Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaholandia

czarny ząbek

Polecane posty

Gość monikaholandia

Witam kochane mamy pisze poniewaz mam problem. chodzi oto ze mam rocznego synka ktoremu wychodza zabki i zauwazylam ze jeden z nich jest czarny. czy to jest wina jakiejs infekcji czy brak jakis witamin a moze diety?? dodam ze moj maluszek ma skaze bialkowa i astme. bardzo bede wdzieczna za pomoc. pozdrawiam

Synek siostry tak miał... okazało się że nie miał szkliwa na mleczakach. Niestety lakowanie ząbków nie pomogło.... i miał wszystkie takie czarne , ukruszone do 6 roku życia... aż dentystka nie pozwoliła wyrywać bo wychodziły już stałe....

synek mojej kuzynki ma wlasnie czarna plamke na zabku, doszlismy do wniosku ze to raczej to od fluoru w kropelkach (tutaj w belgii podaje sie po dwie krople dziennie do 6stego m-ca zycia :/) wlasnie wyczytalam na necie jak fluor moze byc niebezpieczny, ja od kilku tyg zaprzestalam podawac synkowi fluor

Gość monikaholandia
fluoru mu nie daje jedynie wit.d i lek ketotifen na jego skaze. do jedzenia daje mu obiadki w sloiczkach. mleko dostaje w butelce jedna przed spaniem a druga w nocy jak sie obudzi. jestem mloda mama wiec nie za bardzo wiem co mam robic a na wizyte u dentysty jest chyba za wczesnie (moim zdaniem)

Gość monikaholandia
daje mu zwylka herbate ale bardzo slaba i kubusia ale tez nie duzo