Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fcgvmmm

Jak zrobić ciemny sos pieczeniowy ?

Polecane posty

Gość fcgvmmm

Jak robicie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fcgvmmm
Czyli mięso trzeba przypalić ? Czy mięso (łopatka,karkówka) powinnam przed smażeniem doprawić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
palic nie musisz, tylko dobrze przypiec ;) ze swiniaka to nawet nie wiem, czy ci taki ciemny wyjdzie. ja myslalam bardziej o pieczenie wolowej. przyprawic trzeba, oczywiscie. sol, pieprz, czosnek, majeranek, czaber ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak sie da grzyby, nie rozwodni i nie zamaczy, to bedzie dosc ciemny ;) ciemnego koloru dodaje tez przecier, wino.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
barwnik w sosie? :o ale przecież nie chodzi o to, żeby miał ciemny kolor, tylko żeby miał taki pieczeniowy smak. jak się postarać, to wychodzi ciemny również ze świnki :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja znalazłam taki przepis!!!
proszek grzybowy(ze zmielonych grzybów leśnych-suszonych) zabarw sos i doda mu super smaku,przepis podany jest w temacie o plastrach z udźca wołowego:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nigdy nie mam z tym problemów, mieso dusze na małym ogniu bez tłuszczu (mieso samo w sobie ma wodę) potem cebulka jak się przyrumieni podlewam po troche wodą. Ja daję zawsze kminek do wieprzowiny i delikat do mięs. To drugie do wszystkich rodzajów mięs.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość eeeeeeee????????
Donja, to drugie to do niczego nie powinno być dodawane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja po przysmażeniu miesa
zmniejszam ogien i posypuje mięsko dobra czerwona papryką(kamisa chyba) delikatnie przysmazam na tym małym ogniu,żeby nie spalic papryki i podlewam wodą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak zbytnio przypalisz mięso
to sos z niego będzie gorzkawy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ptaszek987877
macie malego ptaszka swego dziefcynyyy!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×