Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtytyt

kłopoty z nadwagą

Polecane posty

Gość gtytyt

Jestem facetem i mam kłopoty z nadwagą. Zastanawiam się jak się zmusić do ćwiczeń i diety. Może mi coś doradzicie?

Gość kacperrrrrrrrrrrrrrrr
ile wazysz ?

Gość gtytyt
130 kg przy 188 cm

Gość spoko, ale...
zmusic? chyba zartujesz ty musisz tego chciec, nikt za ciebie tego nie zrobi

to nie jest nadwaga tylko otyłósc

zacznij ogladac sie za ladnymi laskami z taka waga raczej nie masz u nich szans wiec moze to cie zmotywuje

Gość spoko, ale...
spróbujemy to, czego najbardziej w facetach nie lubię, to ciapowatość mająca związek z brakiem samodyscypliny; nic bardziej nie wkurza, niż facet, któremu nie zalezy... bo jesli widze kolesia, ktoremu nie zalezy, to oznacza to 100% gwarancji, ze bedzie tak postepowac w kazdej dziedzinie swojego zycia i to powinien byc dla ciebie najlepszy kop w doope zeby sie zabrac do pracy nad soba

mnie nawet zależy, ale jakoś się nie mogę zabrać...najgorsze są ćwiczenia na mięśnie brzucha...

Gość spoko, ale...
no i tak bedzie w kazdej dziedzinie :D bo rzeczy trudne odzwierciedlaja czlowieka; jesli od tego uciekasz to bedziesz uciekal od innych spraw wymagajacych wysilku i poswiecenia; w takiej opcji trafic na wartosciowa (a nie tyllko: ladna) babke i zatrzymac ja przy sobie, to bedzie dla ciebie jak wygrana w totka; i nie dlatego, ze wazysz ile wazysz (bo jakos specjalniesporo to nie wazysz, tj nie jestes otyly) ale bedziesz odstraszal swoim podejsciem... zapewniam... ja od takich facetow trzymalam sie z daleka co lepsze - moj maz tez nie jest szczuplakiem (85 kg przy 175 cm :D) ale chodzi regularnie na silownie i ten tluszczyk sie rozklada, facet ma silna chec walki, bo nie chodzi o efekt ale o sama umiejetnosc pokonania wlasnych slabosci no ajesli wg ciebie to pierdzielnie trzy po trzy, to sobie odpuszczam, bo nie mam zamiaru do niczego cie przekonywac - to twoje zycie, stan w koncu na wysokosci zadania i podejmij meska decyzje - trzymajac sie jej "nie umiem" jest w tobie i nie znajdziesz tu motywacji, jesli sam nie jestes przekonany (ba, ja mam nieodparte wrazenie ze szukasz raczej powodow "czemu tego jednak nie robic) :)

Gość spoko, ale...
najslyniejsza na swiecie dieta nazywa sie "od jutra" - miliony osob "w sumie chce", to nie wystarcz

mnie się też tłuszczyk rozkłada ale na brzuchu mam go sporo...ale dzięki za dobre rady postaram się ich trzymać

Gość spoko, ale...
wyznaczanie sobie celu nie dziala? ogranicz sobie cos, co bardzo lubisz (ale tu znow obijamy sie o silna wole, czy dasz rade?) - i dawkuj ja sobie "w nagrode". Po pierwszym tygodniu "20 brzuszkow rano i 20 brzuszkow wieczorem" - pelne 7 dni. 1 wieczor ominiesz - nie ma przyjemnosci. I tak sobie te ilosc brzuszkow z tygodnia na tydzien zwiekszaj.

20 brzuszków tu nie pomoże na moje oko:) trzeba by chyba robić kilkaset...

Gość spoko, ale...
Ale od czegoś trzeba zacząć, żeby ci mięśnie brzucha nie wysiadły. Dlatego napisałam "z tygodnia na tydzien zwiekszaj"

Gość spoko, ale...
to nie program komputerowy, kazda lubi cos innego i to nie zalezy od urody ja osobiscie wole jak facet ma troche cialka (no... moj maz ma go juz troche za duzo, ale mamy tyle spraw na glowie, ze go nie gonie - ai ta znajduje czas na cwiczenia... tylko zle sie odzywia)

Gość spoko, ale...
ale lubie poogladac wysportowane meskie brzuchy i torsy :D tak, jak chyba kazdy facet lubi ogladac zgrabne laski :D

brzuszki są na mięśnie brzucha a nie spalanie tłuszczu... musisz regularnie trenować sporty kondycyjne i przy "oddychaniu tlenowym". zmiana diety też nie zaszkodzi, ale jak będziesz trenować to nie jest to niezbędne.

Gość spoko, ale...
gtytyt - taka, ze jak sie przytuli,to nie odbije sie od ciebie jak od trampoliny tylko poczuje "milo i miekko" :)

Gość spoko, ale...
o, cos takiego jak dla mnie spokojnie moze byc: rossnet.pl/GalleryImages/Photo/201109271006/thumb31_8695882.jpg facet nie musi byc kupa miesni i miec wygladu modela, facet ma byc facetem... oczywiscie fajnie jesli jest na co popatrzec ale zalezy co kto lubi, ja wole sie poprzytulac niz wiecznie gapic ;)

Gość spoko, ale...
ja nigdy nie mialam idealnie plaskiego brzucha, generalnie u kobiet tak sie tkanka tluszczowa rozklada, ze na brzuchu zawsze co nieco jest (chyba, ze babka zawodowo cwiczy... nawet chudzielce z reguly maja brzuszek) natomiast mam na tyle niepozorny, ze czuc tylko deliatna miekkosc, w sukienkach i spodniach zawsze wyglada na plaski. kiedys mi to przeszkadzalo ale faceci mnie przekonali, ze sie czepiam ;)

patrząc na tą fotkę, stwierdzam że chyba muszę zrzucić 10 kilo...