Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tania123123

Czy jest tu ktokolwiek innego wyznania niż katolickie?

Polecane posty

Gość tania123123

Bo chciałabym pogadać, ale na poważnie

Gość ja nie jestem katolikiem
w czym rzecz?

Gość tania123123
szukam neopogan lub wiccan. Albo kogokolwiek o innym wyznaniu. Czyli nie katolik i nie ateista

Gość w imię Bogini witam Cię
:) choć nie jestem w ścisłym znaczeniu słowa wiccanką ;)

Gość tania123123
"w imię Bogini witam Cię ". Na czym więc polega Twoja religia? Neopoganizm daje dużo możliwości twórczych, wybierasz w kogo i jak wierzysz, więc może bliżej Ci do tego?

Gość w imię Bogini witam Cię
jest wielu bogow ale tylko jedna Bogini... ;) 'Pierwsi wiccanie dostawali od inicjatorów teksty rytuałów i to było właściwie wszystko. Wszelkie wyjaśnienia musieli zdobywać na własną rękę, przez doświadczenie i przemyślenia. Do dziś podstawą wicca jest praktyka, która prowadzi do osobistego doświadczenia bogów, a słowa są niedoskonałym narzędziem do opisu tego doświadczenia. Na tym właśnie polega przeżycie misterium, że nie da się go opisać słowami. ' i to najbardziej opisuje wiare wiccan i neopoganizmu ;) nie opisze cie jak wierze i co robie. po prostu wierze w Boginie, jednosc z wszytskim, Nature (i nie mam na mysli tu tylko lasow i morza jako natury, ale wszystkiego, czlowieka i to co on tworzy tez).

Gość tania123123
ja rozmawiam z Morrigan, celtycką boginią. Generalnie katolicyzm wydaje mi sie taki...nienaturalny, dla nas, polaków i ludów słowiańskich. Ja zawsze czułam więź i miłość nie do katolickiego boga tylko do idei pogańskich, celtyckich, słowiańskich. Szkoda, że tak mało nas