Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocieeeeeeee

KOCIE KUPY - co zrobić aby nie śmierdziały? :(

Polecane posty

Gość gość
Miałam nadzieje ze jednak da sie cos na to poradzić a wyglada na to ze to loteria- albo sie trafi na kocurka ze śmierdząca kupka albo nie. Jakiś czas temu miałam na tymczasie kotkę i jak zrobiła kupkę to nie dało sie wytrzymać. Śmierdziało nawet po sprzątnięciu. Nie wiem ile by śmierdziało gdyby sie załatwiła akurat podczas mojej nieobecności. Jest to dla mnie problem bo mam olbrzymi odruch wymiotny podczas sprzątania...

Gość gość
podrzucić sąsiadom

Gość gość
Dodam ze kicia jadła dobra karmę a nie żadne whiskasy. A kuwetę miała kryta z filtrem i mimo wszystko smród sie rozchodził momentalnie na całe mieszkanie.

Gość gość
Kupuje żwirek silikonowy -kupy szybko zasychają i nie śmierdzą.

Gość gość
Ja tez używałam silikonowego żwirku i i tak śmierdziało niemiłosiernie... :(

Moja kotka (dachowiec)ma 7 miesięcy i właśnie została wysterylizowana. Jak karmiłam ją tanimi karmami to strasznie śmierdziało:( Przejrzałam na oczy i znalazłam problem. Kupuję serca drobiowe,indycze,żołądki, kroję i mrożę. Do takiej porcji mięska gotuję trochę ryżu i dokładam karmę suchą brit . Takie jedzonko robię na zmiany jak nie daję mięska to ryż mieszam z karmą mokrą "animonda adult"( bardzo dobra jakość). Do tego podaję raz dziennie rozpuszczoną taurynę. Jak zaczęłam ją lepiej karmić tak teraz nawet nie wiem kiedy załatwia swoje potrzeby fizjologiczne. Jak macie i kochacie swoje zwierzaki, to dbajcie o nie a one miłością i radością nam się odwdzięczą.

Dobrze jest mieć krytą kuwetę, ja mam narożną zakupioną na allegro już nie są takie drogie:) Żwirek Benek bentonitowy zielony las 2-5mm, kamyki kot mniej roznosi. Jak karmiłam wiskasem czy kitekat to uwieżcie, że nawet najlepsze perfumy nie dały rady smrodu. Same delicje. Podroby są o wiele zdrowsze, samo za siebie mówi. Oczywiście jest też taniej niż te wszystkie puszki. Mam zakupioną animondę adult, ale dla urozmaicenia dań. Animondę polecam wam na "Bitiba" sklep zoologiczny. Ma dobre ceny zastawy promocje. Pozdrawiam kociaki:)

Gość gość
Po co dawać ryż kotu?

Gość gość
Up

Gość Solidnie442
Tez mam ten problem. Kot je najtańsze suche karmy z supermarketów. Piasek w kuwecie tez najtańszy zwykle przypomina cement. Do tego oczywiście woda i resztki. Wali gownem tak bardzo ze chce sie wymiotować po samym nachyleniu sie do sprzątania. Wiec to nie kwestia jedzenia skoro na tych royal jak piszecie tez cuchnie. Poprostu nauczka ze zwierząt sie nie powinno więzić w domu. Ale teraz juz za późno bo jak sie go nie wpuści to wszystkie parapety i szyby na parterze bedą uwalone błotem od łap. Gdybym znowu miał kota to wolalbym go wychować do życia na zewnątrz

Gość gość
Mam sprawdzone rozwiązanie!!! Sucha karma Porta 21 Feline Finest Cats Heaven oraz mieszanka surowego mięsa. Mieszankę surowego mięsa robię tak, że kupuję w Biedronce 3 opak. udźca indyczego (jest już pokrojony w kostkę), 1 op. serduszek, 1 op. żołądków, 1 op. udek kurczaka (obieram z kości). Wszystko mielę, mieszam i mrożę w woreczkach śniadaniowych (wkładam do woreczka 4 łyżki mieszanki , rozpłaszczam i dzielę ręką na 4 części). Wystarczy potem wyjąć 1 porcję, zalać ciepłą wodą i poczekać ok 15 munut aż się rozmrozi, odlać wodę i podawać). Przed tą dietą po wizycie kota w kuwecie trzeba było wietrzyć mieszkanie. Teraz jest elegancko. Polecam.

Gość gość
Mam sprawdzone rozwiązanie!!! Sucha karma Porta 21 Feline Finest Cats Heaven oraz mieszanka surowego mięsa. Mieszankę surowego mięsa robię tak, że kupuję w Biedronce 3 opak. udźca indyczego (jest już pokrojony w kostkę), 1 op. serduszek, 1 op. żołądków, 1 op. udek kurczaka (obieram z kości). Wszystko mielę na dużych oczkach, mieszam i mrożę w woreczkach śniadaniowych (wkładam do woreczka 4 pełne łyżki mieszanki , rozpłaszczam i dzielę ręką na 4 części). Wystarczy potem wyjąć 1 porcję, zalać ciepłą wodą i poczekać ok 15 minut aż się rozmrozi, odlać wodę i podawać). Przed tą dietą, po wizycie kota w kuwecie trzeba było wietrzyć mieszkanie. Teraz jest elegancko. Polecam.

Gość gość
☺spróbuj z proszkiem zapachowym i żwirek nie śmierdzący spróbuj :)

Gość gośśśśść
Dnia 29.11.2015 o 20:12, Gość kocia kota napisał:

najlepszy sposób-sprzątać od razu, jak kot się załatwi... inna sprawa, że rodzaj karmy ma znaczenie i warto podawać taką, w której jest naprawdę mięso w dużym procencie lub mięso świeże z dobrego źródła

tak, sprzatac odrazu - co ty kobieto nie pracujesz w ogole i caly dzien siedzisz w mieszkaniu ???