Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomislawa M

Czy łatwo jest wydać własną książkę?

Polecane posty

Gość tomislawa M

witajcie dziewczyny:) od jakiegoś czasu zastanawiam sie jak to by było wydać własną książkę:). Początkowo myślałam o drukowanej ale jak zobaczyłąm z jakim sie to wiąże kosztem to odpuściłam sobie;/. Natomiast mocno zastanawiam sie nad jakimś ebookiem. Wydać go to nie problem, wchodze np. na pressmo.pl i tam mi to spokojnie wydadzą za śmieszne pieniądze. Ale zastawia mnie jedno - bedzie to mialo wzięcie?

Gość będzie mialo jak najbardziej
ale musisz napisac jakis megagniot o wąpierzach bo to teraz modne bardzo.

Gość argonk
od mniej więcej roku zajmuje sie wydawaniem ebooków i powiem ci ze ma to wzięcie lepsze jak tradycyjne książki. Ludzie wolą wrzucić ebooka na laptopa czy tablet, jadą w pociągu i czytają. Co do miejsca, gdzie to wydać. Podałaś tu Pressmo.pl, dla Ciebie jak na początek spokojnie wystarczy, zwłaszcza ze z tego co widze dbasz o budżet a takie narzędzie nie są drogie. Przejrzałam ta strone to jest tez tam mowa o katalogu - dobre rozwiązanie bo pozycjonuje (promuje) Cie w sieci. Na wydruk nie ma wiekszych szans, wydawnictwa teraz liczą każdą zł.

Ciekawą opcją jest platforma do wydawania własnych książek jaką oferuje Virtualo.pl. Jest ona prosta w obsłudze, a co jest też bardzo istotne dla promocji książek wydanych w ten sposób, trafiają one do sieci dystrybucji: do empiku, amazonki, merlina czy gandalfa. Autor otrzymuje 50% z ich sprzedaży. Na pewno warto pomyśleć o ebookach. :)

Gość gość
tak, jeżeli znajdziesz dobre i wspópracujace wydawnictwo, nam jendo takie! ;) to wydawnicto poligraf - polecam :)