Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość simoleonka

SIMS 2 - PROBLEM - budowanie w otoczeniu

Polecane posty

Gość simoleonka

Hej. Zbudowałam coś w otoczeniu dla społeczności. Potem usunęłam wszystko i chciałam wyjść, żeby zburzyć. Pojawiła się turkusowo błękitna plama i nic nie można zrobić z tym terenem. Nie można zburzyć ani nic. Wychodzenie z gry nie pomaga. Cała czas to samo.

Gość plonse madonse423
jeśli masz piraty to pewnie bug jakiś

Gość simoleonka
Nie. Oryginalne.

Gość simoleonka
Dodam, że ta plama psuje strasznie widok :( Nie da się tam nic postawić :( Macie pomysł ? Jakiś kod ?

Gość plonse madonse423
Ale jaka plama, nie rozumiem, zrób skrina. podczas gry wciśnij print skrin i udostępnij zdjęcie w necie to ci pomoge

Gość simoleonka
Ok, potem postaram się zrobić ale to po prostu tam gdzie jest teren zajęty jest kolor niebieski i nie można wejść, zburzyć, nic nie można.

Gość plonse madonse423
wytłumacz mi, ty edytowałaś już istniejącą parcele publiczną, tak? dokupowałaś tam jakieś rzyczy itp? i potem co, jednak wyszłaś do menu czy jak?bo nei rozumiem twojego opisu za bardzo

Gość simoleonka
Sama tworzyłam parcelę publiczną. Zbudowałam coś. Potem rozmyśliłam się. Wszystko usunęłam. Wyszłam do otoczenia i chciałam zburzyć ale nic już nie dało się zrobić. Nie można kompletnie NIC ani wyburzyć ani coś postawić ani drzewo ani nic. Jest cały czas taki kolor niebieski. Jak jestem w sąsiednim domu widać ten teren pusty bez niebieskiego. Z góry tak jak na zdjęciu.

Gość zajebista jest ta chata
po lewej od tej niebieskiej plamy. ściągnęłaś skądś czy sama zbudowalaś?

Gość Alicja ,.......
Ja jak mi się coś psuło to wgrywałam grę na nowo i przenosiłam tylko swoje postępy z dysku D do odpowiedniego nowego katalogu na C o tej samej nazwie. Dobrze zrobić czasem sobie kopię tego co zapisujesz na drugi dysk, bo wtedy dużo się nie traci. Zawsze lepiej też zapisywać w samej grze na przemian pod 3 nazwami bo jak zrobi się takie coś jak tobie to się wgrywa tylko wcześniejszy zapis i nie ma kłopotów.

Gość simoleonka
To jest supermarket ;) Sama coś kombinuje ale na razie pod górę ;)

Gość Alicja ,.......
A ta plama to już niestety może zostać martwym obszarem. Tak mi się zrobiło, ale w innej grze. Ponowne włącznie nic nie dało. Musiałam się cofnąć w postępach do poprzedniego zapisu.

Gość simoleonka
Nie wiem czy bym umiała. Już chyba tak zostanie. Ona jest dość długo ta plama a tyle rodzin potem natworzyłam.

supermarket powiadasz...haha no to się udałam;) ale nie wygląda na market

Gość simoleonka
obok miał stać urząd miasta miłowo ;) ale niestety

swoją drogą, jak ja dawno nie grałam w simsy... mam chęć zainstalowac jedynkę, chodzi mi to po głowie od dłuższego czasu:D a Ty zarywasz noce przez simsy, hm?:D

Gość simoleonka
Wciągnęło mnie ostatnio ;)

heh, znam to. potrafiłam siedzieć całymi dniami i nocami przy TS ;) ale trójki nie polubiłam do tej pory.

Gość Alicja ,.......
To rzeczywiście cofnięcie się do czasu sprzed plamy by oznaczało zrezygnowanie z tych postępów. Dlatego lepiej wcześniej to zaplanować. Jak to się robi to mogę opisać, może komuś się przyda. Zapisywanie w innym to dodajesz tylko do nazwy, która się wyświetla przy zapisie jakiś znak, np. cyfrę 2, potem 3 i masz gdzie wracać. Potem te stare można usuwać z pamięci lub nadpisywać. A kopiowanie na dysk D to w Dokumentach na dysku C łapiesz/kopiujesz nawet całe to "Electronic Arts" jeśli masz tylko simy w tym folderze, albo sam folder z simami i przenosisz na D. I to tam sobie może czekać na kolejną katastrofę. Co jakiś czas można wyrzucić i zrobić nowszą kopię. Jak gra się cała zepsuje to ją usuwasz, wgrywasz wszystko na nowo, pozbywasz się tego co się wgrało do Dokumentów na dysku C i w miejsce tego przenosisz starą wersję z dysku D.

Gość Alicja ,.......
Minus jest taki, że zajmuje to wtedy więcej miejsca, bo to samo jest w dwóch miejscach. Muszę tylko podkreślić, że ja na C mam tylko to co potrzeba do grania, a resztę gry wgrywam na D. Może u ciebie być więcej miejsca zajętego jak masz całość gry na C i może trzeba przenieść tylko konkretne foldery z zapisami, a nie kopiować całość. Ja nie muszę rozgraniczać co skopiować, a co zostawić, bo tam mam tylko to co jest potrzebne. Ale zobaczę u kumpeli jak jej się wgrało, bo ona zaznaczyła wgranie gry tylko na C.

Gość balbina biedak
to i ja sie podlacze do was uzywam opcji boolProp ....... i daje add neighbor to family zeby wskrzesic zmarlego. zmarly sie pojawia ale zaraz znika. nie mam dodatku na studiach. czy mozna go ozywic ?

Gość balbina biedak
up, pomocy

Gość figa z makiem2
mam ten sam problem widac nie da sie ozywic :(