Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokateeeee

twardy guzek na wardze sromowej mniejszej

Polecane posty

Gość mokateeeee

od 3 dni mam twardy guzek na wardze sromowej mniejszej. Jest wielkości groszku. Nic nie widać tylko przy dotyku czuję taką twardą kulkę i ona również przy dotyku boli. Nie jest to żadne zapalenie mieszka włosowego od golenia czy coś ponieważ jest to miejsce nieowłosione przecież (blisko łechtaczki). Oczywiście pójdę do lekarza po niedzieli, a do tego czasu czy ktoś może miał podobne doświadczenie?

Gość faf34542
Ropa. Jak to dojrzeje, to będziesz to mogła w ciepłej kąpieli wycisnąć (będzie boleć). Możesz też mu pomóc dojrzeć tormientolem. Mi przestały takie rzeczy wyskakiwać, gdy zaczęłam używać antybakteryjnych płynów do higieny intymnej.

Gość parus
Nie wolno niczego samej wyciskać, zwłaszcza na narządach i płuciowych i piersiach. Prawdopodobnie jest to tzw.kaszak. Nic groźnego.Nowotwór przy ucisku nie boli, kaszak tak. Jeśli bedzie się powiekszał lekarz pewnie zaproponuje wyłuszczenie chirurgiczne i nie bedzie śladu. Jeśli jest mały i niewidoczny, nie daje żadnych innych dolegliwości śmiało można zaczekać. Pozdrawiam