Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekkki leki

Jakie leki macie w domowej apteczce?

Polecane posty

Gość Boloxxx
No jeśli chodzi o wątrobę to raczej o nią dbam, zdrowo się odżywiam i do tego próby wątrobowe - jak najbardziej pozytywne :D Jeden woli etanol a inny np. ketony czy opioidy, wszystko to i tak narkotyki :D

Gość Tarerara
Jak widać jest pewien odsetek osób,które się leczą bardzo intensywnie i naprzemiennie rozmaitymi medykamentami.Nie widzą na co się leczą ale się leczą. To się nazywa zdaje się profilaktyka:classic_cool:

Gość Boloxxx
Wiesz w szpitalu to i przy raku kości u pacjenta z 2 tygodniami życia przed sobą dają 100-200 mg tramalu ale słysząc ich krzyki to chyba nie trafiona dawka :O

Gość Pharmonn
To bardzo interesująca argumentacja choć na dłuższą metę uwzględniając współcześną medycynę to nie do przyjęcia.:classic_cool: To się chyba nazywa tzw terapia eksperymentalno-rozrywkowa.:classic_cool:

Gość Boloxxx
Dla lekarzy zapewne tak, niekoniecznie dla pacjentów. Zaobserwowałem też nowatorskie podejście pediatrów w stosunku do leczenia dzieci gdy moja koleżanka poszła z 2 letnim synem do przychodni po 3 dniach wycieńczającej biegunki, na co lekarz odparł bez badania :) "wysra się i mu przejdzie" :D🖐️

Gość Pharmonn
Osobą w stanach terminalnych zwykłe ordynuje się morfinę lub środki syntetycznie już silniejsze niż ona. Tak jest w istocie ale to wynika z nadrzędnego obowiązku jaki towarzyszy leczeniu w obliczu przebiegu choroby,jej stanu zaawansowania jak i objawów.To jest obowiązek by dać ulgę w cierpieniu. Jakiego typu cierpienie koić ma przykładowo tramal zażywany przez osobę zdrową to tylko takowa raczy widzieć

Gość Boloxxx
W przypadku osób w stanie terminalnym powinien być podawany fentanyl (syntetyk) albo heroina (tak, here podaje się pacjentom w UK) ale wiem, że nie zawsze tak jest. Wiem, że na pewnym Warszawskim odziale onkologi ciężko o chociażby morfinę w terminalu... A w innym szpitalu możesz ją nawet dostać po operacji :O

Gość Pharmonn
21:29 [zgłoś do usunięcia] Boloxxx :classic_cool:No cóż.Myśle że obaj wiemy iż w każdej branży są i dobrzy jej wykonawcy jak i tzw "taborety". Gdyby nie to że napisałeś iż to pediatra to mógłbym powziąć podejrzenie że albo leczył w wojsku[dopóki nie wprowadzili zawodowego]albo w zakładach karnych.Tam stosowano podobne metody w oparciu o podobna że tak to ujmę wrażliwośc i zrozumienie.:classic_cool:

Gość oidsfudsbfhjdsvds
jeszcze mam sachol, voltaren emulgel, i oculobon

Gość Boloxxx
Zawsze mógł specjalizację dorobić ale to już insynuację🖐️ Ja kontakt z lekarzami ograniczam do minimum, co prawda mam zajeebiste bóle kręgosłupa spowodowane pewną chorobą ale po odwiedzeniu 15 ortopedy (tak nie żartuję, w dodatku prywatnego) i zrobieniu siatki zdjęć rentgenowskich oraz rezonansów zwątpiłem w ich fach, jeśli nie chcą mnie zooperować tylko stale pierrdolą o rehabilitacji, która od 4 lat chuuja daje :O Tak więc kij im w oko i jedyne z jakim utrzymuję kontakt to z rodzinnym, który ochoczo mi wypisuje recepty na środki przeciwbólowe. A żeby się nie władować w uzależnienie to robię sobie raz na jakiś czas taki dzień bez bólu na bani :D

