Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskada26

jak przełamać strach przed ciążą?schiza wręcz

Polecane posty

Gość kaskada26

Dziewczyny proszę przekonajcie mnie jakoś,ja popadam w paranoję!co dzień boję się,że jestem w ciąży,mimo,że mam spiralę to mąż nie kończy we mnie bo mu nie pozwalam.Dziś mam jakieś zawroty głowy i mdłości i już mam te myśli fatalne.Ja po prostu nigdy więcej nie chce mieć dzecka,bo to co przeszłam to jakaś trauma.Mamy na szczęście cudowną córeczkę ale co zrobić by zabezpieczyć się na stówę i nie być już nigdy w ciązy??jak nie popadać w paranoje,no jak?hormonów nie mogę brać....

Gość niech mąż podwiążę nasieniowod
y za granicą

Gość Obczaiłam
Przestać schizować.

Kaskada26 też chciałabym to wiedzieć. Ciąży boję się jak ognia. Na tyle że nawet o seksie nie ma mowy. Z takim pytaniem, to chyba najlepiej udać się do ginekologa.

Gość Obczaiłam
Dlaczego musi podwiązać za granicą? W Polsce jest to jak najbardziej legalne, jedynie pozbawienie się płodności przez kobietę jest w Pl zabronione.

to niech w polsce. obojętnie gdzie.

Gość Obczaiłam
Zula - wystarczy trochę ruszyć głową, masz google, poszukaj, a nie zaraz unikasz seksu, idziesz na skróty, osobiście gdybym była facetem, to nie chciałabym takiej mało myślącej partnerki. Jest trochę sposobów żeby uniknąć ciąży, uwierz :-O

Gość kaskada26
Zula,dzięki,że jesteś.To już doprowadza mnie do szału.Ja jestem już teraz u drugiego gina.Najpierw było kupe taletek anty róznych,potem plastry,niestety działa to na mnie wszystko fatalnie.Teraz mam spiralę i mimo to ja ciągle jestem w strachu czy nie jestem w ciąży, zwłaszcza ostanio gdzie mąż podczas okresu skończył we mnie(myślał,że może),a ja potem załamka.Boże,co ja mam robić.A jajowodów sobie nie podwiąże,bo to operacja,boję się zwyczajnie,mąż też sobie wazektomii nie zrobi.Z resztą to na pewno grzech a ja jestem wierząca.Spirala udowodniono,że nie jest wczesnoporonna dlatego ją mam.

Gość kaskada26
Dodam,że jedynie pigułki,jedynie one uspokajały mnie bo jednak ich skuteczność jest blisko 100 procentowa i wtedy kochaliśmy się do końca.Niestety inne objawy pigułek nie pozwalają mi ich brać.

spirala jest grzechem większym niż podwiązanie nasieniowodów.

Obczaiłam wiesz stosowałam tabletki antykoncepcyjne i bałam się ciąży. Stosowałam tabletki + prezerwatywy i też się bałam. Stosując samą prezerwatywę plus wytrysk poza też się bałam. Ja już tak mam, panicznie boję się ciąży. A niech tylko spóźni mi się okres, to od razu mam w głowie myśl że to ciąża. Po za tym aktualnie jestem sama i mam w nosie co powie druga osoba na brak seksu.

Gość kaskada26
nie dyskutujmy o spirali,ja wierze nowym badaniom i nie jest poronna,dzięki za troskę,ale na pewno operacja nie wchodzi w grę.

Gość kaskada26
Zula a czemu tak się boisz ciąży?masz już dziecko?bo ja mam i dużo mnie to kosztowało,nie chce tego wspominać.Dzięki Bogu mała jest zdrowa ale ja nigdy więcej nie chcę być w ciązy.

Gość wszystko do banki
jechac za granice i usunac macice i jajniki i tak ci juz nie sA POTRZEBNE....

Kaskada26 boję się ciąży dlatego że przeraża mnie te 9 miesięcy i jak wtedy kobieta się czuje. Po za tym boję się porodu. Ponadto na chwilę obecną nie mam wystarczających dobrych warunków aby mieć dziecko. Ja już nawet myślałam żeby udać się z tym do psychologa, gdyż ten strach przed ciążą jest straszny i nie do opanowania.

Gość kaskada26
a może tak lepiej ktoś mi powie,że nie zajdę na spirali w ciążę co?a nie zaraz operacje i wycinane wszystkiego?boję się operacji,to chyba naturalne.Albo może ktoś zna jakieś tabletki antykoncepyjne co ogólem na wszystkich działają super?mają może najmniej hormonów czy coś?chodzi mi o takie rzeczy.

