Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość orenmgj3pog3w

jak zrobic prawdziwy smaczny rosol??-mloda zona pyta was

Polecane posty

Gość orenmgj3pog3w

bo nie wiem:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość palisander
przede wszystkim te sklepowe kuraki daja kiepski rosół :O Dołóż kawałek wołowiny z kościa ( np, szponder), albo na samej wołowinie miesko potem możesz wykozystac na farsz do pierogów lub nalesników

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możliwe, że od jego nauk i
z ptaka, a patriotycznie z orłA BIAŁEGO.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wpadnij na rosolek..
pyszny robe! z domowymi kluskami..kieleckeie:D daj namiary "babcia Jozia";D🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no i tak to jest jak dzieciaki
nie wiem z jakiego regionu jesteś, ale podam ci przepis z Mazowsza :) pręgę wołową, albo antrykot, albo ze dwa kawałki tłustego szpondy, ewentualnie dwie porcje rosołowe z krczaka plus cała obrana włoszczyzna z ćwiartką włoskiej kapusty do gara, do tego 3-4 ziarenka pieprzu czarnego i ziela angielskiego zalewasz wodą i gotujesz ze 4 godziny na wolnym ogniu. Pod koniec dodajesz przypaloną na czarno cebule i solisz. I masz pyszny rosołek. Do tego osobno gotujesz makaron nitki. Smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no i tak to jest jak dzieciaki
szpondy=szpondru :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość balzaczka
Włoszczyznę, kurę (nie kurczaka), opcjonalnie porcje rosołowe z kaczki lub szponder, 2-3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, pieprzu, trochę soli wrzucasz do garnka, 2-3 litry wody, gotujesz ok 3 godzin. Na końcu doprawiasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość orenmgj3pog3w
no to u mnie w domu gotuje sie rosol tak 2-3 skrzydelka kostka rosolowa przyprawa w plynie ziele angielskie lisc laurowy i przez godzine sie to gotuje:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Siedzę na kuniu
Ze konia najlepszyy rosołek jest!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no i tak to jest jak dzieciaki
do - orenmgj3pog3w bez włoszczyzny? To jakiś chemiczny bulion ci wychodzi a nie rosół :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możliwe, że od jego nauk i
najlepiej ugotować z kaczej szyji, przypomina patriotycznego pisowskiego kutasa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość orenmgj3pog3w
a sory jeszcze wloszczyzna:) 1 -2marcherki pol pora itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Na kupnych kurczakach sie rosołu nie gotuje;wiejska kura,kaczka,albo gęś+ kawałek wołowiny,liśc laurowy, kilka ziarenek pieprzu, włoszczyzna+ przypalana cebula.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marika86
najważniejsze żeby piesek był zdrowy, nie miał przetrąconych łapek itp. no i nie za stary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Agsgd
Ja robię tak: wkładam do wody kurę(pokrojoną na porcje, ale ogólnie wszystkie części kury) daje tak z 4-5 marchewek 2-3 pietruszki jedną dużą cebulę przypalam na gazie, aż się zczernieje i rzucam do tego garnka trzy ziarenka pieprzu lyzka soli i tak sobie na malenkim ogniu gotuje okolo 3 godziny z tym, ze jak bialko sie zetnie i zbiore je to wkladam galązkę magi mrozonej albo suszonej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość NIGDY nie dodawaj
do rosolu ZIELA ANGIELSKIEGO LUB LISTKA LAUROWEGO!!!!!! to sa przyprawy do krupniku. rosol: kurczak - najlepiej skrzydelka i plecy, do tego wolowe gotuj, zbierz burzowiny, wtedy warzywa (wloszczyzna - pietruszka, marchewka - nie duzo bo rosol bedzie slodki, seler bialy, zielony, lisc kapysty bialej, cebula podpieczona na gazie, lubczyk zielony, pare lodyzek natki. gotuj az mieso nedzie miekkie. dodaj kostke rosolowa lub wegete do smaky. do tego makaron nitki ugotowany osobna. posyp natka na talerzu. gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×