Gość Pharmonn
Bolloxx I słusznie.Kto nie robi przerwy ten szybko traci nerwy.:classic_cool: Może to znamiennie ale mam pewnego znajomego który ma w pewnym sensie podobny problem. Tzn też z kręgosłupem tyle że u niego przyczyna dolegliwości bólowych ma nadal nieuchwytną przyczynę.Mimo kilkunastu badań a w tym rtg,tomografia[kilku odcinków kręgosłupa]każdy twierdzi co innego. Również inne diagnozy stawiają rehabilitanci. Każdy widzi co innego a przyczyna prawdopodobnie ma podłoże nerwowo-naczyniowe. Ciągnie się to dość długo z pewnymi przerwami.Czasem boli a czasem nie[stosował nawet akupunkturę-twierdził że jest dobra ale nie kończy problemu].Siłą rzeczy zaczął eksperymenty i zaczął testować medykamenty. No cóż mimo wszystko życzę Ci abyś na ile to możliwe zarzucił te drogę walki ze stresem jak i trafił na dobrego lekarza który Cię z tego wyciągnie.Nie sądzę ażeby to była właściwa droga. Pozwól sobie tego życzyć ode mnie.Pozdrawiam

Gość Boloxxx
Pharmonn a dziękuję i również wszystkiego dobrego🖐️

a ja nie mam tak dużo :P chyba: - no-spa - witamina c - ruthinoscorbin - prouro - paracodol - merz special zamiennie ze skrzypem na włosy - acc - wapno z kwertycyną - leki hormonalne - sachol - alantan no i to chyba tyle: nawet niewiele :D

Gość lmfao i ponad 50 innych nickow
ja mam pawulon i to wystarcza. nikt nie mowil ze jest niezadowolony

Gość sonilla
W naszej apteczce Curiosin to podstawa, każde skaleczenie tym żelem leczymy, brat to nawet owrzodzenia podudzi wyleczył

Gość Marcelina 22
Ja mam słabo wyposażoną apteczkę. U mnie leków raczej się nie trzyma zbędnie, bo mało kto używa. Mam tylko spirytus salicylowy, wodę utlenioną, bandaże, plastry, maści na stłuczenia i tym podobne :) Ewentualnie kropelki żołądkowe i coś na zatrucia :) Jedynym lekiem chyba który jest zawsze to zolmiles. Ale to nie tylko w apteczce, ale też pod ręką, w torebce, bo i ja i mój mąż cierpimy na migreny i tylko to nam pomaga. Jak łapie nas atak, to bierzemy i bólu nie ma. Także warto mieć przy migrenach sprawdzony lek!

Ja mam Aspiryne , Aspiryne C oraz leki przeciwbolowe typu Ibuprofen i Dolomin oraz Antre , Imodium ...kurcze moglabym wymieniac.

Kup przede wszytkim cos przeciwbolowego w razie bolo glowy, cos na ewentualna grype lub przeziebienie , cos na zoladek i rozwolnienie i srodki opartunkowe gdybys sie skaleczyla.

Gość Gieniek w gomaczkach
xenne extra wapno gaszone węgiel pavulon etopirynę olejek kamforowy olej rycynowy piąchopiryne bandaże plastry nożyczki rapacholin apap wodę utlenioną spirytus salicylek gencjanę jodynę lokomotiv

Gość gość
Polecam własnie takie rozwiazanie http://granulox.pl/ Dla mnie kazdy z nas powinien mieć ten aerozol w swojej apteczce.

Gość Amkinka
W domowej apteczce mam przeważnie przeciwbóle, coś na gorączkę, jakieś witaminy, na odkażanie ran - Linoseptic, plastry, krople na żołądek...to takie podstawowe w sumie rzeczy...reszta się już gromadzi sama...;)

Gość Alina

Ja zawsze mam plastry, zwykle i na odciski to bardzo wazne na wakacjach kiedy obcierają cie buty. Do tego zawsze mam coś na biegunkę oraz zaparcia, No i przeciwbólowego i zapalnego, ostatnio jest to gardan bo działa i na bol głowy i na bóle brzucha czy kręgosłupa. Do tego ważny jest tez bandaż oraz opaska uciskowa.