jesli kobieta nie czuje sie na silach, nie chce nastepnego dziecka, to sprawa dla mnie jest zamknieta. Na szczescie zyjemy w takich czasach, ze antykoncepcja jest dostepna :-P

Gość BIOCURA
cofając sie w przeszłość widzę siebie jaka byłam głupiutka i zaślepiona,odkąd zostałam mamą mój świat się troszkę przewartościował no i ja jak wspomniałam wczesniej stałam się świadoma!a dlaczego jeszcze z nim jestem ......no wlasnie zaczynam dojrzewać do myśli aby odejść ten proces musi przebiegać stopniowo muszę to wszystko poukładać jest jeszcze dziecko zakochane w tatusiu!mam straszne myśli aż się ich boję.........chciałabym żeby on coś odwalił na niekorzyść małżeństwa np.zdrada wtedy byłoby mi łatwiej!ale jestem głupia

Gość BIOCURA
taaaaaaaaaaa w moim przypadku antykoncepcja hormonalna nie wchodzi w grę ale na szczęście są inne metody

Gość Eleeena
smutne co piszesz, mysle ze rozpadnie Ci sie malzenstwo.Ty go nie kochasz juz:-(

Gość BIOCURA
NIE POTRAFIĘ CHOLERA ODRÓŻNIĆ CZY JUŻ MIŁOŚĆ SIĘ SKOŃCZYŁA CZY TO PRZYZWYCZAJENIE CZY MOJE UROJENIE I KRYZYS

Gość BIOCURA
narazie jak słyszę o drugim dziecku to mam dreszcze!nic na siłę

Wyobraź sobie. Nie chcę krakać, że twoje dziecko daleko wyjeżdża. I co nie ma go?. lecz przydało by się drugie. A najlepszą opcja są troje dzieci.

Gość janosikjanos
to nie zachodz w ciąze.nie zgadzaj się i tyle.zabezpiecz się jakos idz do ginekologa i popros o antykoncepcję (ja się nei znam bo nigdy nie mialam takiego problemu ale jest chyba spirala,i cos tam jeszcze). wiec w sumie w czym problem?

Gość janosikjanos
co za bzdury. nie mozna nikogo zmuszac ani naklaniac do rodzenia dzieci (no chyba zse juz jest w ciazy bo akurat jestem przeciwniczką aborcji) ani nawet do sexu malzenskiego.nigdzie nie jest napisane ze to obowiazek malzenski. jezeli nie masz ochoty to nie musisz.

Gość BIOCURA
W żadnej wypowiedzi nie powiedziałam , że już nie chcę mieć dzieci!chcę kiedyś marzyłam o 3 teraz obstaje przy 2 ale nie teraz i ...............chyba nie z mężem tzn.nie na boku ale w nowym związku

Przyjedź na wieś. My tu tera żyjem beśpiecznie i ekologicznie. Wynaleźlim nawet eko-sex. Bez żodnych gum, ani tabletków, globulków czy sprenżynek - a dupcym bezpiecznie (znaczy bezdzietnie). Przyjedżź na wieś....... :classic_cool:

Gość BIOCURA
hahaha a mozem ja ze wsi!!!!!! nie żąrtuje miastowa żem

Gość janosikjanos
no to w sumie w czym problem?

Gość me gusto
witam ja w bardzo podobnej sytuacji, tylko dziecko mniejsze

Gość me gusto
plus u mnie cała rodzina już by najchętniej chciała żebym zaszała w ciąże z drugim, dają do zrozumienia że mam się śpieszyć. a ja mam dopiero 29 lat! kocham moje dziecko ale jedno mi wystarczy. dopiero co zaczęło przesypiać noce a ja doszłam do siebie po ciąży. nie chcę też się uzależniać bardziej od mojego beznadziejnego męża, czekam aż córka trochę urośnie, myślę o rozwodzie. strasznie to smutne, dwa lata po ślubie, ale co zrobić

Gość jedyna słuszna opinia
co to w ogóle znaczy, że cała rodzina chciałaby abyś zaszła w drugą ciąże?! :| przeciez to nie ich zycie, to nie oni beda musieli z siebie zrezygnowac, to nie oni beda wstawac po nocach, ich zdanie nie ma tu nic do rzeczy!!!!!

W zasadzie to twoje życie i to twoja decyzja jest najważniejsza. CZy jesteś gotowa na drugie dziecko.

W zasadzie to twoje życie i twoje dziecko. Więc i masz rację że to powinna być twoja decyzja.