Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominik z radomska

Wkurzajaca matka z córką -pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość Olsa
Ja dzownie co kilka dni do Taty i co kilka dni do tesciowki, i tez czesto klapiemy o obiedzie i pracy, czasem pofilozofujemy o zyciu, jest milo, wszystkim sa potrzebne kontakty z najblizszymi, a kobiety maja i naczej niz faceci, wy nie jestescie az tak nastawieni na rozmowe i relacji, dla nas kobiet jest to wazne i to po prostu lubimy. Z moja mama rozmawialam prawie codziennie, nie zyje od 4 miesiecy, bardzo tesknie. Pozwol zonie rozmawiac z mama bo to jej duzo daje, niech sie nacieszy puki ja ma.....

Regres, a czy mi się wydaje czy takie spędzenie godziny na własnych zajęciach bez udziału małżonka to nawet zdrowe jest?

faktycznie słabo. ja mam silną więź z mamą ale nie zarzucamy się telefonami co 2-3 godziny. obie mamy swoje obowiązki, pracę, pasje i zwyczajnie często brak czasu na wiszenie na telefonie. współczuje jak urodzi Wam się dziecko. Wtedy jedynym medium będzie teściowa:P:D

Gość Elizzzzza
Ja jezdze tramwajem i powiem wam, ze czasem to naprawde rece opadaja, jak sie slyszy co baby wygaduja przez telefon czasem to mam erazenie, ze jak ten telefon spoczywa spokojnie w kieszeni czy torebce to aż je parzy , trzeba go wyciagnac i gdzies zadzwonic, napisac esa, koniecznie .... a jak już zaczna gadac,ac gadac gadac gadac.. to reszta ludzi ma tak serdecznie dosyc , że z przyjemnoscia sie wreszcie wysiada

Gość trafa
przed slubem tez tak miala ? jezeli tak to wzioles kiepski model teraz tylko wpier... rano i wieczorem moze pomoc

Gość Dominik z radomska
przed slubem tego nie widziałem bo mieszkała z matką a jak sie spotykalismy to nie gadała z nia przez telefon

Gość op111
Mozna pogadać 3po3 nawet o obiedzie to nic nadzwyczajnego,ale rozmowa codziennie po kilka godzin o pierdółach jest nienormalna. Najwyraźniej masz kobietę ,która jest związana ze swoją matką powyżej normy,nie wiem jak to okreslić.U mnie w rodzinie też jest podobny przypadek i do dziś nie mogę się nadziwić ,ale to z braku zajęć.

Gość ja dzwonie co din do tesciowej
(moja mama już nie zyje), bo jej syn na to nie wpadnie, a to starsza kobieta, dla niej jest wielka radoscia wiedziec co sie u nas dzieje, wlasnie nawet te duperele sa dla niej wazne, czuje sie, jakby z nami była. Wiem, ze jej tym sprawiam przyjemnosć, ze czuje sie bezpieczniej, choc z daleka. TRoche wyobrazni autorze! Od pewnego wieku my nie potrzebujemy aż tak rodziców, ALE ONI NAS POTRZEBUJĄ!!!! To, ze zona czuje więż rodzinna dobrze swiadczy o jej bastawieniue do rodziny w ogole, takze waszej, wolisz zimną rybe?

Gość Elizzzzza
no przestań , gadanie po kilka godzin przez telefon dziennie z matką to nie wiezi rodzinne tylko uzależnienie

Gość Dominik z radomska
ja bym zrozumiał jakby dzwoniła do mamy kilka razy w tygodniu z pytaniem co słychac ale codzienne klepanie godzinami w słuchawkę wydaje mi sie totalną porazką ,bo i po co matce opowiadac co mam na talerzu na obiad?

Gość Elizzzzza
czy twoja żona ma jakies zainteresowania ??? jak spedza czas wolny ??

Gość Dominik z radomska
chodzi na aerobik,lubi dobrą książkę i kino raczej sie nie nudzi do kina razem chodzimy,dużo spacerujemy,jezdzimy wspólnie na rowerach,nie nudzi się w domu,często gotuje

Gość marcoooo
nic nie poradzisz a do HOT SEXU BLONDI tak jestem chamem i burakiem- i co z tego?

