Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lotta 23

mielony mak

Polecane posty

Gość lotta 23

witam , czy używała któraś z was mielony mak, suchy z torebki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tak. Od jakichś trzech lat kupuję właśnie ten suchy mielony. Makowce wychodzą rewelacyjne. Polecam go, choć w moim mieście trzeba się nachodzić by go "upolować".

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mitula
Doskonała informacja, będę szukać, bo ja jestem z tych, co robią kutię. Kiedys mąż kupił masę makową w puszce, zepsuła smak kutii.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość .. wiem cos o tym
ja nigdy nie trafiłam na taki, zawsze muszę z godzinę tracic na jego zaparzanie w mleku, mielenie.. denerwujące. Ostatnio robiłam makowiec z masą z puszki,bo niby wszyscy tak robią - wyszło gorzkie. Myslalam że mak w puszce lepszy będzie bo wychodzi po ok 7zł za 1kg. A mak, 250g kosztuje w sklepach teraz ok 6 zł, i ile roboty przy tym ..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość princessa bez princa
mak w puszce to tylko z bakaland inne są niedobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Suchy mak trzeba ugotować i utrzeć lub przekręcić 2 razy przez maszynkę. Ja jednak już od lat używam już gotowych mas. Najlepsza jest z Helio, bo nie nie jest bardzo słodka i nie jest sucha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Suchy mak trzeba ugotować i utrzeć lub przekręcić 2 razy przez maszynkę. Ja jednak już od lat używam już gotowych mas. Najlepsza jest z Helio, bo nie nie jest bardzo słodka i nie jest sucha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×