Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inn.

Obrona pracy lic. - Kwiaty dla promotora??

Polecane posty

Gość Inn.

Siema :) Pytanie do osób ogarniających temat - jak to jest z kwiatami dla promotora? Sprawa jest dla mnie o tyle ważna że bronię się niebawem, a więc w grudniu, czyli nie z całą grupą. W grupie zawsze lepiej bo ściepa na kwiaty i spokój. Ja bronię się sama - tzn byc moze jeszcze ze 2 inne osoby, ale nie znam ich i nawet nie jestem pewna czy tez rzeczywiscie mają tego samego dnia. Kwiaty się kupuje promotorowi i recenzentowi i temu trzeciemu członkowi komisji? Czy tylko promotorowi? I pytanie techniczne - co z nimi zrobić w czasie obrony. Bo głupio odpowiadać na pytania dzierżąc je w dłoni :D

Gość Inn.
kwiaty w dupie odpadaja:( będa mnie uwierać:(

Gość mufina
też zdawałam z "obcymi", złozylismy się przed drzwiami na kwiaty, możesz je połozyć na jakiejś ławce zanim wejdziesz, poproś kogoś o przypilnowanie, przeciez z nimi nie wejdziesz, gdzie ty widzisz problem?

Gość Inn.
No ale gdzie na ławce je mam położyć? Wejść z nimi i walnąć na ławkę, pogadac o czym mam pogadać, zabrac je i wyjsc a po ogloszeniu wynikow z nimi wrocic? I kto mi ma pilnowac jak byc moze bede sama? :d

Gość Inn.
Podszywy wyjątkowo słabe nawet jak na poziom kafeterii, ale dzięki za podbijanie tematu.

zostaw kwiaty u sprzątaczek albo w dziekanacie na czas obrony. później je zabierzesz i po ogłoszeniu wyników wręczysz. wypada dać wszystkim 3 członkom komisji kwiaty. a dla promotora coś ponad to

Gość Inn.
Coś ponad to? Hm... Nie myślałam o tym, myślę że poprzestanę na kwiatach tylko.

nawet jeśli bronisz się sama. moja znajoma też broniła się sama, ale z przyzwoitości zacisnęła zęby i dała każdemu bukiet kwiatów a dla promotora dodatkowo kosz podarunkowy (z kawą, słodyczami) drogi wyszło, no, ale trzeba było bronić się z grupą :P

Gość w tym mieście słodko
Merry chyba ci odbiło, nigdy bym nie wydała tyle kasy na tych jełopów, kuźwa sam egzamin kosztował mnie 600zl jeszcze kosze podarunkowe, bez jaj

Gość Inn.
Nie broniłam się z grupą bo nie mogłam, nie dlatego że nie chciałam. Kwiaty mogę w sumie kupić wszystkim, nie problem, kosze słodyczy chyba sobie daruję. A wręczam po ogłoszeniu wyników, czy już na ogłoszenie wchodzę z kwiatkami?

Gość kiełbaska może?
kiełbasę kup, kabanosy są drogie i uznawane za rarytas

tragedii nie będzie jeśli poprzestaniesz na kwiatach, więc się nie przejmuj. liczy się gest :) co poniektórzy nawet kwiatka nie dadzą :o

Gość strachlana mania
na ogłoszenie możesz wejść z kwiatami, co za durny zwyczaj:(

wchodząc na ogłoszenie wyników, jak Cię zawołają miej już kwiaty. bo później to jak - na korytarzu będziesz ich łapała? gorzej jak nie zdasz, to by były jaja :D

Gość Inn.
No ja też za free bo na państwowej, ale wiem że tylko na prywatnych kosztują właśnie obrony. Aha czyli na ogłoszenie walić z kwiatkami? Spoko. Nie no chyba zdam :D:D

si, wal z kwiatami na ogłoszenie wyników :D tyle, że kup dla wszystkich. u nas to musieliśmy jeszcze ciasto przynosić, kawę... :D oczywiście, państwowa uczelnia :) powodzenia, 3mam kciuki. lecę spać, papa 🖐️

Gość Inn.
Wytrzymają bez kawy te kilka minut mojej obrony :D:D:D No to ok, będę walić z kwiatami na ogloszenie. Kupie wiekszy bukiet promotorowi, a reszcie takie mniejsze moze. Zreszta nie wiem, pani w kwiaciarni mi powie co sie kupuje na takie okazje :D

Gość Inn.
Dzięki za pomoc :D

Gość Inn.
A teraz mi tak przyszło do głowy - moze promotorowi bukiet, a reszcie tylko po róży?

Gość no a jak jest
z tą kawa i poczestunkiem? kto im robi tą kawe? przynosicie i jeszcze musicie ciasto kroic i im dawac?

jeszcze się nie obroniłaś? ;) a legalnie studiujesz rok wyżej bez obrony, ale z warunkiem, że masz zdać czy stoisz w miejscu? tak, z ciekawości pytam. proponowałabym jednak dać bukiety, tzn. dla recenzenta i przewodniczącego mniejsze, a dla promotora większy. inna opcja - dla dwójki taki sam, a dla promotora z innych kwiatów. co do pytania o ciasta i kawy - u nas było tak, że babki z dziekanatu się zajęły krojeniem ciasta i parzeniem kawy, nie my. to już by było przegięcie.

Gość Inn.
W tym tygodniu sie bronie. Nie studiuje dalej, pracuje teraz.

Gość no a jak jest
aha, czyli po prostu kupilyscie kawe i cistao zanioslyscie do dziekanatu a baby sie wszystkim zajely. tak z ciekawosci pytam, bo za rok mam obrone

Gość Inn.
Dobra kupie im te bukiety :D

tak zrobiliśmy. zżuta na kwiaty, prezent...itp. ciasto i kawę zanieśliśmy do dziekanatu, ale byliśmy umówieni z babkami. nie wiem jak jest na innych uczelniach. np. u mojej koleżanki obrona wyglądała tak, że promotor udostępnił swój pokój na tę wiekopomną chwilę i po obronie wyciągnął kieliszki, napili się wszyscy szampana :D u niej akurat to oni musieli kroić ciasto, częstować i kawę parzyć :o w pokoju tego promotora. wg mnie to głupie, stres a tu jeszcze myśleć żeby ciasto kroić :o

Gość Inn.
Bo ja wiem. Mogłabym kroic bo sie nie stresuje, ale ze bronie sie chyba sama to nie beda jesc ciasta :D

Gość Inn.
No to napisałam że nie będą. Oni. W sensie komisja. Przeciez nie bede waliła z ciastem na obronie na której bede sie bronic tylko ja :D