Gość Dominik z radomska
chyba zrobie tak jak radził regres zajme sie sobą jak bedzie wisiec na telefonie,dziekuje za udział w dyskusji

a ja zazdroszcze Twojej żonie takiego kontaktu z mamą , nie złość się to jest normalne ,masz pewno fajną czułą żonę ,a że klepie jęzorem ? - my kobiety takie jesteśmy i kropka :) Mama jest jej przyjaciółką , inaczej opowiadałaby to wswzystko rówieśniczce , na jedno by Tobie wyszło

Gość gryfinkaa
Dominiku Mam podobną sytuację. Mama nadgorliwa, próbowałam z tym walczyć. Po czasie doszłam do wniosku, że tłumaczenie,stawianie się , awantury, nie odnoszą skutku. Jeśli do szczęścia mojej mamie wystarczy rozmowa ze mną przez telefon, to mogę to dla niej zrobić. Przynajmniej nie nachodzi nas często i małżonek ma spokój.

ja dzwonie co din do tesciowej - popieram w pełnej rozciągłości ,może mój syn przyprowadzi mi w przyszłości synową z podobnym podejściem

gryfinkaa - jest przepasc pomiedzy mamą nadgorliwą wręcz upierdliwą a mamą przyjaciółką serdeczną ,z którą rozmowy sprawiają faktyczną radość. Moja mam jest niczym cenzor ,żandarm " do kina ? ee głupota pieniądze wydawać" " niebieskie zasłony ? to zimny kolor pewno paskudne" więc każda rozmowa jest stresem dla mnie i każdą szybko ucinam,boli mnie to ,ale wiem że już nic się nie zmieni.

Gość gryfinkaa
więc każda rozmowa jest stresem dla mnie i każdą szybko ucinam,boli mnie to ,ale wiem że już nic się nie zmieni. U mnie jest podobnie (a mam swój wiek), dlatego wolę rozmowy przez telefon. Pozdrawiam

Gość Anulkaaaaaaggg
na szczęście ja tak z matką nie mam :)

gryfinkaa RÓWNIEŻ MAM JUŻ TZW "SWÓJ WIEK" I OD 12 LAT MIESZKAM W INNYM MIEŚCIE ... RÓWNIEŻ POZDRAWIAM.

Kobiety niestety tak mają,oczywiscie nie wszystkie ale duży odsetek po prostu potrzebuje wisieć na telefonie czy to z przyjaciółka czy to z matką ... wszelkie próby zmian tego stanu rzeczy i tak spełzną na niczym Po prostu taka jest natura kobiet ze muszą ustami ruszać i nie mówię tu o seksie :P

Gość czytając
topik autora, pomyślałam że to chyba mój mąż pisze o mnie. Na szczęście nie jesteśmy z radomska. No więc drogi autorze, nic z tym nie zrobisz, ja też gadam dużo z moją mamą przez tel. To się nazywa miłość, więź i zainteresowanie drugą osobą. Na szczęście mój mąż nie ma nic przeciwko, bo z jego mamą też potrafię godzinami rozmawiać przez tel. Lubię wiedzieć co słychać u moich rodziców, jak się czują, jak im minął dzień itp.

Gość Dominik z radomska
I opowiadasz mamie co masz na talerzu na obiad,ze własnie widzisz koty za oknem? i że własnie wchodzisz do domu po klatce schodowej? i spowiadasz sie mamie że własnie wróciłas z męzem z kina?

Gość gryfinkaa
Ja opowiadam wszystkie nieistotne rzeczy, by nie poruszać poważnych, być może "zapalnych";-)

Gość czytając
czasami mówi się o dupie marynie nie zaprzeczam, najpierw są ważne sprawy a potem mniej

Gość e tam upierdliwiec jestes
i tyle.Albo okropny zazdrosnik . Skoro doba ma 24 godziny, sami gadacie duzo, gotuje duzo, sprzata, chodzicie na spacery , pewnie pracuje , to non stop nie gada z mama. Doba nie jest gumowa . Jesli jeszcze pracuje , to najwyrzaniej jestes osoba , ktora nie umie zorganizowac sobie czasu sama i zwyczajnie jest uperdliwa , jak wrzod na dupie.

powiem ci tak...jak sie nudzi to rozmawia tez nieraz o dupie marynie z mamą gadam bo mi sie nudzi a mąż zje obiad i wszystko ma w dupie bo chce sie położyć i odpocząć...to gadam se z mamą a to grzech jakis?:D:D masz problem...;/

Gość Dominik z radomska
no własnie gada z mamą jak spacerujemy jak sprzata jak gotuje jak nam targaja bilety w kinie,jak wchodzi po schodach do klatki czy to jest normalne tak wisiec na słuchawce? czesto jak idziemy przez miasto chce jej cos powiedziec cos pokazac to nie moge bo akurat z matka gada przez telefon

Gość e tam upierdliwiec jestes
no to skoro tak Ci to przeszkadza, to zabij ja podobna bronia.Ona bierze kolejny raz telefon do reki, to Ty sie ulatniaj.Powiedz nie przeszkadzam, widze , ze ejstem zbedny. Dzwoni -idz na spacer , do kumpla . Dzwoni ona -dzwon do kolegi, kolezanki . Trzeba pokonac ja wlasna bronia, jesli rzeczywiscie tak jest , jak piszesz.Ale jakos nie chce mi sie wierzyc w to. Kolorujesz rzeczywistosc:-P