Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KoronaCZ

Tak żyją polacy w anglii

Polecane posty

Gość patryska6453
jeny a jak bedziesz robic swieta nie mam pomyslu na wystroj domu

Gość KoronaCZ
a w Czechach jest dobra komunikacja publiczna i wszędzie nawet do największej zabitej wsi można pociągiem albo autobusem dojechac. np takim sympatycznym szynobusem regionova http://www.zelpage.cz/news/regionova.jpg

Gość Grzegorz Kleszcz
cytat: 1.Jest to kraj jednokulturowy nie spotkasz na ulicy murzynów,hindusów,arabów. jedyną mniejszością etniczną która sprawia kłopoty w tym kraju są cyganie ale ich też niema tak wiele jak murzynów w anglii. 2.Piękne Dziewczyny 3.Mili ludzie 4.Dystans do siebie 5.Ateizm 6.Swojskość to najważniejsze, w czechach człowiek się czuję jak w domu tylko dużo czystszym i niema takiej tęsknoty za ojczyzną bo jesteś tak jak u siebie 1. Polsza też jest krajem monokulturowym a w ryj można dostać w każdym mieście 2. może i piękne - ale jak się odezwie w tym swoim języku "ja sem taka rozklekotana" = jestem roztrzęsiona :D:D:D 3. może i mili ale tchórze i bez jaj 4. to nie cecha narodów ale jednostek 5. to ma być zaleta???? 6. to podobno akurat prawda (niestety)

Gość KoronaCZ
hej grzegorzkleszcz trochę cię poprawie. po czesku jestem rozstrzęsiona brzmi jsem take otreseni :) Zdravim.

Gość jenifer ty przybledo
i co z tego ,ze teraz masz pieniadze, brak ci klasy . Sloma ci z butow wystaje i zawsze bedzie wystawala . Nic soba nie reprezentujesz , jestes zerem , nikim , nowobogacka , ktora zawsze pozostanie chamula. Co bys nie zrobila , gdzie bys nie miezkala , brakuje ci obycia , klasy , inteligencji,kultury. Jestes wsiokiem , zawistnym i zazdrosnym , ktory teraz ma troche pieniedzy i mu sie we lbie poprzewracalo. Dama ty nigdy nie bedziesz. To zawsze bedzie w tobie siedziec , bo pochodzisz z plebsu !

Gość Ukrainskarobota.ua
bo w anglii biednie się żyje i taka prawda jest

Gość łejkiki
Jennifer z calym szacunkiem ale co Ty wiesz o pracy? nigdy nie pracowalas, jestes utrzymywana przez meza a kpisz i gardzisz ludzmi ktorzy zarabiaja ciezka praca np. na tym zmywamu lub przy lopacie glupia smarkula :O

Gość betexxx
Tamara - prostututkom dziękujemy, bądź tak dobra i nie wypowiadaj się już...

Gość Ukrainskarobota.ua
a ja pluje w twarz tym co do anglii wyjechali frajerzy. tak biede klepać to tylko w anglii w tych wszystkich sheffieldach,leicestarach i innych dziadach.

Gość dziaddek
ale nie wiem o co wy sie spinacie kto chce niech wyjezdza a kto nie chce niech zostaje

Gość ale pierdolicie zawistnicy
kto biedny to biedny , ale jest masa ludzi , ktorzy sie niezle ustawili. Stac ich na drogie ciuchy , kosmetyki , fajne wycieczki , najlepszy sprzet rtv, dobre samochody !!! Nie pierdolcie ,ze tam jest bieda , bo nie ma . A kto niezaradny to wszedzie bedzie mu zle .Ja bylam u znajomych i wiem ,ze tak jak w Anglii w Polsce nie mieli by nigdy .A sam zmywak tez nie jest wstydem , a przynajmniej stac na wszystko to czego nie zarobilbys w Polsce za biurkiem . Pierdolicie jak potluczeni , a nie macie pojecia . Zazdrosc wami rzadzi , bo musicie klepac ta polska biede !

Gość zzzzzzzzzx
widzisz masz rację warto emigrować do czech ,może nawet na stałe. a polakom żyjącym w anglii radzę po przyjeździe iść najlepiej na jakąś najbiedniejszą romską dzielnicę gdyż kontakt z estetycznymi czystymi czeskimi miastami może wywołać szok estetyczny. http://historia.arch.p.lodz.pl/jw37/urbtr/ima ges/v08/olomouc-08-1.jpg wow, przeżyłam szok po prostu:D szału nie ma i tak Czechy jak i każdy inny kraj nie pobije Szwecji

Gość zyje w Anglii
Widac, ze nigdy w Anglii nie byles :) Zapuszczony Londyn z tymi swoimi gettami jest niezbyt atrakcyjny, ale jest tyle wspanialych i niesamowitych miejsc, ze glowa mala. Ja mieszkam w malym miasteczku, do ktorego jest pelno wycieczek z Francji, Portugalii i innych krajow, bo jest tak piekne. Tym samym nie sugeruje, ze w Czechach nie ma wspanialych miejsc.

