Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MadameError

Gap Year - kontynuacja nauki?

Polecane posty

Mam nie lada dylemat. Moja sytuacja przedstawia się następująco. W tym roku skończyłam liceum i zdałam maturę, lecz dopiero po sierpniowej poprawce. Co prawda potem dostałam się na studia, ale szybko je rzuciłam, bo poszłam na nie właściwie z musu. Wiedziałam, że to nie jest to, czym chciałabym się zajmować, ale rodzice mnie namawiali, a na innych kierunkach miejsca były już zajmowane, ten kierunek był po prostu deficytowy. Minęło już trochę czasu odkąd rzuciłam te studia, ale ciągle mam dylemat i dręczą mnie wyrzuty sumienia, bo nie wiem, czy dobrze zrobiłam. Nie mam pracy ani zawodu, siedzę w domu i nie wiem co dalej. Żeby dostać się na moje wymarzone studia, musiałabym poprawiać wynik z matury rozszerzonej z języka. Rodzice ciągle narzekają, że nie pracuję, nie uczę się a jednak jestem na ich utrzymaniu. Czuję, że sytuacja jest beznadziejna, nie wiem co robić. Widzicie jakieś wyjście z tej sytuacji?

Gość hjbfekjbsdk
ale wzielas to gap year? to jest juz jak jestes na uczelni ale bierzesz rok wolnego. a z tego co piszesz to rzucials studia, uczelnia na ciebie z miejscem nie czeka...to nie jest gap year?