Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cienka linia światów Ala

Psycholog/psyhoterapeuta

Polecane posty

Nie radzę sobie z problemami, nie kontroluję emocji, w przypływie szału nie kontroluję słów, gestów. By odreagować walę głową w ścianę, mam zaburzenia wzroku. Nie śpię, choć jestem zmęczona, zasypiam na stojącą nie moge usnąć bywa że nie śpię kilka dni, następnie zasypiam śpię max 6h i kolejny tydzień bez godziny snu, jeśli zasnę śnią mi się koszmary Mam dość, wiem że ranię siostrę chłopaka na nich wyżywam złość Najbardziej chłopaka mi żal Czy kiedykolwiek byliście u psychologa/psychiatry Czy wizyta może rzeczywiście przynieść ukojenie Ja już dawno powinnam pójść do psychologa Mam bulimię Jestem wrakiem człowieka Mam 27 lat a nic mnie nie bawi, nic nie cieszy

Gość hflkj.
Ja byłam u psychiatry. Wystarczy zarejestrować się, nie jest potrzebne skierowanie. To lekarz jak kazdy inny.........na pewno postara Ci się pomóc.

Gość Nie psycholog
Psychiatra. Tylko leki pomogą wpromożone terapia u psycholog na takie zaburzenia.

Gość gejuszka
też bylam w podobnym stanie... miałam tez próbę samobójczą, po której ojciec zaprowadził mnie do psychiatry... trafiłam na bardzo dobrą lekarkę i nie wstydzę się , że do niej chodzę... też sie tym nie chwalę na prawo i lewo... leczy mnie dwa lata , codziennie łykam tabletkę po śniadaniu i jest lżej, inaczej, oddzielam emocje od tego co sie dzieje naprawdę wokół mnie, bo zawsze zbyt emocjonalnie do życia podchodziłam i zdiagnozowała nerwicę depresyjno-lekową... byłam w takim stanie, że nie sądziłam, ze cokolwiek dobrego kiedykolwiek mnie jeszcze spotka, chociaż nic mi nie brakowało i miałam wszystko podane pod nos... ale molestowanie w dzieciństwie i samobójstwa znajomych wpędziły mnie w taki stan... teraz dostrzegam to co dobre co mnie otacza, bo wcześniej wszystko wydawało się szaro-czarne... klociłam sie z rodzicami, samookalczełam się, miałam problemy z jedzeniem... teraz jest ok, ale podejrzewam, ze dlatego, bo codziennie biorę 1 tabletkę antydepresanta....

Kraków lekarz pierwszego kontaktu da skierowanie? gdzie się zarejestrować? czy to wizyta z NFZ? czy wizyta odpłatna?

Gość wiueiwue
nie wiem jak w Krakowie, ale w Pozaniu do psychiatry mozna isc bezposredo bez skierowania. Oprócz tego. polecam branie magnezu, mi bardziej pomogło niz te głupie psychotropy

Gość Nie psycholog
Wizyta za darmo. Skierowanie chyba potrzebne ale spytaj. Lekarz rodzinny musi dać jeśli potrzebne jest gdy powiesz to co piszesz.

Ośrodek Interwencji Kryzysowej kryzys może dotknąć każdego niezależnie od wieku, zawodu, wykształcenia czy sytuacji materialnej zdarzają się sytuacje, z którymi nie jesteśmy w stanie sobie sami poradzić wtedy najlepiej zwrócić się o pomoc do specjalisty - takich zatrudnia nasz Ośrodek jeśli nie radzisz sobie z codziennym życiem doświadczyłeś urazowego, bolesnego zdarzenia potrzebujesz pomocy przyjdź do nas Ośrodek czynny jest całą dobę we wszystkie dni tygodnia również w niedziele i święta nasza pomoc jest bezpłatna nie obowiązuje skierowanie możesz przyjść lub zadzwonić o każdej porze dnia i nocy.

