Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rose502

Trądzik..Ślub..Tetralysal..i inne

Polecane posty

Gość rose502

Witam..wiem, że tego typu wątków jest dużo bo i nie jeden czytałam, jednak chciałam tak od siebie.. Zdaję sobie sprawę z tego że nie jesteście dermatologami jednak chyba liczę od was na jakąś iskierkę nadziei.. Otóż z trądzikiem walczę od ok 9 lat..zaczęło się w podstawówce.. na początku nie był taki groźny (choć wtedy wydawało mi się że taki właśnie jest) jak to w okresie dojrzewania bywa po prostu krostki/kaszka na czole raz było mniej prawie wyleczone i był to jeden z moich najlepszych okresów innym razem wiecej.. Minęło sporo czasu i nie pamietam dokładnie kiedy ale jakoś w 3?gimnazjum zaczęły mi wyskakiwać takie pojedyńcze krostki na brodzie, w okolicach ust i na skroniach choć mnie to denerwowało aż tak się tym nie przejmowałam jednak później trądzik się nasilił i było ich coraz wiecej.. W swoim życiu byłam u dwóch dermatologów..teraz leczę się u 3. Pierwszy nic mi nie pomógł-pani ta przepisała mi jakieś ziółka do picia..2 przepisal mi davercin? (przepraszam za te znaki zapytania ale nie pamietam juz nazw tych wszystkich leków) i było dużo lepiej jednak za jakiś czas znowu nawrót.. od tamtej pory leczyłam sie na własną ręke..przeróżne maści, zele, toniki, mydła antybakteryne, siarkowe..nic..raz lepiej raz gorzej.. Zaznaczam od razu że nie brałam w tym okresie żadnych antybiotyków doustych.. Teraz leczę się u 3 dermatologa od ponad miesiąca, czytałam że jest to dobry dermatolog i pomógł dużej ilości osób, jednak coraz bardziej wątpię w to że mi pomoże :( Za kilka miesięcy wychodzę za mąż..przyszcze non stop jedne znikaja pojawiaja sie drugie..na brodzie i w okolicach ust.. jednak policzki, czoło i skronia są czyste...sporadycznie coś tylko wyskoczy.. ale wiadomo ślub jest tak ważnym dniem i naprawdę chciałabym wyglądać wyjątkowo a mało tego że mam pryszcze to jeszcze w tych okolicach ust i brody duże przebarwienia których nie potrafię nawet zatuszować.. Owa dermatolog zleciła mi kurację tetrysalem i żelem isotrex jednak po zapoznaniu się z opiniami o tych lekach zwątpiłam.. osoby które leczyły się tetrysalem piszą że po odstawieniu tego leku trądzik nawraca :( Wypadają mi też od dłuższego czasu włosy i pani dermatolog przepisała mi elcom.. Po miesiącu stosowania tetrysalu nie zauważylam szczególnych efektów..krostki dalej wyskakują jednak buzia jest milsza w dodyku po drugiej wizycie u pani dermatolog nie zmieniła mi ona tych leków dołożyła tylko Akneroxid na punktowe wystąpienie pryszcza... Powiedziała że nie ma gwarancji że pozbędę się trądziku w 100% (nie to chciałam usłyszeć ;( ) z wizyty zamiast podbudowana wyszłam zdołowana..ślub zbliża się wielkimi krokami a ja zamiast cieszyć się z tego boje sie jak będę wyglądać... proszę o pomoc bo może wy mi coś doradzicie?? Nie chce gorszego nawrotu tradziku, nie chce kolejnych jak i obecnych przebarwień :( po tylu latach walki z trądzikiem chciałabym wreszcie wyglądać ładnie i czuć się atrakcyjnie:( Tak się rozpisałam..eh...czy ktokolwiek to przeczyta? niewiem..ale musiałam sie "wygadać" ale może akurat ktoś życzliwy wyrazi swoją opinię i swoje zdanie :) Pozdrawiam :)

Mam zmiany zapalno-ropne na brodzie i tylko na brodzie, na szczęście. Nie jest to tragedia,ale są dni, kiedy wkurza mnie to bardzo. Terapia dermatologiczna nie przyniosła efektu,niestety. Diane 35 też nie dała sobie z tym rady. Niby było lepiej,a bez spektakulranych efektów. Przeczytałam cały Twój post i rozumiem Cię, bo sama za 10 m-cy wychodzę za mąż, jednak nie jestem w stanie Ci nic doradzić. Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Gość bufasapryszczasa
opcja 1 - izotretinoina ale w trakcie nastepuje wysyp poczytaj o tym leku jesli masz ropne i jesli sie tluscisz bedzie ok 2unidox - mnie pomogl ale flaki w rozsypce 3płyn na mordkę za 5 zl ale ze STERYDEM ;/ tyle ze tez daje efekt 4kwasy za ok 150 za zabieg u dermatologa

