Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydoowaana... :))

Zywe kwiaty we włosach....???

Polecane posty

Jak myślicie które kwiaty wpiete we włosy wygladają najbardziej elegancko i są na tyle trwałe zeby wytrzymały całą impreze weselną? Do tych doswiadczonych- były jakieś problemy z nimi zwiazane? że zwiedły , rozwalały się , wypadały itd itp ??? Baaardzo podobają mi się białe róże i taką własnie rozyczke chcialabym miec wpietą we włosy. Slub w lipcu , spotkalam sie z opiniami że zywe kwiaty nie wytrzymują . Mówiły mi to panie z salonów sukien slubnych. Polecały mi wczepić jakis stroik.. Jakie Wy macie zdanie i doswiadczenia??

Gość prawdziwe kwiaty
wyglądają pięknie i elegancko, a nie jakieś tandetne stroiki typu biale materialowe kwiatki - masakra. A kwiaty żywe wytrzymują spokojnie - zwłaszcza róże

Gość z żywych kwiatów najdłużej
wytrzymują we włosach orchidee, margerytki (minichryzantemki) i cantedeskie (kalijki), róże potrafią klapnąć dość szybko, a eustomy i hortensje więdną najszybciej - brzydko brązowieją im też płatki w czasie upału róże więdną bardzo szybko, choć są kwiaciarki, które potrafią bardzo dobrze "spreparować" i zabezpieczyć kwiat; musiałabys spróbowac zamówić taki kwiatek i wypróbowac np. na imprezie, choćby na wieczorze panieńskim

Miałam kiedyś eustomę wpiętą we włosy gdy byłam na weselu jako gość. Wyglądała ślicznie. Fryzurę miałam zrobioną ok 12 a ok 20 na weselu przepięłam sobie na nowego kwiatka bo tamten jakoś wydawał mi się nieświeży. W każdym razie polecam zrobić tak jak ja zrobiłam. Zakupiłam dodatkowy kwiat którego umieściłam w menzurce z wodą i dałam do pokoju hotelowego. Jak zwiędnie czy uszkodzi nam się ten co mamy we włosach bo przecież ktoś niechcący podczas tańca może zahaczyć to zawsze mamy na zapas :) i to jest zawsze jakieś wyjście :) Pozdrawiam

Swietny pomysl z tym awaryjnym , drugim kwiatkiem :) tez o tym pomyslalam, mam jednak nadzieje ze moja róża wytrzyma i nie oklapnie zbyt szybko :) kazda róza jest podobna jesli chodzi o trwalosc? np czy roza biała jest mniej trwała od czerwonej lub na odwrót? czy to nie ma roznicy?

Najlepiej iść do kwiaciarni i zapytać. Potrafią na prawdę dobrze doradzić bo wiele osób teraz wpina żywe kwiaty we włosy. Dodatkowo spryska jakimś specjalnym sprayem żeby kwiatek lepiej się trzymał.

Gość moja przyjaciółka
jak zdjęła welon (dosyć szybko, bo zaraz po pierwszym tańcu) to wpięła we włosy kwiatka wyrwanego z jednego z bukietów od gości :D Różę dokładnie :D I trzymała się całą noc elegancko ;)

Gość amalgate
mialam caly wianek zrobiony z kwiatow,tyle,ze na komunie, wygladalo cudnie! bylo oryginalne a do tego slicznie pachnialo, kwiaty wytrzymaly baaardzo dlugo;) zal bylo sciagac:) to świetny pomysł! W razie,gdyby kwiatek mial się zniszczyć, miej plan awaryjny(zapasowy kwiat,lub sztuczną ozdobę)

Gość smialo moge polecic
Z mojego doswiadczenia dodam, ze pieknie prezentują się storczyki i goździki. Ich trwałość również jest najlepsza. Roża..no cóż - padnie szybko.

Gość Makarenaaaa
Ja miałam wpięte właśnie białe róże...Pani w kwiaciarni popsikała je czymś odpowiednio i cała imprezę wytrzymały...

Różnie to bywa tzn np storczyki długo ładnie wyglądają ale róże lubią przywiędnąć lub przyschnąć.

Gość ciekaweeeeeeee
ja miałam ostatnio storczyka we włosach, trzymał się długo ale miał strasznie grubą łodygę i fryzjerce było ciężko ją ukryć, w ogóle jakoś słabo był przygotowany ten kwiat przez kwiaciarkę...

Gość Cheryll
Storczyk

Gość bring30
Ja mialam storczyka, wygladal pieknie, ale panie w kwiaciarni zapomnialy popsikac mi go lakierem i dosc szybko opadl, ale na szczescie dostalismy bukiet storczykow od kogos i wzielam jednego z tego bukietu i bylo ok.

Gość klainer
Byłam na weselu gdzie panna młoda miała pojedynczą biała kalię we włosach. Pięknie to wyglądało i nie zauważyłam by cokolwiek się działo z tym kwiatem przez całe wesele. Ale kwiaty w butonierce pana młodego i świadka, niestety, oklapły (w ogóle nie miały łodygi owiniętej w coś, co trzymałoby wodę).

Żaden kwiatek nie zwiędnie jeśli jest przygotowany we właściwy sposób :) kwiaty do wpinania na kilka dni zamoczone są w specjalnym płynie i tam rozkwitają i nie mają prawa zwiędnąć przez 24 godziny od wyjęcia z roztworu. Więdną na pewno te, które są normalnie prosto z wody zakładane do fryzury. Myślę że wiele kwieciarni zwyczajnie oszukuje ludzi sprzedając zwykłe kwiatki zamiast spreparowanych, a ludzie nie wiedzą że o coś takiego można w ogóle zapytać :)

Ciekawy pomysł, chociaż też bym się może obawaiała, że zwiędnie. świeży kwiat, tak mi jakoś zawsze pasował do brunetek...

koleżanka miała róże , były spryskane chyba lakierem do włosów i wyglądały cały czas świeżo ja miałam gerbery , wyglądały ślicznie , ale koło północy klapły żałowałam że nie przygotowałam sobie zastępczych

koleżanka miała róże , były spryskane chyba lakierem do włosów i wyglądały cały czas świeżo ja miałam gerbery , wyglądały ślicznie , ale koło północy klapły żałowałam że nie przygotowałam sobie zastępczych

Gość ludzik123
ja mialam storczyki tajlandzkie... wygladaly bosko i nic sie nie dzialo... sa dosc praktyczne bo maja niewielkie kwiaty wiec wygladaly delikatnie

Gość gość
Cynia daliowa, cynia karłowata, jako gość takie drobny akcent ja wybrałam dla siebie :)

Gość gość
Dwa tygodnie temu byliśmy na weselu, panna młoda miała diademik z gipsówki, trzymało się to pięknie i wyglądało również pięknie.