Gość Obczaiłam
Kaskada - dziwne masz podejście: Pomóżcie mi, ale nic nie doradzajcie. Z takim podejściem jedynie wyjście, to unikać seksu. Przecież jesteś dorosła i chyba wiesz jaki masz wybór. Poza tym wazektomia to nie operacja, a jedynie zabieg.

Gość kaskada26
wiesz co,ja też chyba pójdę do psychologa bo to nie jest normalne.Ja codzienne obserwuję swoje samopoczucie,swój śluz,każdy najdrobnijszy objaw mnie wprawia w smutek,takie poczucie strachu!od razu widzę siebie znów w tym stanie w jakim byłam,co przeszłam i płakac mi się chce!!!i krzyczeć NIEEEEEEEEEEEEEE!!!

Kaskada26 doskonale Cię rozumiem, bo ja mam tak samo. Do tego stopnia że jak dostanę okres i miną objawy pms, to dalej myślę że jestem w ciąży.

Gość kaskada26
Obczaiłam,na prawde pisze tu bo potrzebuję porady ale jakoś te operacje mnie nie przekonują-kłaść męża na stół?kurcze,są tego komplikacje często,może nie mieć wzwodu itd.Nie!pomóżcie mi jakoś dobrać metodę inną albo przekonajcie mnie jakoś,że nie zajde w ciąże.Znacie kogoś kto ma dzieci ze spirali?

wazektomia to zabieg a nie operacja. Na dodatek trwa kilka-kilkanaście minut.

Gość Obczaiłam
Kaskada - daj spokój, ten zabieg nie kończy się nigdy niczym złym, poczytaj statystyki zanim zaczniesz snuć czarne scenariusze. Bardzo skuteczny jest zastrzyk antykoncepcyjny Depo Provera którego robi 4 razy w ciągu roku co 3 mies. ale jeśli piszesz że hormony na Ciebie źle działają, to właściwie wszystko odpada oprócz gumki (nie polecam) i oczywiście wazektomi, wybór należy do Was.

Gość kaskada26
Zula zobacz-ja mam kochającego męża,dom,mamy prace,ale to wszystko i tak nie przekonuje mnie,że przecież kolejne dziecko to nie tragedia.Dla mnie to byłoby załamanie psychiczne.Ja całą ciąże przechodziłam tragicznie,moje mdłości i zawroty głowy doprowadzały mnie już do obłedu!ja chciałam umrzec!nie da się tego opisać!potem doszły komplikacje i inne rzeczy!nie,nie ,nie!!!nigdy więcej!!

ja znam kogoś kto ma dziecko ze spirali. Spirala ma 97% skuteczności

Gość Obczaiłam
Kaskada - cudów nie ma, nikt Ci niczego innego nie doradzi!!! Zrozum wreszcie.

100% pewności będziesz mieć tylko i wyłącznie gdy: twój mąż podwiąze sobie nasieniowody tobie podwiążą jajowody będziecie używać prezerwatych i będziecie się kochać zgodnie z metodą śluzowo-termiczą. Wtedy dopiero można mówić o 100% pewności

Kaskada26 a może idź do ginekologa. Zrobi Tobie badania i dopasuje tabletki antykoncepcyjne. Żadna metoda antykoncepcji nie daje 100 % gwarancji zabezpiecznia przed ciążą. Chociaż powiem Tobie że stosowałam już różne metody oprócz stosunku przerywanego (bo to żadna metoda i z tego jest najwięcej wpadek) i nie zaszłam w ciążę. Mimo wszystko blokada u mnie przed seksem jest duża.

Gość Obczaiłam
Żadna metoda antykoncepcji nie daje 100 % gwarancji zabezpiecznia przed ciążą. Istnieje taka: zastrzyk Depo Provera (większa gwarancja niż tabletki) plus prezerwatywa i nie ma mowy żeby w taki sposób można było zajść w ciążę, cudów nie ma!!!

Gość Obczaiłam
Kaskada26 a może idź do ginekologa. Zrobi Tobie badania i dopasuje tabletki antykoncepcyjne Przecież pisała że nie może brać hormonów :-O Dlatego ciągle piszę jej o wazektomii, ale ona ślepa i głucha jak widać.

Może i cudów nie ma, ale wystarczy że kobieta która wzięła taki zastrzyk lub bierze tabsy antykoncepcyjne zachorowała, dostała biegunki itp. i już jest pozamiatane. A tutaj na tym forum już takich głupot naczytałam się, aż mnie brzuch ze śmiechu bolał.