Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość straraweteranka

Moje 9 miesieczne dziecko stoi!

Polecane posty

Gość straraweteranka

Jest duzym chlopcem,bo wazy 12kg,ciuszki musze mu zakladac na 1,5r- 2lata.Do niedawna jeszcze sam nie siedzial a tu taki przeskok.Czy sa tu mamy duzych dzieci ktore maja ochote porozmawiac o postepach swoich pociech?

Gość julinka2256
a moja chudzinka niedawno skończyła 9 miesięcy, waży troche ponad 9 kilo i już chodzi ok 5-6 kroków sama, a przy meblach zasuwa że cięzko ją dogonić:)

Gość straraweteranka
Moj wczoraj sonczyl 9 miesiecy,jeszcze do niedawna siedzial tylko na kolanach podtrzymywany i w foteliku, a tu nagle sam siedzi i wdrapuje sie na meble,nas i wstaje!Kathy a kiedy zaczal siadac?

Gość Jang M Mama
gratuluje kobietki, mój synek ma 10.5 msc i stoi tylko przy lozku, w lozeczku itd. Przejdzie kawaleczek na palcach i to trzymajac sie czegos i ani slychu ani widu zeby narazie sam chodzil :-) Ale czekamy spokojnie na pierwsze kroczki :-)

Siadać zaczął ok7 miseiecy juz tak "dobrze". Ja tez zawsze jestem zszokowana, bo on nabiera jakiejś nowej umiejętności z dnia na dzień. Jeden dzień nie umie pełzać a nastepnego dnia raczkuje...:) Też zasuwa "po meblach" i czekamy na pierwszy krok:)

Gość hahhhaaaa
suepr, mój syn też w tym wieku wstał

Gość Multimedia
Nie wiem czym tu sie podniecac. Moj ma 13 miesiecy, zaczal chodzic kiedy mial 11. Siedzial pewnie kiedy mial 6 m. Ale nie myslcie, ze sie przechwalam. Po prostu dziwi mnie wasze zdziwienie. Kazde dziecko jest inne.

mój maluch należy do tych dużych dzieci, jak miał 9 miesięcy ważył 12 kg i nosił roz 86cm czasem 92. jak się urodził każy wróżył jak to on późno zacznie chodzić i się pomylili. siadł jak miał 6 miesięcy na przełomie 7-8 miesiąca stał, a zaczął samodzielnie biegać jak miał 10 miesięcy.

Gość kjbhnklmn gh
Nie stresuj się. Moje miało 8,5 miesiaca jak juz samo po mieszkaniu dreptało..

Gość ja maszerowałam na bieżni
wąłsnie to chciałam napisac, moj syn dwa dni przed ukończeniem 9 miesięcy śmignał biegiem przez cały pokój, wiec raczej staniem nie ma sie co ekscytowac :O

Nikt tu się nie przechwala .. Wiem o tym, że jedne dzieci chodzą jak maja 8m a inne 1,5 roku. To nie znaczy, że jedne są mądrzejsze, a inne głupsze i opóźnione...

Gość straraweteranka
Ja sie niczym nie podniecam, bo nie ma czym.Starszy synek mial 9 miesiecy to juz chodzil przy meblach,ale siadal jak mial 5-6miesiecy.Dziwi mnie po prostu ten przeskok, ze dlugo nic a teraz zaczyna sie pchac do stawania.

Gość oj kipesko kiepsko....
To ty po pierwszym dziecku nie wiesz że to tak jest ? z dnia na dzień nowa umiejętność. Wczoraj raczkował a kilka dni później chodzi. To normalne .

Gość straraweteranka
Tlumaczyc jak krowie na rowie..Tak dla scislosci to moje trzecie a zadne wczeniej nie mialo takiego przeskoku.Czy tak trudno zrozumiec o czym pisze?