Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nita199006

PIGUŁKI-CIĄŻA

Polecane posty

Gość nita199006

Witam, mam mały problem. Ostatnio po półrocznej przerwie ponownie postanowiłam brać tabletki antykoncepcyjne. Jak to bywa 1 tabletka w 1 dniu okresu. Wystąpiło delikatne krwawienie (myślałam, że to 1 dzień okresu) wzięłam tabletkę, a na drugi dzień czysto...Nic... Tabletki biorę dalej, już 10 dni i nie wiem, czy to dobrze, czy źle... W trakcie brania kochałam się bez innego zabezpieczenia. Na dzień dzisiejszy mam: powiększone lekko bolące piersi, gęsty, biały śluz, lekki ból podczas oddychania lub naprężania w okolicach macicy. Czy to możliwe że jestem w ciąży, kiedy występują takie objawy i czy ewentualnie mogłam zajść w ciążę wcześniej a plamienie mnie tylko zmyliło?

Gość nita199006
HALO...jest tam kto? Błagam o odp.!

Gość parus
Piszesz niedokładnie. Którego dnia cyklu wzięłaś 1 tabletkę? Czy ten dzień z krwawieniem był pierszym dniem kolejnego cyklu?

Gość nita199006
mój cykl jest strasznie nieregularny...ostatnio okres miałam 04.11, teraz tabletkę wzięłam 28.11 bo myślałam, że zaczyna mi się nowy cykl, ale się pomyliłam

Gość nita199006
dodam, że zanim zaczęłam brać tabletki zdarzały mi się plamienia(nawet 2 tyg.) ginekolog powiedział, że mogły być od stresu, ale słyszałam że on jest niezbyt dobrym lekarzem

Gość parus
Wybierz do końca to opakowanie. Nie przerywaj gdyż całkiem zakłócisz sobie cykl. Później bierz tak jak podaje ulotka, tzn. 7 dni przerwy i kolejne opakowanie..... Wyrówna się. Pozdrawiam.

Gość nita199006
dzięki,a co sądzisz o mojej obawie o ciąży? czy może mam tak po tabletkach?

Gość parus
Wyglada mi to raczej na skutki brania pigułek. Często kobiety narzekają na bóle piersi i ich powiększenie. Dla pewności zawsze możesz zrobić test ciążowy, jednak nie panikowałabym. Pozdrawiam.

Równie dobrze mogło to być plamienie owulacyjne lub zagnieżdżenie zarodka w macicy. Na Twoim miejscu zrobiłabym betę. W testy ciążowe nie ma się co bawić, nie mają 100 % pewności.

bez przesady, to wszystko wina hormonów i tyle, skutki uboczne przy pierwszym opakowaniu bywają bardzo uciążliwe, ale miną, zatrzymanie krwawienia też może być tego wynikiem