Gość wiueiwue
psychoterapia to czyste bezdury, chyba że ktos naprawdę nie wie co robic z kasą..

skąd to się wzięło skończyłam studia, zawsze jakoś ograniałam wszystko, starałam się ogarnąć zawsze wszystko przychodziło do mnie z trudem, musiałam naprawdę włożyć sporo energii by coś dostać, Mam problem z mamą, nie rozmawiamy ze sobą już 5lat, mama mnie nienawidzi, zawsze byłam tą czarną owcą w rodzinie, rodzeństwo zawsze we wszystkim było przedemną, nie mam o to żalu. Nauczyłam się żyć bez niej 3 lata temu zmarła moja siostra bliźniaczka (rak) czuje że to wstrząsło moim światem, może te wieczne uwagi mamy na mój temat też zawsze byłam tym tłumanem, nieudaczniekiem, nierobem dla niej o to mam żal że mnie wyrzuciła z domu, rzucałą moimi książkami na które musiałam sama zapracować, ojciec całe życie w Niemczech nie wiedział co się w domu działo, nie byłam tłumanem, skończyłam architekturę może i tu leży podstawa mojego stanu ducha mama mówi mojemu narzeczonemu że jestem nic niewarta i by nie trącił sobie mną głowy ale mne to (wydaje mi sie) ani nie ziębi ani nie grzeje mam młodszą siostrę, choć ja robię dla niej dużo, naprawdę dużo by jakoś się jej lepiej żyło ta jest egoistką niesamowitą padł mi telefon, zdążylam zadzwonić do niej by ktoś wyjechał po mnie, powiedziała że mogłam myśleć wcześniej a nie teraz zawrać jej głowę, jestem w 25 tyg ciązy, musiałam isc11km do domu. Byłam zła, zadzwoniłam do niej z domu powieziałam bardzo dużo niemiłych słow teraz tego żaluje myśle o psychologu od naprawde dłuższego czasu, sadziłam ze jakoś wszystko poukładam, ze ja jestem władca swojego życia ale widze że to ślepa ciemna uliczka

teraz tez tam ktos jest i czeka na to zeby z toba pogadac wyzalanie sie na kafeteri nic nie zmieni uwiez mi bedzie tylko gorzej

SuA Bardzo dziękuję za ten adres OIK'u jutro tam zaglądne tego potrzebowałam Dziękuję

Gość Nie psycholog
Znam kogoś kto sie leczy. Ruczaj ul. Zachodnia klinika jakas. Wizyty darmo u psychiatry i psycholog. Psychiatra miła, ordynator w szpitalu. Dużo ludzi i kolejki sa ale podobno skuteczna. Na pewno miła. Poznałem ją. Jest tez ośrodek przy placu centralnym troche dalej. Ul na skarpie. Tez psychiatra i Pani psycholog na tym samym piętrze. Tez poznałem będąc jako osoba towarzysząca. Mile panie. Bierz sie za siebie szukaj nr w net i nie czekaj. Jesli to choroba to bedzie tylko gorzej jak nic nie zrobisz. Nie słuchaj ze to nie pomaga. Gowno wiedzą. Nie musi ci pomoc pierwszy psychiatra czy psycholog ale w koncu ktos ci pomoże i dobierze leki. Czasem dopiero 10ty lekarz a czesto pierwszy. Leki nie działają od razu. Czasem kilka tygodni sie czeka na efekt a początki sa gorsze czasem i wielu wtedy rezygnuje. Tracą czas bo wtedy wracają ale juz jako przymusowi pacjenci......

anonimowa psycholka niska samoocena i brak poczucia własnej wartości to o mnie. Pójdę do psychologa, sama nie zrobię kroku do przodu Mam nadzieję że wreszcie coś się ruszy z moją nerowością, niepewnością, wiecznym umartwianiem, wyolbrzymianiem problemów Nigdy nie byłam u pscyhologa, nikt z znajomych, rodziny też nie był Daj Boże by to cos pomogło

