MadameError 0 Napisano Grudzień 9, 2011 Mam nie lada dylemat. Moja sytuacja przedstawia się następująco. W tym roku skończyłam liceum i zdałam maturę, lecz dopiero po sierpniowej poprawce. Co prawda potem dostałam się na studia, ale szybko je rzuciłam, bo poszłam na nie właściwie z musu. Wiedziałam, że to nie jest to, czym chciałabym się zajmować, ale rodzice mnie namawiali, a na innych kierunkach miejsca były już zajmowane, ten kierunek był po prostu deficytowy. Minęło już trochę czasu odkąd rzuciłam te studia, ale ciągle mam dylemat i dręczą mnie wyrzuty sumienia, bo nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Nie mam pracy ani zawodu, siedzę w domu i nie wiem co dalej. Żeby dostać się na moje wymarzone studia, musiałabym poprawiać wynik z matury rozszerzonej z języka. Rodzice ciągle narzekają, że nie pracuję, nie uczę się a jednak jestem na ich utrzymaniu. Czuję, że sytuacja jest beznadziejna, nie wiem co robić. Widzicie jakieś wyjście z tej sytuacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hjbfekjbsdk Napisano Grudzień 9, 2011 ale wzielas to gap year? to jest juz jak jestes na uczelni ale bierzesz rok wolnego. a z tego co piszesz to rzucials studia, uczelnia na ciebie z miejscem nie czeka...to nie jest gap year? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach