Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsadsadsad

Pasożyty w Polsce... po co ja studiuję, skoro mogę mieć wszystko za darmo?

Polecane posty

Gość dsadsadsad

Wiecie co, pewien wpis na Szlachetnej Paczce mnie po prostu zbulwersował. Oto jego fragmenty: "witam mam 24 lata jestem mężatką mamy z mężem 4 dzieci są to same córcie w wieku 6 lat 3lata 2 lata 0,6 niesięcy , jesteśmy w bardzo trudnej sytuacji materialnej i bytowej , jesteśmy rodziną wielodzietną mąż obecnie stracił pracę ponieważ nie był zatrudniony na umowe ma dziecko z poprzedniego związku płaci alimenty po 50 zł bo na więcej nie stać go , ja dokańczam szkołe gimnazjalną poniewaz wcześniej nie mogłam jej ukończyć ze wzgledu na szybkie załozenie swojej rodziny i częste bycie w ciąży" Nie do pomyślenia, no ale czytam dalej, w końcu to nie moja sprawa " Dokańczam ją obecnie teraz , mąż pilnuje dzieci podczas mojego chodzenia do szkoły ze wględu na brak pracy. Bez szkoły jest ciężko ze znalezieniem potem pracy więc dlatego poszłam ją dokonczyć dzieci rosną bardzo szybko i po odchowaniu ich myślę iśc do jakiejś pracy .Nie mamy żadnej pomocy ze stron rodzin poniewaz nie utrzymujemy kontaktów. 2 lata temu dostałam mieszkanioe w nowym budownictwie czynsz jaki may jest to 708 złotych gaz co 2 miesiące mam około 70 złotych prąd też co 2 miesiące w kwocie 170 dodatek mieszkaniowy w kwocie 490 złotych to są nasze wydatki co 2 miesiące nie licząc dla dzieci i nas rodziców odzieży" Dziewczyna DOSTAŁA (!!!) nowe mieszkanie. W imię czego? W nagrodę za bycie tępą dzidą? Po prostu ręce mi opadły. Dostała mieszkanie dzięki temu, że ludzie z ambicjami pracują i płacą podatki, a sami nie mogą sobie kupić mieszkania, bo ich zwyczajnie nie stać (mimo, że mają pracęi wykształcenie). A taka panna da dupy jeszcze w gimnazjum, narodzi dzieci jakby nie zdając sobie sprawy, że trzeba te dzieci nakarmić, a potem weź jej wszystko daj. Bo ona taka biedna, bo jej te dzieci do brzucha ktoś włożył jak spała chyba :O Nie wiem, czy to nieświadomość, czy bezczelność? Ale dobra. Ja teraz skończę studia, znajdę pracę, i będę płacić na resztę patologii.

Gość dsadsadsad
"Dzieci rosną i coraz bardziej potrzebują wszystkiego ale nie ma z kąd brać nasze dochody składają się z fundusz alimentacyjny na najstarszą córke i zasiłki rodzinne oraz tytuł wielodzietnosci który daje nam dochód łączny o kwocie 805 złotych tak jak pisałam wcześniej dodatek mioeszkaniowy 490 złotych i pomoc z mopru w kwocie około 600 złotych na prad , gaz odzież obuwie leki zywność środki czystosci pampersy mleka i zasiłek okresowy to jest nasza pomoc od miejskiego osrodka pomocy rodzinie ." :O :O :O

Gość dsadsadsad
"mam pomazane sciany kredkami przydałoby sie odświezyc bo przez 2,5 roku jak tu mioeszkamy to nie malowaliśmyu nigdzie " No kurwa, ja sobie kupiłam najtańszą farbę w Tesco i całą chatę SAMA opierdoliłam w jeden dzień :O A ona co, pewnie potrzebuje ekipy remontowej?

