Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem juz co robić mam

Ile może leżeć mięso ?????

Polecane posty

Gość nie wiem juz co robić mam

Mam przetworzone mieso, upieczone, dzień po upieczeniu zostało zamrożone.Karkówka. A było to na poczatku września. Czy moge je już jedynie wyrzucić? Czy moge odmrozić? Myślałam o gulasz-zupie, takim strogonowie z tego, ale nie wiem czy nie za długo już leży w zamrażlaniku, jak myślicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie wyrzucaj
Mięso w zamrażalniku w temp. poniżej -20 st. C może leżeć pół roku o ile się nie mylę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to znalazłam na necie wieprzowina chuda 6 - 8 miesięcy mięso wołowe 8 - 12 miesięcy cięlecina 6 - 8 miesięcy podroby 3 - 4 miesięcy drób 6 - 8 miesięcy ryby 2 - 4 miesięcy warzywa 5 - 9 miesięcy owoce 8 - 9 miesięcy ciasto 5 - miesięcy lody 6 miesięcy zupy gotowane 3 miesiące chleb-4mce smietana-w plastikowych pojemniczkach-6mcy masło/w oryginalnym opakowaniu/6mcy jajka-bez skorupek w małych pojemniczkach-10mcy ciasta-zawinięte w folię spożywczą-6mcy zupy i potrawy gotowane-małe porcje w plastikowych pojemnikach-do 6mcy. ryby smażone-w woreczkach-do 6mcy kiełbasa-w folii aluminiowej-2mce kotlety wieprzowe-porcje zawinięte w folię aluminiową-6mcy mięso mielone-w pojemniczkach-2mce wolowina gotowana-w folii aluminiowej-10mcy. Powyższe dane spisałam z instrukcji od zamrażarki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×