Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strzałka :)

Ciąża a bezrobocie

Polecane posty

Hej dziewczyny. Szukałam pracy gdy okazało się, że jestem w ciąży. Ktoś mi powiedział, że jak się teraz zapiszę na bezrobocie to ZUS powinien mi wypłacać macierzyńskie po urodzeniu jeśli do tego czasu nie znajdę pracy (a kto zatrudni ciężarną...). czy ktoś z Was wie coś więcej na ten temat? Czy faktycznie tak jest czy może temu komuś coś się pomyliło? Dzięki za odpowiedzi :)

Gość nie należy ci się macierzyński
bo byc musiała pracować na umowę, mieć odprowadzane składki żeby dostać macierzyński. Jak nie masz przepracowanych 12 mcy to nie należy ci się też zasiłek dla bezrobotnych. Jedyne co możesz dostać to po urodzeniu becikowe, i rodzinne.

nie należy Ci się macierzyńskie. Bo nie opłacałaś sobie składek.

a więc jednak :) no trudno, to dziękuję za doinformowanie :)

Gość brez przesady
no chyna zartujesz z jakiej paki?? ma ci sie nalezec? co robilas pzrez ostatni rok???idz na sztyke do marketu na kase nikomu nie mow ze w ciazy jestes..,, jka sobie wyobrazasz z be z swiadczen??

To co robiłam przez ostatni rok to akurat nie Twoja sprawa, ale jak chcesz wiedzieć to studia dzienne, oczywiście pracowałam, ale tylko dorywczo, i nie zamierzam iść na kasę, bo propozycje pracy miałam ale przez ciążę odmówiłam bo mam lekkie komplikacje. Nie chodzi mi o kasę, bo mąż nieźle zarabia - ktoś mi powiedział, że tak jest, normalne dziewczyny odpisały, że tylko w określonych przypadkach do których nie należę i ok, podziękowałam za ich wypowiedzi i koniec tematu, więc o co Ci chodzi?