Gość Nie psycholog
Pomoże jesli nie zrezygnujesz. Efektu od razu nie zauwazysz nawet jesli bedzie. Ufaj i daj sobie pomoc. Inni maja tez problemy a sie uśmiechają cóż ich nie złamało - bądź świadoma ze kiedys tez bedziesz sie uśmiechać ale poddaj sie. Walcz z problemami/choroba a nie z leczeniem choćby wydawalo sie zupełnie bez sensu i skutku. Jakos innym pomaga. Dlaczego tobie nie? Daj czas i możliwość a efekt zobaczysz za jakis czas. Powodzenia

ja się uśmiecham Na pierwszy rzut oka, nie widać że mam problem. Problem siedzi we mnie... Napisałam o tym tu i prawdę mówiąc, nie sądziłam, że tak zmotywujecie mnie do pójścia do poradni i moim wnikliwszym zainteresowaniu się problem Dziękuję za poradę, dobre słowo, i ciepło Tak tu już jest Nie powie Ci tego siostra przyjaciółka, napiszą ci to ludzie, którzy mają na ta sprawę obiektywne spojrzenie Naprawdę z głębi serca DZIĘKUJĘ

Gość kuleczka :)
chodze na psychterapie od 2,5 roku. warto. polecam szczegolnie terapeute a nie psychologa. psychiatre jesli naparwde nie mozesz funkcjonowac,ale nie daj sie wepchac wstos lekow jelsi nie potrzeba tego. powodzenia!

Gość edyta9878567
ja również korzystam z psychoterapii u pani Anny Rekel z Krakowa http://www.annarekel.pl/. Jest świetną psychoterapeutką ale również i psychologiem, więc jak kto woli - można wybrać :)

Gość Karola026
Polecam jeśli ktoś mieszka w Łodzi i chciałby się chociaż zorientować o co w tym wszystkim chodzi to polecam tą panią. Mi pomogła sama rozmowa z panią Grażyną bardzo sympatyczna i ciepła kobitka. www.psychoterapia-rozwojowa.pl

Gość małgośkaM8
Terapia i w ogóle pomoc psychologa może diametralnie zmienić nasze podejście do życia. Trzeba tylko chcieć. Tutaj https://psychomedic.pl/psycholog-warszawa macie namiar na miejsc, gdzie można otrzymać naprawdę ogromną pomoc. Klinika Psychomedic znajduje się w Warszawie.

Gość gość
Zawsze warto zgłosić się do sprawdzonego psychoterapeuty gdy sobie nie radzimy. Jeżeli mieszkacie w okolicach Katowic to polecam wam www.psychoterapiakatowice.pl Sama tam otrzymałam pomoc, której potrzebowałam.

Gość gość
Ja polecam w Łodzi Mariusza Czyżewskiego, ma bardzo innowacyjne podejście jest bardzo szybki i skuteczny, od razu po jednej wizycie odnajduje problem i przechodzi do sedna sprawy http://www.psychoterapia-baluty.pl/

Gość gość
Jak chodzi o ŁÓdź , bo widze ze ktoś pisze to ja korzystam od 4 miesięcy z pomocy z Kliniki na Wigury 14 - świetny zespół specjalistów, corkę prowadzi psycholog dziecięcy, ja leczę się po zdradzie z wielką depresją i niechęcią do zycia u Pani Karoliny Gutkowskiej. Jest o niebo lepiej, wstaje z chęcią, radościa i motywacją a przed rozpoczeciem terapii nie potrafiłam nawet kilka dni wstać z łózka... Ale jak pojawiły sie problemy u córki postanowiłam że musze się leczyć. Pomogła mi mama i zaciągnęła do tej kliniki. Tam mnie prawie wyleczyli - już moge tak napisać , korzystam dalej bo bardzo mi to pomaga. Corka też o niebo lepiej. Specjalisci godni polecenia , bardzo pomocni i skuteczni

Gość gość

Stracicie tylko pieniądze i wiarę w człowieka, ja próbowałam terapii po śmierci rodzica, żałuję że w ogóle zaczęłam i zapłaciłam za 3 sesje.