.ślub zbliża się wielkimi krokami a ja zamiast cieszyć się z tego boje sie jak będę wyglądać... proszę o pomoc bo może wy mi coś doradzicie?? ogranicz węgle w diecie ( albo poeksperymentuj z oczyszaniem ) a co do samego slubu- znajdz sobie na youtube filmiki dziewczyny , która mając mega trąd tak potrafi sie malowac, ze wygląda jak bogini z nieskazitelną cerą ( niestety nie pamiętam jak sie nazywa)

Gość rose502
Dziękuję za odpowiedzi :) Jeśli chodzi o ślub planuję zapisać się do kosmetyczki na profesjonalny makijaż bo sama niestety nie umiem takiego robić, jednak będzie ciepło..nie chce aby w słońcu widać było na mojej twarzy tonę tapety i żeby wszystko ze mnie spływało... Na pierwszym spotkaniu u Pani dermatolog, powiedziała ona że do maja można to wyleczyć..że najpierw zajmiemy się leczeniem od środka a później będzie robić mi właśnie zabiegi kwasami, jednak właśnie po niedawnej 2 wizycie powiedziała że nie wie czy da sie wogóle to wyleczyć więc sama już nie wiem..raz mówi tak..raz tak.. Po pierwszym spotkaniu pytałam się czy przed slubem bede miała możliwość isć na solarium żeby nie być w te ciepłe dni blada jak ściana..odpowiedziała mi na to, że do tego czasu coś bedzie się działo i że myśli że w nie bardzo dużym stopniu ale że bede mogła isć. A teraz takie rozczarowanie....najgorsze sa te okropne przebarwienia :( Mojemu narzeczonemu to nie przeszkadza, ale mi tak i mimo że znam jego zdanie to widząc inne dziewczyny chciałabym wyglądać jak one i chciałabym być ładniejsza i dla siebie i dla niego :) Znowu się rozpisałam :)

Gość szczęśliwa_ona_1988
jak nic Ci nie pomaga to może spróbuj usuwanie trądziku metodą IPL. moja znajoma jest zadowolona. w zależności od nasilenia zmian trzeba wykonać różną ilość zabiegów, aż trądzik ustąpi. dużo lepiej wygląda jej skóra. leczyła się wcześniej u wielu dermatologów i sceptycznie nastawiona poszła do salonu no+vello czy nomasvello jakoś tak. To światło niszczy komórki powodujące trądzik, nie wiem dokładnie co tam jeszcze... Ona była w salonie no+vello czy nomasvello jakoś tak. To jest sieciówka i ma dużo salonów w Polsce.

Gość rose502
do: szczęśliwa_ona_1988 A orientujesz się może jak przedstawiają się ceny takiego zabiegu i jak dużo razy trzeba na taki zabieg iść aby były efekty?

Gość szczęśliwa_ona_1988
do: rose502 Ceny są jednakowe, wszystkie zabiegi są tylko po 99,00zł za partię. Przesyłam Ci linka. http://www.nomasvello.pl/pl/3,34-redukcja_tradziku/ Moja znajoma z tego co sobie przypominam była w Krakowie,( salon mieścił się gdzieś koło Galerii Kazimierz) Zabieg, z tego co doczytałam ,trzeba wykonywać 2 razy w tygodniu aż do momentu kiedy trądzik ustąpi.

Gość rose502
hmmm myślę że będę musiała się dopytać swojej aktualnej dermatolog co ona o tym myśli :) Narazie chyba pomaga mi ten tatralysal jednak jak już wspominałam boje się że po jego odstawieniiu trądzik się nawróci... :(

Gość sokinkowa
I jak Rose? Tetralysal Ci pomógl?

Gość Rose502
hmm tak na prawde to sama nie wiem..może cere mam gladszą ale tak jak i wcześniej od czasu do czasu wyskakuja mi krostki i przy brodzie skóra jest dalej taka sama..nie ma wypuklych krostek ale wyglada tak jakby tam pod skóra byly jakieś..nie wiem co to jest.. Z pani dermatolog zrezygnowałam.. po co placić kolejne 70 zl za wizyte zeby nic nie powiedziala i kolejny raz przepisala mi to samo... Teraz smaruje jeszcze zmienione miejsca tym żelem ktory mi został i tyle zobaczymy co bedzie dalej..i musze postarać sie wreszcie odżywiać bardziej zdrowo bo to też ma wpływ na stan mojej cery..