Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość effwwwffd

tabeltki 72 po okres co dalej

Polecane posty

Gość effwwwffd

Czesc mam pytanie z serii glupich;/ 7 listopada kochalam sie z moim facetem pekla prezerwatywa i mozliwe ze czesc wyrtysku zostala we mnie, nastepnego dnia jakies 15 h po zajsciu wzielam tabletke 72 po. 16 Listopada wieczorem dostalam miesiaczki ktora przebiegala dosc normalnie ( byla obfita i bolesna jak zawsze) skonczyla sie nieco szybciej niz normalnie ale zadazalo mi sie to wczesniej krwawilam okolo 4 dni, zreszta pisalo ze moze sie tak zdazyc po tabletce. Dzis jest 8 grudzien a ja od 3 dni dziwnie sie czuje mam lekkie mdlosci nie tylko rano caly dzien, i zaczynam zastanawiac sie czy moze byc to objaw ciazy. Czy mimo tabletki i miesiaczki ktora po niej wystapila moge byc w ciazy? Dodam ze ciaza mogla by sie skonczysz tragicznie dla mnie ze wzgeldu na moja chorobe i mam nadzieje ze w niej nie jestem

tabletka 72 po ma największą skuteczność zażyta w pierwszych 24 h, u Ciebie minęlo tylko 15h więc jest duża szansa, że tabletka zadziałała (ale nigdy nie ma 100% jednak), potem dostałaś krwawienie - krwawienie po escapelle jednak tak naprawde nie wyklucza ciąży, jest po prostu skutkiem ubocznym dlatego najlepiej jak zrobisz test to bedziesz wtedy wiedziała, bo ogólnie jest duża szansa, że w Twoim wypadku tabletka po zadziałała, ale pewności to nigdy nie ma

Nie mam doświadczenia z tymi tabletkami "po", ale szczerze wątpię, żebyś była w ciąży bo zażyłaś tabletkę w odpowiednim czasie i dostałaś okres. Myślę, że możesz być spokojna. Ja jak zaszłam w ciążę to objawy takie jak mdłości miałam dopiero w drugim miesiącu. Nie panikuj :) a jak się martwisz to zrób test ciążowy.

Gość effwwwffd
moniak dziekuje za odpowiedz Tak tez wlasnie mysle ze pewnosci nie ma a z drugiej strony strasznie sie stresuje i moze poprostu wkrecam sobie te dolegliwosci. Mam guzka w okolicy mozgu i boje sie ze ciaza mogla by byc w tym momencie dla mnie albo dziecka wyrokiem:( Tak naprawde tabletke bralam tylko w razie czego bo prezerwatywa pekla nam w teoretycznie nieplodnym okresie( okres powinnam dostac 17 18 a dostalam 16) wiec stosunkek byl na okolo tydzien przed miesiaczk. Zazylam tableteke zeby wykluczyc wszelkie ryzko ciazy jednak nadal sie martwie ze moge w niej byc. Okres powinnam dostac za jakis ydzien ale wiem ze po tabletkach moze byc nieregularny bardz przesunac sie przez stres. Poczekam jeszcze do poniedzialku i chyba zrobie test.

Nie martw się, bo stres może opóźnić okres. Na pewno nie będziesz w ciąży :) daj znać jakbyś zrobiła test jak wyszedł.

Gość effwwwffd
Dobrze dam znac dziekuje za wsparcie. Przez to ryzko bzikuje :P jesli bede w ciazy napewno jej nie usune ale martwie sie ze moze mi sie cos stac mam nadzieje jednak ze nie bede w ciazy a kiedys po operacji bede sie cieszyc ze moge ewentualnie w niej byc!:) Dziekuje ze mnie nie zbesztalyscie za glupie pytania:P wiem ze nitk nie jest testem ciazowym jednak milo uslyszec uspokoj sie wsyztsko bedzie ok pewnie w ciazy nie jestes.

A nie myślałaś o innej metodzie antykoncepcji? Czy przy Twojej chorobie hormonalne metody odpadają? Tabletki czy plastry mają większą skuteczność niż prezerwatywy. Bądź dobrej myśli :) mam nadzieje, że kiedyś zostaniesz szczęśliwą mamą. Pozdrawiam.

Gość effwwwffd
patka Niestety narazie nie moge brac tabletek ani plastrow zaczynam leczenie i lekarz powiedzial ze przy moich lekach tabletki anty maja niestety ograniczone dzialanie dlatego jedyne co mi pozostalo to prezerwatywy i ewentualnie globulki.