Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inityuyyt

moja kolezanka ma 8 miesieczne dziecko ktore pije tylko mleko

Polecane posty

Gość inityuyyt

prawie nic nie je, tylko troche cos czasem posmakuje a tak tylko cyc i cyc, czy to normalne? co jej poradzic? jak zmusic dziecko do normalnego jedzenia i mleka?

Gość 123321333
Jej problem nie twój...

Gość inityuyyt
ja jestem chrzestna i sie martwie

zmusić? można zaproponować, niech popróbuje, dać kilka różnych kawałeczków warzyw ugotowanych do łapki, niech poliże, spróbuje, ale NIE ZMUSZAĆ. Podstawowym posiłkiem dzieci do ukończenia 1 roku życia jest właśnie mleko. reszta jest dodatkiem. Jeśli koleżanka chce wychować niejadka to prostą drogą do tego jest właśnie wmuszanie jedzenia. troszkę więcej zaufania do dzieci. One się nie zagłodzą ;)

Gość Pan-da -trójkę
nie zmuszać. Może dawać po łyżeczce ziemniaczka czy marchweki albo kaszki dzieciak sam się przestawi jak bedzie gotowy

Gość inityuyyt
nie, wlasnie nie pije zwyklego normalnego mleka, tylko cycowe, a wazywa wlasnie tylko smakuje, kiedys z nim zostalam godzine jak kumpela poszla do dentysty i specjalnie kupilam słoiczek gerbera i chcialam go nauczyc bo kumpela sie nie kwapi zeby zainwestowac w sloiczki, i nie chcial jesc, plakal i wypluwal wszystko, bo z nim nie cwiczy i on nie umie.. tylko co teraz?

Gość olga.w
to dzieciak narażony na anemię ,powinien już jeśc warzywa owoce mięso