Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalne?

szyjka macicy za nisko?

Polecane posty

Gość normalne?

witam chciałabym się poradzić. Ponad 1,5 roku temu urodziłam dziecko naturalnie. Wczoraj wyczułam, że moja szyjka macicy jest niżej niż kiedyś - to znaczy około pół palca od wejścia do pochwy. Jestem przestraszona, bo nie wiem czy to normalna zmiana po porodzie czy też narządy jakoś patologicznie mi się obniżyły. Niedługo planuję kolejne dziecko i nie wiem jaki to będzie miało wpływ na ciążę. Dodam, że miesiąc temu byłam u gina ( z czymś innym) i lekarz nic nie mówił, żeby było coś nie tak. Jak to jest u Was? czy szyjka macicy może być tak nisko - tzn ok 0,5 palca od wejścia?

Gość normalne?
doradzi ktoś?

Gość normalne?
dzięki za linka - czytałam trochę wcześniej na ten temat, tylko tak naprawdę nadal nic nie wiem. Ja nie mam żadnych objawów ( wymienionych w artykule), gin nic nie mówił na ostatniej wizycie, więc tak się zastanawiam, czy to jest normalne czy jednak nie

Gość To nie jest normalne
możesz mieć wypadanie macici , a to tylko można operacyjnie skorygować

Gość nor rr
no to idź jeszcze raz i się dopytaj. Wolisz sie zamartwiać i kombinować? Moim zdaniem to nie norma jesli sama piszesz że tak nie było wczęśniej. Sama urodziłam dziecko i nie przypominam sobie żebym miała szyjkę niżej a minęło teraz już trochę lat. A stosowałam globulki dopochwowo. A właśnie jak tam pod czas seksu?

Gość normalne?
umówiłam się na wizytę, ale dopiero za 2,5 tygodnia. podczas seksu jest zupełnie normalnie. dziewczyny, a jak wy wyczuwacie swoją szyjkę macicy to ona jest tak głęboko, że cały palec wchodzi? dodam, że mam tyłozgięcie macicy i ona jest położona trochę krzywo.

Gość normalne...
...