Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alyssa milano11

chce zostać fryzjerką i każdy mnie za to potępia

Polecane posty

Gość alyssa milano11

postanowiłam, że zamaist na studia pójdę do szkoły fryzjerskiej, ponieważ bardzo mnie kręci ten zawód, uważam, że chciałabym pracować nawet załozyć własny salon. Tylko, że moja rodzina, ciotka nauczycielka, druga pani magister załamują ręce bo jak to tak nie isc na studia:O Bez przerwy mi trąbia nad uchem że się zmarnuję i że do tego czasu mi się od mieni ( w tym roku piszę maturę). Ludzie czy te studia sa naprawdę tak strasznie ważne? Ja nie chce studiować wolę się nauczyć zawodu, który sprawi mi przyjemność a nie marnować lata na głupi papier....

Gość superrrrrrrrr
w mikołajki to sie tutaj dziejee.. wchodzic www.showup.tv/pp/apocominick

Gość Sylwia qqqq
ja też nie poszłam na studia, bo żaden kierunek mnie nie interesował a nie mam ambicji być magistrem. Poszłam do dwuletniej szkoły na technik masażysta, pracuje teraz w prywatnym gabinecie, zarabiam 2 tysiaki. Jest dobrze. Ale też mnie linczowali, że na studia nie ide

Gość jhgyuhgb
w takich sytuacjach ludzie wybierają marketing i zarzadzanie :D Potem robią kurs zawodowy i.. znaja się na swoim fachu, rozwijają sieć salonów,a rodzina jest wniebowzięta :D

Gość sdfg
masz racje zrealizuj marzenia teraz wiele osób po studiach nie ma pracy a na co masz pójsc -na pedagogike zarzadzanie ? eee

Też skończyłam szkołę fryzjerską też byłam napalona, a teraz nie mam zamiaru robić w tym zawodzie... :( na praktykach zajebiście bolał mnie kręgosłup od stania :( To nie jest w cale takie fajne... I nie będziesz miała tylko młodych klientów ;)

przesadzaja, fryzjer to zawod z przyszloscia, kazdy potrzebuje fryzjera ;) jak bedzie dobra mozesz zarabiac niezla kase

powinnas i tak postawić na swoim, często teraz ludzie po studiach nie mogą znaleźć pracy, a Ci co mają wyuczony zawód znajdują ją prędzej.

Gość alyssa milano11
wszystkie moje koleżanki juz gadają właśnie o pedagogice albo ekonomi, a ja mam to gdzieś.Chciałabym zrobić zawód, opanwoać angielski do perfecji i może jakiś jeszcze język się nauczyć.

Gość alyssa milano11
blondii ale ja jestem wysportowana, ćwiczę kilka razy w tygodniu, a to że kręgosłup boli to wiadome jak się stoi cały dzień.

racja stanie przez 8 godzin jest uciazliwe, ale nie popadajmy w paranoje ;) myslicie ze w zakladach fryzjerskich fryzjerki tylko stoja? hehe, jasne praktyki to co innego - wiem bo tez mialam przez 3 lata co za roznica czy przyjdzie do ciebie stary dziad czy mlody ? kazdy z nich placi ;)

Gość myślę że schlebiasz sobie
i że każdy to ma głęboko gdzieś kim chcesz zostać, co najwyżej chcą Ci dokuczyć i tyle. Ciebie obchodzi kim chcą zostać inni ludzie?

Gość alyssa milano11
też nie rozumiem co za różnica stary czy młody :) klient to klient a ze starszymi ludźmi można czasem fajniej pogadać niż z młodymi.

Gość fabetka bez logowania
nie wierze ze ktos tak jeszcze mowi, przeciez fryzjerki zarabiaja duzo. studiowac mozna zawsze, chocby zaocznie, tym lepiej, bo wtedy juz sie pracuje.

Gość alyssa milano11
niby czemu schlebiam? ty nie znasz moejj rodziny, od siebie nic nie wymagaja ale od innych tak.

Gość no prosze wassssss
fryzjerka to zajebisty zawod. sama zaluje ze nie poslzam a tak mnie korcilo.........................

Gość Sylwia qqqq
jestes moze mam pytanie odnosnie masazu?

Gość do Sylwiaqqq
jestes moze mam pytanie odnosnie masazu?

Gość do Sylwiaqqq
moge zadac ci pytanie odnosnie masazu ?

Gość do Sylwiaqqq

Gość do Sylwiaqqq

Gość 76yuh67ug675
dziewczyno idź na fryzjerkę,dobrze ci radzę,moje znajome pracują na etacie a drugie tyle mają na fuszkach chodzą do domów do klientek ludzie sobie to chwalą że nie muszą przepłacać w salonie i tłuc się przez całe miasto i zapisywać z miesięcznym wyprzedzeniem

Moim zdaniem nie powinnaś się przejmować opiniami innych. Jeśli czujesz, że fryzjerstwo jest tym, co będzie sprawiać Ci przyjemność, powinnaś dążyć do tego, żeby dopiąć swego. Poza tym wydaje mi się, że osoby, które odradzają Ci ten zawód nie wiedzą, jak ciężką pracą jest ten zawód, jak trudno się wybić, jak wiele trzeba się uczyć, żeby być wybitnym fryzjerem. A do najlepszych szkół, gdzie możesz się uczyć zawodu nie jest też się tak łatwo dostać. Jeśli w dalszym ciągu podtrzymujesz to, że chcesz być fryzjerką, a zależy Ci na tym, żeby uczyć się od najlepszych poszukaj sobie informacji na temat szkoleń i staży w Akademii Stylizacji M.P. Babicz. Jedno z lepszych o ile nie najlepsze miejsce, żeby się nauczyć zawodu.