Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

Wizyty z chorymi dziećmi - jakaś plaga?

Polecane posty

Czy was też denerwują wizyty znajomych z chorymi dziećmi jeśli macie w domu własne? No kurczę W sobotę odwiedziała mnie siostra z synkiem (3latka) Chorym synkiem No i mój 8 miesięczniak się zaraził Woziłam go przedwczoraj do lekarza Wczoraj była u mnie szwagierka z córką i co dziś się dowiaduję?Mała od kilku dni ma grypę żołądkową Teraz tylko czekam aż ktoś zachoruje No dla mnie to szczyt nieodpowiedzialności!!!Ja ja jestem chora lub mój syn to nie łażę i nie roznoszę!! Dostałam właśnie smsa od siostry że wpadnie pod wieczór z synem - dodam że dalej jest chory bo pytałam Napisałam jej że nie póki jej dziecko nie wyzdrowieje I się obraziła!!!

Gość moje małe echo
dobrze jej napisałaś, też bym tak zrobiła

Gość hbkvbhjl
alalis kiedy do pracy sie wybierasz??

oo na to jestem, cięta, jasno i wyraznie ZAWSZE informuje z e z chorym dzieckiem siedzi sie w domu a nie ciaga po innych zdrowych ludziach gdzie moze pozarazac a po drugie chore marudne obolale dziecko najlepiej sie czuje leząc u siebie w lozeczku niz ciaganym po roznych domach .

u mnie z chorym dzieckiem nie chodzi się w gości i to działa w obie strony. nie zabieram małego do rodziny jak jest przeziębiony i tak samo nikt do nas nie przyjeżdża jak ma chore dziecko i nikt się nie obraża :)

nie rozumiem jak chore dziecko ma sile sie wlec po gosciach ,przeciez to dla niego jest jedna wielka męka , czy te pojebane matki są slepe w chuuj czy co? noz kurwaa co za debilizm meczyc tak dzieciaczka, tu malego kosci lamią, zasmarkane, zakaszlane i jeszzce go gdzies targac e sobą, zadna przyjemnosc ani dla dzieciaczka ani dla tych zdrowych gosci

zależy co kto przez chorobę rozumie. Katarów się nie boję. Grypa żołądkowa to przesada- zarówno dla zdrowego jak i chorego dziecka.

Siostra jak przyszła z chorym synem to powiedziała "to tylko kaszelek" a mały aż charczał No i mój się zaraził A dla 8 miesięczniaka przewlekły kaszel i katar nie jest przyjemny I może rozwinąć się w coś gorszego U mojego męża w rodzinie nie patrzą na choroby Rok temu jak byłam w ciąży mieliśmy jechać do tesciów na wigilię Okazało się jednak że przyjechał brat męża a jego dzieci mają ospę No i kategorycznie odmówiłam przyjazdu Wiadomo ciąża i ospa to raczej nie bardzo I wszyscy potraktowali mnie jak dziwoląga jakiegoś No i oczywiscie sie obrazili

Gość mam małej aaaaaaaaaaalusi
Jak do mnie przyszła koleżanka zobaczyc moja córeczkę ( mała miała wtedy 1,5 tyg ) a jej syn był wtedy chory to po prostu nie wpuściłam ich do domu,bo powiedziałam,ze noworodek nie moze miec kontaktu z chorymi dziećmi to się oburzyła i poszła :O . Ja w życiu nie poszłabym do kogoś z chorym dzieckiem tym bardziej do noworodka :O

No właśnie nie rozumiem jak mozna nie liczyc się ze zdrowiem innych Nie pojmuję

Gość Okłlll
Dobrze cię rozumiem. Mieszkamy z moja mama i często odwiedzają nas bratowa i brat z 4letnia córka która zaczęła chodzić do przedszkola i ciągle jest chora,ale wg nich jest to katar alergiczny.ciekawe tylko dlaczego po każdej ich wizycie moje dziecko jest zasmarkane

adalis- jak tam problemu ze spaniem ancymona- poprawilo sie cos? :)

adalis absolutnie się nie przejmuj i wogole nie rozumiem takiej nieodpowiedzialności, ale u mnie było podobnie, też moje dziecko się zaraziło a katar u 8 miesiecznego dziecka to nie jest przyjemna sprawa. Na szczescie tylko 3 dni. U nas jak ktos jest przeziebiony czy cos to od razu informuja, teść ostatnio sie lekko przeziebil i nie przyjechal bo sie bal zarazic synka a w zasadzie nic mu wiele nie bylo. Ale lepiej podejsc ostrożnie do tematu...

EWAG A wyobraz sobie syn spi duuuzo lepiej I bez zadnych metod Ot tak sam zaczal lepiej spac:)

Mówię Wam dziewczyny Po tylu miesiącach nieprzespanych nocy jestem teraz innym człowiekiem:P Mniej się denerwuję, jestem wypoczęta:)No super:)