Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarowa

poradnik dla rodzicow

Polecane posty

Gość ciezarowa

Spodziewam się dziecka i chciałabym jakiś kupić- poczytać, poczuć się lepiej. Czy możecie polecić jakieś?

Gość no to moze ja
Skoro nikt nie chce Ci niczego poradzić, to ja niesmialo wysune sie z propozycja. Znalazłam taki internetowy poradnik. Jego najwiekszy plus jest taki ze jest darmowy. Ja chetnie czytam. Moze i tobie sie spodoba http://swiatdzieci2.blogspot.com/

Gość ciezarowa
oj powiem Ci, ze moze wlasnie skorzystam. Ja lubie to co darmowe A gdzie to znalazlas?

Gość nieszczesliwa_w_ciazy
dobre

Gość no to moze ja
kolezanka przeslala mi mailem. Rodze za 2miechy Szukalam informacji jak poradzic sobie z psiakiem w takiej sytuacji. Teraz regularnie przegladam

Gość bardzo dziękuję
Z pewnością będę korzystała z tego e-poradnika. Zaoszczędzę pieniądze inie będę musiała dźwigać ze sobą ciężkiej książki

Gość ona nie ona
nie bardzo rozumiem czym sie tak zachwycacie

Ja polecam Dziecko zdrowie i rozwój. Od poczęcia do 5 roku życia. Steven A. Dowshen, Neil Izenberg, Elizabeth Bass. nie wiem czy jest wersja elektroniczna, ale książka jest genialna :)

a miałam okazję przeglądać tam poradnik. W sumie jest tam to co i w innych poradnikach. Jednak wybieram elektroniczny

Wiadomo, w każdym poradniku jest to samo. Ale ten, który ktoś wyżej podał jest mocno okrojony ;)

okrojony? no on, jak łatwo można zauważyć, jest nadal pisany. Poza tym te wszystkie poradniki amerykańskie są pisane na amerykańskie realia, a ten jest na polskie

Gość hejo hejo
a jakich informacji tu brak? Bo nie rozumiem. Jak dla mnie taki e-poradnik bomba. Mniej kasy do wydania

Gość wow wow wow_
jestem pod wrażeniem. Widzże, że rodzice poradników nie kupują bo żandych propozycji nie ma

Gość tvp111111
kilka mam, polecam z calym sercem "język niemowląt"

Gość wow wow wow_
dobrze byłoby, gdyby jeszcze każdy napisał co mu się podoba w poradniku, który poleca, bo tak to jak wybrać?

Dla mnie to nie jest poradnik. Jest to garść informacji żywcem zerżniętych z innych stron. Plagiat i nic więcej. Poradnik jak się pisze, to swoimi słowami. A nie skleja informacje z innych źródeł. Autorka się nie napracowała ;) A jakich brakuje informacji? Podam kilka, które są w książce, której tytuł podałam wyżej i uważam, że są to bardzo istotne sprawy: -podstawowa opieka nad niemowlęciem (uspokajanie, zacieśnianie więzi, ulewanie pokarmu, wymioty, ciemieniucha, kolka i tak dalej i tak dalej) -najczęstsze problemy zdrowotne u noworodka (przepuklina, pleśniawka, żółtaczka czy inne stany chorobowe w pierwszych miesiącach życia) -dziecko przedwcześnie urodzone (czyli wszystko na temat wcześniaków, opieki nad nimi, problemów itp) -wybór lekarza i nawiązanie z nim współpracy -rutynowa opieka lekarska -badania przesiewowe -szczepienia ochronne -wzrost i rozwój -czas zabawy (rola zabawy, etapy, wybór odpowiednich zajęć i zabawek, kształtowanie umiejętności społecznych itp) -temperament, zachowanie i dyscyplina -nauka kontrolowania potrzeb fizjologicznych -zdrowe odżywianie (przejście od mleka do pokarmów stałych, picie z kubka, alergie pokarmowe i tak dalej) -opieka stomatologiczna -wybór opiekunki lub placówki opieki -urazy i choroby dziecka (zabiegi ratujące życie, zadławienie, oparzenie, złamanie, omdlenie i tak dalej) -dolegliwości i obajwy -choroby zakaźne wieku dziecięcego -problemy zdrowotne okresu wczesnego dzieciństwa -opieka nad dzieckiem specjalnej troski -zdrowie w internecie To tylko nieliczne przykłady, które powinny znaleźć się w dobrym poradniku ;) Także jeszcze raz polecam książkę "Dziecko Zdrowie i Rozwój". Jest tam chyba wszystko, co powinna wiedzieć przyszła mama :)

