Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata1agata

Przetłuszczanie się włosów.

Polecane posty

Gość Agata1agata

Witam. Mam pytanie, co zrobić, zeby wlosy tak szybko się nie przetłuszczały? Gdy umyje wlosy rano, wieczorem sa już nie świeże i wręcz tłuste. To raczej nie jest problem dermatologiczny wiec chcialabym poznać jakies sposoby aby wlosy byle możliwie jak najdłużej świeże.

Gość palisander
odstaw na jakiś czas szmpony myj w szarym mydle, płucz w wodzie z odrobiną octu

Gość koalowikowa123
moja siostra tak miała uzywa eraz najtanszych kupione w aptece np. z wyciagu z pokrzywy naturella podajze

Jakiego szamponu uzywasz? Najlepiej jesli to jest zwykły szampon, a nie typu 2 w 1. Woda ma być ciepła, a nie bardzo ciepła czy gorąca. Najlepiej umyć wlosy 2 razy. Tzn . umyć, płukać i jeszcze raz nolozyc szampon i dobrze wyplukac. Nie trzymać wloów w torbanie z recznika. Wytrzec recznikiem i zostawic niech sobie lekko podeschną, ewentualnie suszarka, ale tez nie najcieplejszym nawiewem.

Gość malgorzataa20@op.pl
Hej. Też miałam taki problem. Doradzono mi żeby przetłuścić sobie włosy, tzn by od 4dni-do tygodnia ich nie myć. Miałam takie szczęście w nieszczęściu że zachorowałam i tydzień musiałam być w domu i wtedy cały tydzień nie myłam głowy, a na włosach miała dosłownie smalec.. Ale pomogło, teraz myję głowę raz na 3-4dni i nie mam aż tak tłustych.. także gdy tylko będziesz miała okazję to spróbuj, a najważniejsze że to nic nie kosztuje i nic się nie traci.. no jedynie czas i nic poza tym.. :)

na koniec mycia jak są już wyplukane z szamponu to do dzbanka z wodą wlac troche octu, tak z łyżke, dwie i tym spłukać wlosy. Mozna tez zamiast octu dodac sok z wycisnietej polowki cytryny. Dobre są szampony takie z nizszej pólki, ziołowe, jakieś pokrzywowe czy inne tego typu.