Gość w czechach coraz gorzej , czy
wy oczu i mozgu nie macie ? A Anglia jest na tyle duza , ze jest masa pieknych miejsc , spokojnych ,czystych , pelno miast , miasteczek , wsi ( inna niz polska ) ,nadbrzeznych kurortow , historycznych miejsc , miast , ale widac ,ze jak ktos nie ma pojecia, nie byl , nie widzial , nie zwiedzil to mysli ,ze wszyscy mieszkaja tylko w brudnym Londynie🖐️

Gość KoronaCZ
nie byłem w szwecji więc nie wiem jak tam jest. ale z tego co widziałem to kraje skandynawskie są całkiem ładne i niemam nic do polaków emigrujących np. do szwecji czy norwegii. ale do anglii emigrować to trzeba być lekko niepełnosprawny umysłowo. i szczerze w czechach również da się ustawić za minimalną krajową żyjąc w dużo lepszych warunkach i bardziej słonecznych klimatach niż w anglii.

bzdura straszna mieszkam w irlandii od 5 lat i nigdy nie pracowalam na zmywaku... jak ktos nic nie umie robic to i w polsce na zmywaku bedzie robic

Gość hanka skakanka
DO JENNIFER: Wiesz co kobieto, czytam Twoje posty i jesteś po prostu żałosna! Jak Cię mężulek puści kantem to będziesz dopiero jęczeć, sama nic sobą nie reprezentujesz. Co z tego,że twój mąż ma biznes, mój też ma i też mam pieniądze, ale się tym nie chwalę na prawo i lewo. Sama pracuję i na siebie zarabiam niemałe pieniadze. I nie muszę się tym wszystkim chwalić. A Ty jesteś, jak to się mówi "z chama Pan się zrobił".

Gość do jennifer ,
przepraszam cie bardzo , ale dlaczego nie masz szacunku do ludzi ? Skoro kiedys bylas biedniejsza , ateraz masz wiecej poieniedzy powinnas wiedziec ,ze praca nie hanbi . Dlaczego opluwasz ludzi , ktorzy sa pracowici , niezalezni od tego gdzie mieszkaja . Nie rozumiem cie dziewczyno . Jestes taka zarozumiala , wydaje ci sie ,ze juz tak zawsze bedzie ? Zawsze bedziesz miala kase ? Tego nie widomo . Ale powinnas miec szacunek do ludzi i pracy !

Po prostu pani Jennifer musi miec strasznie niskie poczucie wlasnej wartosci skoro tak bardzo chce się odciąć od "biedoty"

Po prostu pani Jennifer musi miec strasznie niskie poczucie wlasnej wartosci skoro tak bardzo chce się odciąć od "biedoty"

Po prostu, pani Jennifer musi miec tak na prawde strasznie niskie poczucie wlasnej wartosci skoro w tak jaskrawy sposob chce się odciąć od "biedoty". Bo cóż po pięknym opakowaniu, jesli zawartość zgniła..

Gość Jeniferko nedzna
kasa to nie wszystko!!! Jezeli myslisz ze jestes lepsza * niz ktos tam bo masz kase to sie mylisz. Istenieje jeszcze wiele innych rzeczy zeby zrobic cie lepsza niz inni. Tak naprawde oprocz konta w banku nie masz nic, jestes biedna, biedna rozumem. A to jest chyba najgorsze co moze byc na swiecie??!! Radze zamiast zakupow w NY pojsc do szkoly i wlasny jezyk podszkolic bo twoje bledy wywodzace sie z twojej razacej glupoty sa porazka.

Gość KoronaCZ
masz rację dlatego nigdy bym w tej paskudnej anglii nie zamieszkał nawet jakby mi 20 000 miesięcznie płacili

Gość zyje w Anglii
O gustach sie nie dyskutuje. Moje miasteczko jest piekne, a klimat dla mnie w sam raz - nie za goraco, nie za zimno, malo opadow. I fakt, pracowalam w restauracji przez czas kiedy studiowalam dziennie. Teraz mam wlasny biznes i nie narzekam. Co sie tak uwzieliscie na ta Anglie?