Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plejmejker

Spanie w stoperach

Polecane posty

Gość plejmejker

Czesc Czy spanie z zatkanymi uszami, moze miec jakies nieprzyjemne konsekwencje dla zdrowia? Obawiam sie, czy aby mozg nie potrzebuje ciaglej wentylajcji przez ucho?? Dzieki

Gość nie wystarczy mu wentylacja
przez nos.

Gość plejmejker
Moze jakis lekarz sie wypowie?:))

Gość 928938293
Ja od lat śpię w stoperach, i dwa razy juz mi tak ugrzęzły w uchu, ze musiałam korzystac z pomocy laryngologa. Ostatnio mi pani doktor powiedziała, że noszenie częste stoperów moze spowodowac po jakims czasie szumy uszne. nie wiem też czy problemy z błędnikiem nie moga byc na tym tle,

Gość plejmejker
A odczuwasz jakies dolegliwosci (w ciagu dnia), zwiazane ze spaniem z zatkanymi uszami?

Gość nielekarz555
no własnie miałam zadac to smao pytanie! Przez mojego głupiego sąsiada jestem zmuszona spać w stoperach, bo jak nie imprezuje, to chodzi po domu jak słoń, a ja dość wcześnie chodze spać. Wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że już drugi raz w ciagu miesiaca boli mnie ucho, najpierw lewe, teraz prawe. Nie jest jeszcze tak zimno,żebym musiała chodzić w czapce, a nigdy nie miałam problemow z uszami, wiec zastanawiam się,czy to nie przez stopery!!!

Gość sdfghjkl
a jakie macie stopery? Bo ja kiedys dostałam od sąsiadki takie fajne piankowe ale juz mi zostaly 2 szt,a w aptece tylko dostalam te z tej masy plastycznej jakby plasteliny

Gość plejmejker
Ja mam wlasnie te piankowe, podobno najlepiej wytlumiaja otoczenie, i pozniej ucho nie boli.

Gość niestety jest!
mózg zależy czyj, jak jest mózg prostego pijaczka to się nic nie stanie, jak to jest mózg tytana i Menża stanu z Pisu to może w nocy rozsadzić łepetyne.

Gość ptasie guano
pracuje w elektrowni i naprzynosiłem sobie reklamowkę stoperów piankowych do uszu. niestety mam uciązliwych sąsiadów którzy za nic mają ciszę nocną, a po podłodze chodzą jakby ważyli z tonę. niestety do wyprowadzki muszę spać w stoperach. na poczatku też sie obwiałem. miałem i mam problemy z uszami-co kilka lat woskowina zatyka mi uszy. ale jak na razie jest wszystko ok. ja osobiście polecam-awcześniej nigdy z tego dobrodziejstwa nie kożystałem

Gość o nie nie
Podbijam, bo mnie też to interesuje. Śpię w stoperach, bo jestem zmuszona, inaczej padłabym z wyczerpania. Mam płytki sen, każdy drobny hałas mnie budzi. I na początku używałam stoperów woskowych. Ale zaczęły mnie bardzo boleć uszy, raz jedno przytkało się na cały dzień:o Potem testowałam piankowe i też czasem któreś ucho bolało. Ale znalazłam w aptece takie w kształce choineczek. I o dziwo już pół roku i nic mi się nie dzieje. Ich nie da się włożyć tak głęboko jak pozostałych rodzajów, a tłumią dźwięk super. Tylko też się martwię, czy to zdrowo non stop ich używać :o

Stosuję je od 7 lat - nie widzę różnicy, czasem sypiam bez więc mam porównanie, chodzi tylko o wytłumienie irytujących dźwięków, mi najbardziej wygłuszają komary. Jak są problemy ze zdrowiem to na pewno nie od nich.

Gość gość
Szukam takich jak kiedyś ale ciężko dostac

Gość gość
Spie 10 lat . Nic mi sie nie zatyka :)

Moje nazywają się 3M są z materiału przypominającego gąbkę. Raz miałem drobne zapalenie ucha ale nie wiem czy to przez to.