Gość no to moze ja
zerżnięte z czego? jaki plagiat? a skoro poradnik jest pisany to jak moze juz teraz natychmiast wszystkie informacje zawierać? niektórzy sa z lekka nie myślący

no to przykre, bo ktoś ewidentnie się napracował nad tym poradnikiem. Ale nie każdy potrafi docenić cudza prace. Ja się cieszę, że ktoś coś takiego tworzy, bo nie musze zapieprzac po ksiegarniach i wydawac kolejnych pieniedzy na jakies poradniki, bo wszystko jest na miejscu. nie podoba sie to nie wchodzcie i kupujcie sobie poradniki

Gość oj, bo na tym forum
to wszystko i wszystkich się krytykuje. Pewnie, że zawsze fajnie jak ktoś tworzy coś takiego i z pewnością autorka się napracowała. Widać, że codziennie poświęca sówj czas,aby zadowolić przyszłe mamy.

Gość gdybym byla autorka
gdybym była utorką zwyczajnie zroiłoby mi się przykro. człowiek pośiweca czas, chce komus ulatwic zycie, a slyszy ze wszystko zostalo zerzniete

Gość bakteria hel.pyroli
tez uwazam ze ten poradnik z linku jest beznadziejny sory skoro jest niekompletny to po co go polecac? niczego nowego sie z niego nie dowiedzialam poza tym ja jednak jestem fankom ksiazek ktore zawsze mam pod reka i w kazdej chwili moge do niej zerknac komputer nie jest u mine wlaczony 24 godziny na dobe a przy dziecku nawet nie chce mi sie na nim siedziec

tak wszystko krytykujcie. ja tam od kilku dni chetnie czytam. Jak mam ochote to sobie drukuje, a jak się to co wydrukuje zniszczy przez przypadek, to mi nie zal. proste. a jak sądzę nie muszę miec na juz wszystkich informacji skoro nawet jeszcze nie urodzilam

Gość bakteria hel.pyroli
ale nie spinaj sie tak :D to twoj blog ze sie tak rzucasz? :D tobie sie podoba mnie i innym nie musi i o co chodzi?

Gość zgadzam się z tym ze
Ci, którym blog się podoba, będą go czytali, reszta nie. I o co cała ta dyskusja?

Gość coctail zone
Czytam, czytam i mam wrażenie, że to pieśni pochwalne to jedna osoba pisze. Wśród poradników, które już istnieją ten na prawde wypada blado. I nie jest to chec dokuczenia ale fakty. Przejrzałam tak pobieżnie i informacje sa napisane w nudny sposob. Mnie sie to ciezko czyta. Tez jestem zwolenniczką ksiazek. Do interentu czasem zagladam szukam porad ale taki podrecznik fajne jest miec pod reka. Ale jak ktos lubi suche fakty wydrukowane na kartce to jego wola.

nie blog nie jest mój, ale wkurzam się jakt ktoś tak krytykuje czyjąś cieżką prace. Poza tym gdzieś muszę rozładować emocje, to obie rozładowuje tutaj

Gość ale wy problemy macie
ludzie bulwersujecie się o jakiś poradnik? nie potraficie nieść krytyki Waszych upodobań czy co?kazdy ma prawo wyboru. Jedni wolą książkę inni to co znajdą w internecie. I o co się tu kłócić. Ja np. wolę internet, bo dużo z niego korzystam, moja koleżanka woli mieć tonę książek. Kazdego indywidualna sprawa. Co mnie obchodzi opinia innych. Blog zawiera informacje jak wiekszosc poradnikow.