Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrycja888

co jedza WASZE NIEJADKI i ILE???

Polecane posty

moje dziecko je rano kaszke(3/4 duzej butelki ) o 14-tej poskubie obiadku (czasem nawet nie zje go ) w miedzyczasie zje jogurt czy ciastko jakies ,albo jabko o 19.30 kaszke (znow 3/4 butelki ) czasem jak nie chce na wieczor zjesc to przez sen wciskam ..byleby zjadło ... jest dzien gdy zje tylko 120ml mleka ,nic wiecej . ogolnie mnustwo pije .

Gość karolinkacmok
hahaha co wy wiecie o niejadkach ?:D Moja ma 2 lata i na samym mleku leci czasem cos ugryzie ale zaraz wypluje ma 89 cm wzrostu i waży jedyne 11 700

karolinkacmok rzeczywiście jest się z czego cieszyć :( akurat wczoraj czytałam w "mamo to ja" artykuł o żywieniu i pisało że dzieci nie rodzą się niejadkami tylko się nimi stają przez rodziców...

Gość karolinkacmok
no tak rzeczywiscie czeli moja wina tak?:) Nie masz pojecia wybacz o historii z jedzeniem mojego dziecka ktore kiedys jadlo wszystko a finalnie okazalo sie ze dziecko ma skaze bialkowa uczulenie na jajka itp itp:))))))))) Jestemy w trakcie leczenia a na efekty trzeba poczekac:)

Gość gość
mój Synek ma 2 lata i waży 10.700 kg, przy tym jest wysoki ok.92 cm. więc chudy jak patyczek. mleka ani kaszek w ogóle nie chce pić, na spaniu mu trochę wcisnę , ale partiami bo wypija na raz tylko 30 ml.jakąś drożdżówke zje, ale tylko obgryzie bułkę żeby czasem nie zjeść środka z serem czy z jabłuszkiem..obiadku kilka łyżeczek zjada. owoców już w ogóle nie chce jesć, danonka czy jogurt czasem zje.parówki lubi- czasem zje nawet 2..Generalnie koszmar każdy posiłek schodzi co najmniej 1h.

Gość serotkaa
U nas była w moim odczuciu masakra do około 1,5 roku. Dosłownie walka o każdy kęs. Córeczka wiecznie na 10 centylu. Ale wyniki dobre. To jej bycie niejadkiem było strasznie nierówne - jednego dnia jadła w miarę normalnie, a potem kolejnego prawie zupełnie nic. A potem nagle, w zasadzie z dnia na dzień się poprawiło. Teraz hania ma rok i 9 mcy i je całkiem nieźle. Nie jakoś bardzo dużo, ale już nie trzęsiemy się o nią ze strachu... A czasami potrafi zjeść tyle, że jesteśmy w szoku. Także Wam też życzę takich zmian. My mamy jeszcze problem ogólny z próbowaniem nowych rzeczy (nie chce próbować) i z nabiałem - nie tknie niczego co ma biały kolor - żadnych serków, w tym także sera żółtego, jogurtów, nie mówiąc o mleku. Na szczęście je kaszki. Przemycam jej mleko w ten sposób, że kaszkę i tak już mleczną robię dodatkowo na mleku krowim i jeszcze do miseczki kaszki dosypuję ze dwie miarki mleka modyfikowanego. Taką miksturę mała chetnie je, więc może komuś też się moja metoda przyda... Ja bardzo bałam się o niedobór wapnia, ale pediatra powiedział, że taka mleczno-mleczna micha kaszy dziennie powinna wystarczyć...

Gość gość
Taka dawka białka na raz jest zabójcza dla małych nerek, nic gorszego nie mogłas wymyślić

Gość gość
Mój czterolatek niejadek dzisiaj : 2 kromki chleba z miodem i mały pierożek :(

Gość gość
KurcZe to ja widzę ze faktycznie macie problemy z tymi dziećmi większe niz ja ze swoja córka miałam na szczęście. Głupoty wypisują ludzie którzy sie nie znają na problemie i maja dzieci ktore jedzą normalnie o tum ze dziecko staje sie niejadkiem przez rodziców-większej głupoty wymyślać sie nie da?? Moje dziecko tez jadło normalnie do ok 6mc życia a pozniej koszmar! Oczywiście stwierdzony refluks, alergia na mleko i tu leżała przyczyna bo kazdy posiłek jej sie podnosil wiec wolała wypić mleko ktore przyniosło ulgę na chwile. Mało Piła wody mało jadła (w porównaniu z waszymi dziećmi i tak wiecej ale to dalej mało) dzis ma 22mc i je jak trzeba a teraz nawet jak nie chce zjeść to jej nie zabawiam jak kiedyś bo może nie byc głodna. Wcześniej cudownie na wszystkie strony zebu jadła normalnie a i tak miała gdzieś bywaly dni ze rano wypiła mleko pozniej zupę owocowa i tyle nic wiecej (ja przekąsek nie dawałam jak nie jadła) pozniej mleko wieczorem wiec mało jak na ponad roczne dziecko. Obecnie ma stały zestaw posiłków ktory toleruje czyli parówki/chleb w jajku/tosta z szynka/grzankę z dżemem/słodka bule/owsiankę albo płatki ryzowe na mleku roślinnym z owocami- to jest wybór na śniadanie lub kolacje a obiady mamy dwu dyniowe bo zaczęła je jesc-zupy rożne a drugie danie to ryba w panierce/kotlet/pulpety/spaghetti/kluski na parze/kotlet mielony/racuchy i placki ziemniaczane i dodatek ziemniaki frytki marchewka z groszkiem fasolka szparagowa czy marchewka z jabłkiem potarta życzę wytrwalosci