Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marta.wlochy

14miesięczne dziecko je tylko mleko z piersi!

Polecane posty

Potrzebuję pomocy! 14miesięczne dziecko mojej siostry jest ciągle tylko na piersi! Nigdy nie jadło niczego innego, gdyż płaczem załatwiała wszystko z moją siostrą. Siostra mieszka we Włoszech z mężem i jej włoska rodzina nie widziała niczego dziwnego, że mała pije tylko z piersi. Rzuca jedzeniem, zaczyna nerwowo płakać jak tylko widzi, ze chcemy ją nakarmić! Siostra nie może jej już karmić, gdyż dostała infekcji na piersiach. Czy ktos korzystał z BLW, podobno jest skuteczne? Nie wiem co robić...

Gość Arancia_
noi nie zartuj 14 miesiecy i tylko mleko z piersi. No to jak rodzice nie widza nic dziwnego to niech je dalej tylko mleko jezeli tak załatwili dziecko i tyle

Niestety nie żartuję. Teraz jak siostra nie moze jej karmić, panikują również oni, wiec będę wdzięczna za każdą podpowiedź, co możemy zrobić...

Gość Arancia_
tylko i wyłącznie konsekwencja jezeli nie dostanie mleka zje po 5-6 godzinach w koncu cos innego. NIe zaglodzi sie. Moze ugotowac jej zupy i zmiksowac i podac butelką. Je z butelki? podejrzewam ze nie. albo dac warzywa, owoce, chlebek do rączki czyli wlasnie BLW. Swoja drogą nie wiem czy nie ma uposledzonego ukladu pokarmowego, pewnie grysc tez nie umie jezeli pila tylko mleko z piersi. To ciekawe jak jej aparat mowy? mowi coś? Bo zcuie pokarmow bardzo usprawnia buzie, cwiczy miesięnie niezbedne do prawidlowego mowienia. Co oni zrobili temu dzieku.

nie, jeszcze nie mówi, gaworzy;/ dzisiaj zaczęła w końcu jeść, ale cała noc była jednym wielkim dramatem...