Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama poraz pierwszy

Nie mam pojęcia jak ubierać dziecko w taką pogodę jak dziś :|

Polecane posty

Gość Mama poraz pierwszy

Jak w temacie. Pewnie zaraz mnie ktoś zjedzie, że co ze mnie za matka jak nie wiem jak ubrać dziecko. No cóż. Nie wiem i tyle :P Pogoda nam płata figle, raz jest tak a raz tak. Teraz mamy pełne słońce, lekki wiatr i 1,5 stopnia. Zawsze mam dylemat, którą kurtkę dziecu ubrać, taką grubą, czy cieńszą, czy pod nią wystarczy tylko body z dlugim rękawem - wkońcu będzie w gondoli przykryta kołderką, więc nie wiem czy ubierać jeszcze sweterek. Na kombinezon chyba jeszcze za ciepło ? tam myśle, bo w takim razie co bym jej miala ubrać jak będzie -10 na dworze :| Jestem mamą pierwszy raz, dopiero się wszystkiego uczę, nawet tego jak odpowiednio ubrać dziecko by go nie przegrzać, ani by mu nie było zbyt zimno, więc darujcie sobie obelgi.

Gość wrrramp
najlepiej na cebulkę a jak jeżdzi w gondoli i jest przykryte to raczej cieńszą kurtkę bo niedobrze dziecko przegrzewać ważne żeby uszy zatkane i w stopy ciepło

Niczym sie nie przejmuj, a juz na pewno nie babami na forum,ktore "wszystko wiedza", bo takie z reguły wiedzą najmniej. :) Ja bym ubrała body długi rękaw rajtuzki i kombinezon, ale mam juz większe dziecko i nie jeździ w gondoli...

Gość kombinezon
Ja dzisiaj przy 2 stopniach ubieram 7 miesieczne dziecko tak: body z długim, na to cienka bluza, rajstopy z frotką i kombinezon. na to koc i pokrywa do gondoli

Gość kombinezon
pokrywa do sportówki miało być

Gość sceptioga
przecież jakoś ubrać musisz, więc po prostu kieruj się własną intuicją i tym, jak zachowuje się dziecko w danym ubraniu, czy nie jest spocone na karku,czy może jest mu chłodno, musisz sama wyczuć.Tu na forum to jedna Ci powie,że masz założyć kombinezon, inna, że cienką kurtkę i co Ci te sprzeczne informację pomogą ? Sama zdecyduj i po prostu w coś to dziecko ubierz.Zasada w przypadku tak małych dzieci, co jeżdżą w gondoli jest taka,że zawsze jedna warstwa więcej niż dorośli i musisz uwzględnić to,że dziecko nie idzie, tylko leży w tej gondoli,co sprawia, że też mu zimniej.

Gość wrrramp
Kathy a która tu powiedziała że wszystko wie? dziewczyna pyta o radę to jej ludzie piszą a ty spierd... w podskokach jak chcesz innych obrażać a nie odpowiadać na temat

Miałam na myśli rady pomarańczowych w stylu "jesteś matką, a nie wiesz...", bo takich jest bardzo dużo. Trochę kultury :)

Gość ubieram tak jak ktos pisał na
cebulke ,lepiej nawet jak odrobinkę zmarznie niz miałoby sie spocić . Sama wyczujesz z czasem co i jak :)