Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ETUMPETUM

rolada z piersi indyczej

Polecane posty

Gość ETUMPETUM

mam zamiar takową popełnić,ale jak rozbić tą wielka pierś????pomocy!:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ETUMPETUM
nikogo nie ma na tym forume?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
raczej nie tyle rozbic, co rozkroic? zeby byla tak jak otwarta ksiazka, a potem to zwijasz? (nie wiem dokladnie o jaka rolade ci chodzi i jaka duza ta piers ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ETUMPETUM
pierś ma 1 kg i rzeczywiście biorę tą metodę "książkową" pod uwage,tylko zastanawiam sie czy samo rozkrojenie wystarczy...może tez trzeba by troche ja rozbić po tym rozkrojeniu...jak myślisz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mysle, ze wlasnie tak - po rozkrojeniu troche rozbij, zeby sie zrobila bardziej regularna plastuga ... nigdy czegos takiego nie robilam. ale wyglada na ciekawa propozycje. masz moze jakis link do przepisu? :) (tyle, z teraz mi sie przpomnialo, ze nie mam tluczka, bo kiedys wywalilam uznawszy, ze nie bede sobie juz nigdy zadawala trudu z rozbijaniem miesa, gdyz w sumie nie jest to konieczne)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ETUMPETUM
linka nie mam niestety,bo przepis znalazłam w gazecie:) wrzucasz w tego indora nadzienie z pieczarek i bułki paryskiej,zawijasz ładnie w roladę i owijasz ja plastrami boczku....i sru do piekarnika:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
brzmi niezle, na pewno ladnie wyglada. nigdy nie robilam tego typu rolad, bo sie boje, ze to sie do srodka nie dopiecze, a na wierzchu bedzie juz suche. albo po prostu jak sprawdzic, czy w srodku samym nie jest przypadkiem jeszcze surowe mieso... w kazdym razie powodzenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Taką pierś musisz rozkroić dwa razy .Raz na 1/3 od dołu i potem tą grubszą ,górną część jeszcze raz nie krojąc ich do końca .Otrzymasz spory ,trzyczęściowy płat mięsa ,który lekko przez folię rozbij.Przypraw ,odstaw na noc do lodówki a potem nadziewaj czym chcesz .Zwijaj ciasno wzdłuż dłuższego brzegu.Obwiąż bawełnianą nitką i najlepiej piecz w rękawie (nie będzie sucha) .Pod koniec rozetnij go ,jeśli mięso jest za mało rumiane i przypiecz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×