Gość szokink
"dochody" TIAAA :o

Gość dsadsadsad
"ie stać nas bo czasy są trudne i będą jeszcze trudniejsze pisałam do opieki ale twierdzą ze nie maja funduszy więc pomocy nie uzyskałam na to i pewnie nmie uzyskam a tu chodzi odzieci zeby były w czystym . BARDZO PROSZĘ O PRZYCHYLENIE SIĘ DO MOJEGO OPISU Z PROSBĄ DLA DZIECI BO TO TYLKO O NIE CHODZI , DZIECI SĄ NAJWAZNIEJSZE WIADOMO ZE KAŻDA MATKA CHCE JAK NAJLEPIEJ DLA SWOICH DZIECIACZKÓW ZEBY MIAŁY WSZYSTKO , TYLKO SZKODA ZE TAK SIĘ NIE DA , JA STARAM SIE ZEBY MIAŁY JAK NAJLEPIEJ ALE NIE ZA BARDZO TO MI SIĘ UDAJE W TAKICH WARUNKACH , SĄ RÓZNE PRZYPADKI I WARUNKI A MOJE SA TAKIE JAK OPISAŁAM . WIĘC PROSZĘ O PRZECZYTANIE , ZASTANOWIENIE SIE CZY JESTESMY GODNĄ RODZINĄ KTÓRA POTRZEBUJE POMOCY , Z GÓRY JEŚLI KTOŚ ZDOŁA NAM SIĘ POMÓC TO BARDZO DZIĘKUJEMY WRAZ Z DZIEĆMI. KONTAKT ZOSTAŁ PODANY" I jeszcze pisze o "trudnych czasach" :D Śmiech na sali... Chce dobrze dla dzieciaczków? To trzeba było kurwa myśleć głową a nie pizdą... pierdolona gówniara, która pracy nie zaznała, wszystko dostaje i ma kurwa "trudne czasy"... ja pierdolę.

Gość jkhgfhjkp
dlatego ja nie pomagam pasozytom

Gość dsadsadsad
"tu chodzi odzieci zeby były w czystym" No to kurwa co za problem, szare mydło, woda do miski i napierdalasz piorąc ubrania. Kiedyś pralek nie było i też ludzie żyli. A tej biednej praleczka się popsuła i ona już nie może dzieciom czystych ubrań zapewnić. W głowie się nie mieści. A potem się dziwimy, że młodzi ludzi po studiach NIE MOGĄ SOBIE pozwolić na dziecko BO ICH NIE STAĆ. A ta sobie narobiła i teraz pretensja to całego świata, BO ZA MAŁO DOSTAJE Po gimnazjum ona chce dostać pracę? No chyba ją coś boli. I co, jak odchowa dzieci pójdzie do pracy, tak? Czyli będzie miała ponad 30 lat i zero doświadczenia. Kłamie jak z nut

Gość to są prawdy
nie rozumiem Twojego oburzenia, przecież większość kobiet ma taką mentalność jak ta laska, wystarczy poczytać kafe, połowa wpisów dotyczy takich związków.

Gość Nic strasznego
U nas rodziny z dziecmi też dostają nowe mieszkania a czynsz placi gmina.

Gość b3b5b3
eee jak sie takie mieszkanie dostaje?:o kto je rozdaje ??? znam rodzine z mega trudna sytuacja-prawdziwie i mieszkania im nikt nie proponowal ;o

to są prawdy nie rozumiem Twojego oburzenia, przecież większość kobiet ma taką mentalność jak ta laska, wystarczy poczytać kafe, połowa wpisów dotyczy takich związków. Dokładnie :O

Gość dsadsadsad
Hahaha. Dobre. Ktoś jej tak napisał: "bardzo mi szkoda pani dzieci, ale myślę że powinna sie pani zabezpieczać przed niepożądaną ciąża.w pani wieku niestety to za duża gromadka,jeżeli jestescie państwo niewydolni by ich wychowywać.Teraz trochę za pózno na myślenie,po prostu wziąć się do pracy(DROGI MĘŻU)" Na co ona: "ZABEZPIECZAM SIE , PO DRUGIE NIE GROMADKA TYLKO 4-RKA DZIECI , PRACA BEDZIE JAK JĄ MAŻ ZNAJDZIE"

Gość b3b5b3
dajcie jakiegos linka w necie bom ciekawa

Gość b3b5b3
a gdzie wy sobie ten dialog z nia prowadzicie:P?

Gość dsadsadsad
"U nas rodziny z dziecmi też dostają nowe mieszkania a czynsz placi gmina." No i potem rosną takie dzieci, i dochodzą do wniosku, że po co mają pracować i nic nie mieć, skoro mogą się narobić dzieci i dostać? Sojcal musi być zlikwidowany. Całkowicie. Tylko ludzie, którzy na prawdę potrzebują pomocy (po ciężkich wypadkach itd) powinni dostawać pomoc. Inni won do pracy, i jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz

Gość dsadsadsad
Laska jest na szlachetnej paczce, ma nawet fejsbuka. Nie wiem czy mogę dawać linka do jej profilu. Ale sami możecie ją znaleźć, pisze w komentarzach innych osób.