Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Syl.

Kotlety rybne jak robicie ?

Polecane posty

Gość Syl.

Podzielcie się sprawdzonymi przepisami .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no, cud malina
a dlaczego chcesz robic kotlety? nie lepiej i latwiej rybe w calosci upiec lub usmazyc? kotlety robilam raz, ale to z lososia z puszki, zmieszanego z ziemniakami i jajkiem oraz przyprawami (byla tam chyba pietruszka, sol, pieprz, moze czosnek, koperek tez by sie nadala).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Syl.
Chcę urozmaicić kuchnię po prostu. Lubię ryby smażone,duszone,pieczone i rybę po grecku. teraz czas na kotlety rybne. Na pewno są zdrowsze niż tradycyjny mielony np. Tylko o smaczne i łatwe przepisy proszę :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość katalkaa
Ja robię pieczono/smażone. Na blasze biorę dwa kawałki ryby (ja lubię te nizdrowe- panga, sola), dodaję dużo pieprzu, soli i cytryny. Naprawdę użo cytryny. Większość wycieknie z tłuszczykiem :D My dajemy po wielkiem cytrynie na kawałek ryby, ale ty możesz użyć mniej - ja tak robię, bo i mi i chłopakowi smakuje taka kwaśna. Jak już się upiecze (sprawdzam "testowym' kawałkiem, koło 20 minut na 180 stopniach) wykładam, układam mąką z jajkiem i na patelnię z odrobiną oliwy żeby rtylko sie panierka zrobiła. To prosty przepis i nam smakuje z chłopakiem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ok, zrobimy tak jak ja to robie w restauracji francuskiej łososia(lub inne ryby) wkladamy do foremki , zalewmy białym winem, dodajemy liść laurowy, ziele, sól i pieprz, >>>> piekarnik 200"C 10 min ( najlepiej jak łosoś sie jeszcze nie ugotowal dlatego że i tak ponownie całość bedziemy smażyć) >>>> gotujemy ziemniaki, dukamy, >>> podsmażamy czerwona cebulke>>>dodajemy groszek>>> szczypiorek swieży>>>mieszamy>>>formujemy placki>>>mąka>>>patelnia>>> i jedziemy>>>szybki ogień i smażymy na złoty kolor z dwóch stron>>>zmniejszamy ogień>>> 10 min gotowe>>>można podawać z "kleksem" majonezu z dodatkiem soku z cytryny+ coś zielonego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no, cud malina
no wlasnie, tak jak pan powyzej mowi :) ja robilam z lososia z puszki, bo swiezego by mi bylo szkoda memlac na kotlety, ale czasem mrozony losos bywa taki sobie, jest za chudy, zeby byl bardzo dobry, wiec mozna go wykorzystac na taki kotleciki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lepiej trochę zdrowiej
Jeśli już musisz robić,to zmiel rybę(najlepiej filet)przypraw solą i pieprzem,dodaj 1 cebulę drobno pokrojoną i na słomkowy kolor podsmażoną,kilka łyżek kaszy manny,drobno posiekaną natkę pietruszki,1-2 jajka,otocz w sezamie i smaż na złoty kolor z obu stron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Syl.
Dziękuję za przepisy :-) Chętnie dowiem się jak jeszcze inne kucharki robią kotlety rybne,piszcie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
filety rybne zmiel .dodaj cebulke( moze byc surowa) dopraw wg uznania sola i pieprzem. dodaj bulke namaczona( tak jak do mielonych-ja wszystko do maszynki wrzucam i miele).formuj tak jak kotlety mielone,otocz w bulce tartej i na patelnie.wyglada jak mielony a smakuje jak rybny:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ps.do mojego przepisu nalezy dodac jajko surowe-czyli wszystko tak jak w kotletach mielonych tylko tu podstawa jest ryba.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×