Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskada26

jak przełamać strach przed ciążą?schiza wręcz

Polecane posty

Gość kaskada26
Zula może masz racje.Może za szybko się poddałam z tymi hormonami.Chodzi o to,że dwóch lekarzy mi powiedziało,że te bajki o badaniach hormonów przed podaniem tabletek to nie wiadomo kto rozpowiada!oni obaj i babka i facet mówią,że nie prowadzi się takich badań.Po prostu dobiera się tabetki na zasadzie pasuą lub nie i tyle.Mnie nie pasowały 3 rodzaje i plastry i się poddałam już i założyłam spiralę a dalej mam paranoje!

Gość znów jesień
spirala to nie najlepszy pomysł, ja miałam zakładana dwa razy idwa razy się przesunęła tak więc...na szczęście w porę sie zorientowałam

Znów jesień naprawdę tak miałaś czy piszesz tak specjalnie żeby przestraszyć Kaskadę26? Normalnie jak pójdę na wizytę do ginekologa to go zapytam o te wszystkie rzeczy, które kobiety tutaj wypisują. Może wizyta będzie długa, ale prywatna i opłacona więc łaski nie robi że odpowie. Kiedyś ginekolog uśmiał się jak mu coś z tego forum przytoczyłam.

Gość kaskada26
mnie lekarz z ponad 40 letnim doświadczeniem zapewnia,że nie widzi opcji przesunięci się bo ja nie rodziłam natulranie,mam wersję chort spirali,nie mam obfitych miesiączek,które mogły by ją przesunąc.Ale to wszystko i tak mnie nie uspokaja!!i tak boje sie,że ja będę ta 1 na 1000 czy drugą na 1000 co zachodzą w ciąże na spirali.

Gość znów jesień
Poważnie :( za każdym razem dowiadywalam sie o tym na pierwszej wizycie kontrolnej i to była wkładka bez hormonów więc trochę miałam stracha. Co więcej jesyem drobna, ważę 47 kg więc nie wiem dlaczego.

Gość kaskada26
co więcej,oczywiście pozwolił kochać się do końca już na drugi dzien bo spirala działa natychmiastowo,tylko w pierwszym dniu założenia kazał dać odpocząć dziurce bo i tak trochę pobolewało mnie.Teraz jest super.Nie czuje jej ale seksu do końca i tak nie ma i lęki są straaszne.Ide w tym tygodniu do kontroli i powiem mu o moich paranojach.Koleżanka z pracy mnie zapewnia,że jej siostra całe lata na spirali jest i super sobie chwali,dzieci nie ma niechcianych.

Gość znów jesień
Ja też mialam cc ale mi to tłumaczyli w ten sposób,że to taka reakcja na miedź (że niby tego nie toleruję)

Gość kaskada26
znów jesień,ja też jestem drobna,ale jak znam życie to rodziłaś natulanie,może i nawet z 2 razy więc różnimy się wyglądem macicy na bank.Ja nigdy nawet rozwarcia nie miałam.

Gość znów jesień
to były 2 wkładki każda innego rodzaju i zakładane przez różnych lekarz więc to chyba ze mną coś nie teges :)

Gość znów jesień
Nie :) mam jedno dziecko urodzone przez cięcie

Gość kaskada26
kurcze,jesli na wizycie wyjdzie,że się obsunęła to na bank każe ją wyjąć!nie ma co!skoro już jesień pisze,że jej sie obssuwała to masakra jakaś!!chyba będę brac tabletki aż zemrę.

Gość kaskada26
znów jesien i co teraz stosujesz?

Gość znów jesień
Wątpię,żeby coś Ci wyszło bo jam miałam taki napięty brzuch i od razu było wiadomo,że coś ni tak

Gość znów jesień
gumki

kaskada26 a po prostu nigdy więcej nie chce mieć dzecka,bo to co przeszłam to jakaś trauma. idź na terapię . A męzowi zaproponuj wazektomię

Gość znów jesień
Sorry,ze Cię wystraszyłam. Ne miałam takich intencji ale wkurza mnie,że akurat ja mam takiego pecha, też żadna metoda mi nie odpowiada i kicha jest :)

Gość kaskada26
no to co w końcu używasz?a z tym przesuwaniem się spiral to nie ty jedna jesteś!myslisz,że czemu tak się boje?bo sporo dziewczyn o tym pisze na necie.Nie wiem od czego to zależy,od doświadczenia gina czy od czego?

Gość JustynaKRKKKK
o matko bosko czestochowsko podwiaz jajniki i po sprawie

Gość znów jesień
Poważnie jest więcej takich dzewczyn? Bo mi wciskali,że to problem we mnie i że wcześniej nie mieli do czynienia z takim przypadkiem

Gość kaskada26
może to rzeczywiście bardzo rzadka przypadłość odnośnie budowy macicy czy coś,ale sporo czytałam tego na necie,stąd moje obawy.Najbardziej właśnie się boje tego przesunięcia.Pocieszam się,że nie widze niepokojących objawów tego,okresy są norlamne,żadna tam fontanna jak niektóre piszą,nie sa nawet mocno bolesne,więc pragnę wierzyć,że spirala siedzi sobie na swoim miesjcu.Dowiem sie w tym tygodniu.

Gość znów jesień
No własnie ja miałam b. obfite miesiączki. Myślę jednak,że skoro się przesunęła a mimo wszystko nie zaszłam w ciąże to musiało to jakoś działać

W przypadku spirali pewność jest naprawdę duża, ale skoro nie możesz się uspokoić to może używajcie prezerwatywy? To da Ci na pewno 100% przekonanie.