Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sandra.....21

Nie czuje ruchów....

Polecane posty

Gość Sandra.....21

Hej.. jestem w 20 tyg ciąży... tzn ostatnią @ miałam 24.07.2011 a nie czuje ruchów, czy to źle... ? :(

Gość Sandra.....21
?:(

Gość Sandra.....21
Up Up nikt nie pomoże? :(

najlepiej zapytaj lekarza. Jeśli to pierwsza ciąża to spokojnie czekaj do 24tyg. Na ma wpływ tez np. położenie łożyska.

Gość Sandra.....21
Jakoś się martwie, bo moja ciąża pierwsza obumarła w 12 tc.. ;(

Jeśli to twoja pierwsza ciąża to myślę że nie masz się co martwić, ja pierwsze ruchy poczułam w 19 tygodniu, także spokojnie :) A jeśli cię to bardzo niepokoji to zadzwoń do swojego lekarza.

Gość a ta zowu
a kiedy bylas ostatni raz na usg??

kiedy miałaś ostatnie usg? A właściwie jesteś pewna, że nie czujesz? Pierwsze ruchy są tak delikatne, że wiele kobiet nawet nie wie, że to jest TO.

Gość Sandra.....21
Ogólnie to się czuje dobrze, nie plamię, jedynie mleczne upławy... nieraz cos mnie zakuje z prawej, raz z lewej strony z boku , na wysokości pępka... ale martwie sie jakos... to chyba normalne.. 3 tyg temu bylam na kontroli i powiedzial, ze ciaza rozwija sie prawidłowo..

Gość a ta zowu
no to widzisz sama,nie ma co sie zamartwiac,powodzenia

Gość a ta zowu
a w straconej ciąży plamiłas

Gość Sandra.....21
tak plamiłam na brązowo

Gość a ta zowu
a wiec tak!!! nie masz plamien,moim zdaniem nie powinnas sie zamartwiac;0 trzymaj sie i sie ciesz tym stanem,rozumiem twoje obawy! ja równiez straciłam ciążę,i jakos sie boje kolejnej!!

byłam w podobnej sytuacji- pierwsza ciąża obumarła w 13tc. Nie pocieszę Cię, strach pozostaje do końca. Gdy będziesz czuła ruchy powinno być łatwiej, ale np. mój syn miał dni, że nie ruszał się wcale. W razie wątpliwości zawsze uderzaj do lekarza. Trzymaj się

Gość a ta zowu
dziewczyny sorki ze pytam ,ale jaki był powód obumarcia waszych dzieciątek???jak nie chcecie to nie odp,

Gość Sandra.....21
Ale druga ciąża po straconej była ok? Ja mialam 19 lat w I ciazy i lekarz pow.juz po badaniu histopatologicznym, ze natura eliminuje slabsze płody i wlasnie do 3 miesiaca pozniej to juz raczej nie.... ; /

Sandra- druga była ok. a ta zowu- nie wiem, w tym czasie byłam bardzo chora, gorączka prawie 40st. i lekarze podejrzewali, że to była przyczyna. Ewentualnie jakaś wada genetyczna, chociaż lekarze raczej odrzucali tę teorię z powodu wyników wcześniejszych i późniejszych badań.

Gość Sandra.....21
No u mnie gin powiedział, że nie było żadnego powodu, poprostu płód byl za słaby i tyle.. a w którym tyg poczułaś ruchy? przy drugiej ciąży ?

w 16 już czułam, jak po zjedzeniu słodkiego kładłam się na lewym boku. Na początku nawet nie wiedziałam, że to ruchy, myliłam z jelitami

Gość ja cię pocieszę bo
w pierwszej ciązy (jak narazie jedynej:)) ruchy poczułam dopiero po 21 tc. Też sie juz martwiłam, że coś się złego dzieje, ale było wszystko w porządku. Jak poczujesz pierwsze ruchy to odrazu będziesz wiedziała że to jes to:) u mnie potem mała jak juz się ujawniła to tak mi dawała czadu, że czasami cały brzuch falował. Ogólnie była strasznie skręcona, na usg było widać jak sie wierci, robi fikołki, a ja nic nie czuzłam. W 21tc pierwsze ruchy, a potem to już coraz wiecej i coraz mocniej.

Gość olga.w
ja też długo ruchów nie czułam tz czułam łaskotanie w 15 tc to była moja druga ciąża ,łożysko miałam brzeżnie przodujące troszkę wysiłku i leciała krew ,równo w 21 tg wstałam o północy poszłam do kibelka a ta była żywa krew ,przestraszona położyłam się do łóżka i bez ruchu leżałam myśląc że moje dziecko chyba już się nie poruszy ,gdy nagle dosłownie zapukał dwa razy tak że aż brzuch mi drgnął nazajutrz na wizycie okazało się że łożysko wróciło na miejsce i wszystko jest ok ,dowód na to siedzi mi na kolanach.Życzę powodzenia będzie dobrze.